Jonkun holtittomasti kehuma Italia haaskaa muiden maiden rahaa ja vaatii taas lisää

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000008886500.html

”EKP pitää tänään ylimääräisen kokouksen – Italia huolestuttaa”

Eräs Italian ministeri on jo vaatinut uutta ”elvytyspakettia” eli lisää rahaa muilta mailta.

Edellisestä paketista Italia on maksanut kansalaisilleen kokonaisia talojen remontteja ja jakaa muutenkin rahaa holtittomasti.

Kun EU jakaa tuolla tavalla rahaa, niin ei Itlaian ole tarpeen laittaa talouttaan kuntoon.

Tuolle holtittomuudelle on nyt laitettava stoppi ja lopetettava rahan jakaminen sinne.

20 vastausta artikkeliin “Jonkun holtittomasti kehuma Italia haaskaa muiden maiden rahaa ja vaatii taas lisää”

  1. Et sitten lue uutisia.
   Juuri muutama päivä sitten sellaista esitti joku italialainen ministeri.

 1. EKP ei pysty pitämään pinnalla euroalueen haavoittuvimpia talouksia ( etenkään ei Italian).

  Mikä siis ratkaisuksi? – EU ulosmittaa varoja alueensa pohjoisilta mailta ja antaa ne edelleen eteläisille maille.

  Ote:
  .
  ”Bloombergin mukaan sijoittajat eivät ole vakuuttuneita siitä, että EKP kykenisi samaan aikaan nostamaan ohjauskorkojaan ja pitämään pinnalla euroalueen haavoittuvimmat taloudet.”

 2. Eilisen Ylen politiikkaradion mukaan Italia kyllä haluaa elvytyspakettia, eli kyllä tuossa jotain perää on.

  Mutta jos se maa ei ala keräämään veroja, on ihan turha tehdä mitään muuta. Niin kauan kun harmaa talous johtaa maata, mikään tuki ei auta.

  Lisäksi Italian oikeusvaltion tilanne on katastrofaalinen. Aivan eri syistä kuin Unkarissa, mutta massiivinen ongelma silti.

  1. Italiahan on käynnistänyt Eu-hankkeena massiivisen verotuksen uudistamisen digitaalihankkeineen, niinkuin oli vaadittu. Mutta ei se taloutta kädenkäänteessä korjaa.
   Mikä on se oikeusvaltio-ongelma ?

   1. Viittaan tässä mm. Anton Montin useisiin haastatteluihin. Oikeusvaltio-ongelman ydin on siinä, että jos yrityksillä tulee jotain sopimushaasteita, oikeuslaitos ei käytännössä pysty hoitamaan niitä. On mahdollista viivyttää oikeuskäsittelyä niin pitkään että asia vanhenee, tai muuttuu mitättömäksi. Tämä heikentää mahdollisuutta saada maahan investointeja.

    Oikeuslaitoksella on puutteelliset resurssit ja poliitikoilla on liikaa mahdollisuuksia sotkeutua siihen.

   2. EU syyttää Puolaa valtiovallan puuttumisesta oikeuslaitokseen.

    Miksi vain Puolaa syytetään, ei Italiaa.

    Mikä on oikeuslaitoksen riippumattomuus valtiovalasta italiassa? – on hyvin riippuvainen

    ********************************************************************
    https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000004025180.html?share=58d258fdfef3314872d910882241a970

    Tuomarit kapinoivat Berlusconia vastaan

    ”Hallitus yrittää politisoida oikeuslaitoksen”

    ROOMA. Italiassa on meneillään raju poliitikkojen ja oikeuslaitoksen voimainkoitos. Tuomarit ovat nousseet kapinaan pääministeri Silvio Berlusconin hallituksen uudistuksia vastaan.

    Berlusconi syyttää tuomareita politikoinnista, tuomarit pelkäävät oikeuslaitoksen menettävän riippumattomuutensa. Syytösten ja vastasyytösten tuoksinassa ei sanoja säästellä. Milanon pääsyyttäjä Francesco Borrelli yllytti kollegoitaan ”vastustamaan, vastustamaan ja vielä kerran vastustamaan” hallituksen pelotteluyrityksiä puhuessaan oikeusvuoden avajaisjuhlissa viikonvaihteessa.

    ********************************************************************
    https://yle.fi/uutiset/3-12462857

    Puolan oikeuslaitoksen riippumattomuus ja EU-lainsäädäntö ovat vaikeuttaneet jo pitkään Puolan ja EU:n suhteita.

  1. Kerropa sitten, miksi Italialle piti antaa 200 miljardia elvytysrahaa muiden kustannuksella?

   1. Sinun on syytä lukea ja kerrata EUn perusteut koko asiasta. Minä en niitä tässä ala veivaamaan. Päätös on tehty ja uudistukset käynnistyneet.

  2. Veronkierron huippumaassa Italiassa varmaan ajatellaan, että ei kansalta pidä ottaa varoja pois, kun velat kerran voidaan sälyttää EU:n pohjoisille maille.

   *
   HK:n linkkaama artikkeli:

   https://www.verkkouutiset.fi/a/tuore-kansanedustaja-italia-voi-maksaa-velkansa-vaikka-heti-ja-olla-silti-rikkaampi-kuin-suomi-23029/#43068d4d
   .
   JULKAISTU 08.07.2014, eli siis varsin vanha juttu
   .
   ”Italialle sopisi hyvin yhteisvastuullistaa julkiset velkansa muiden eurooppalaisten veronmaksajien harteille.”
   .
   Viime perjantaina kansanedustajaksi noussut Elina Lepomäki (kok.) sanoo, että italialaiset ovat niin varakkaita, että he voisivat maksaa valtionsa velat vaikka heti ja olla silti varakkaampia kuin suomalaiset.

   – Italialaisten kotitalouksien nettovarallisuus on keskimäärin 275 000 euroa. Suomessa se on 161 500 euroa. Halutessaan italialaiset voisivat siis rahoittaa kotivaltionsa velat (noin 84 000 per kotitalous) ja silti yksityistalouksien varallisuus olisi korkeampi kuin Suomessa, Lepomäki kirjoittaa blogissaan.

   Italian pääministeri Matteo Renzi haluaa EU:n muuttavan sääntöjään siten, että valtiot voisivat velkaantua nykyistä enemmän.

 3. No eihän se Heikki noin ole lainkaan ja velkaantumistakaan ei äkkiä saa poistettua kun maksetaan eläkettä vaikka kolmekymmentää vuotta sitten kuolleelle ihmiselle
  Sellanen se maa on todellisuudessa terv tepivaari

 4. Italian parlamentin ylläpito maksaa yhtä paljon kuin Saksan, Englannin ja espanjan parllamenttien yhteensä.

  ”Italialaiset kansanedustajat ovat myös Euroopan parhaiten palkattuja, Italian parlamentin ylläpito maksaa yhtä paljon kuin Ranskan, Saksan, Englannin ja Espanjan parlamentit yhteensä. Kirjailija ja toimittaja Sergio Rizzo sanoo Italian poliittista järjestelmää eurooppalaiseksi kastilaitokseksi. Italian poliitikot toimivat yhteisenä luokkana omien, ei kansan etujen puolesta. Poliitikkojen ylenpalttiset edut ovat lisänneet politiikanvastaisen, koomikko Bebbe Grillon johtaman Viiden Tähden liikkeen suosiota. Sen kansanedustajat ovat protestina leikanneet omia palkkojaan. Ele ei ole saanut seuraajia muista puolueista.

  Kun poliittinen eliitti on keskittynyt valtataisteluun ja omien etujensa puolustamiseen, on Italian talous ajautunut vakaviin vaikeuksiin. Entisen pääministerin Silvio Berlusconin aikana Italian talous taantui pahemmin kuin missään Euroopassa, Kreikkaa lukuunottamatta. Koko maa on nyt pahoin velkaantunut. Pääministeri Lettan nimittämän Carlo Cottarellin tehtävänä on leikata Italian hallinnon kuluista yli kolmekymmentä miljardia euroa. Italia on jo leikannut sosiaalieduista, opetuksesta ja terveydenhuollosta. Taloustutkija Gustavo Piga sanoo, että todellista tuhlausta ei ole haluttu nähdä, vaikka se on ollut silmien edessä koko ajan.” – Ylen dokumentti helmikuu 2014.

  Tuskin tuo tilanne on miksikään muuttunut, jos ei sitten huonompaan suuntaan.

  1. Ei koske pelkästään Italiaa, vaan Ranskaa, Espanjaa, Portugalia samoin. Nepotismi organisaatioissa on ikivanha perinne.
   Joko tuntemalla jonkun pääset eteenpäin tai sukulaissuhtein.

  1. HK. ”USAssa pääset vaikutusvaltaiseksi vain rahalla.⁷”

   Ai’jaa ..

   Blogin aihe :”Jonkun holtittomasti kehuma Italia haaskaa muiden maiden rahaa ja vaatii taas lisää”

 5. ”Mafia janoaa elvytysrahaa
  EU on huolissaan Italialle lupaamansa valtavan elvytyspaketin valvonnasta. Rikollisjärjestöt ovat valmistelleet jo vuoden ajan tapoja hyötyä paketista.” – Suomen Kuvalehti 4.6.2021.

  On siinä meillä ”mallimaa”😂.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *