Lentävät rukkaset terrorisoivat maailmaa

https://yle.fi/uutiset/3-12385901

”Ely-keskus: Ysitietä saa leventää liito-oravasta huolimatta, jos lajille tehdään hyppytolppia ja pesäpönttöjä”

On se vaan kumma, että 150 000 paria käsittävä laji muka on uhanalainen.

Toinen ihmeellinen asia on, että ilmeisesti jonkun mielestä näillä lentävillä rukkasilla on vakio-osoitteet, mitkä pitää säilyttää mistään muusta piittaamatta.

Ihan yllättäen aikaisemmin nämä otukset ovat ihan itse osanneet muuttaa, kun jokin niiden suosima metsikkö on laillisesti kaadettu, mutta nykyään laji on aivan ilmeisesti degeneroitunut eikä enää osaa vaihtaa puusta toiseen ilman opasviittoja.

12 vastausta artikkeliin “Lentävät rukkaset terrorisoivat maailmaa”

 1. Lahdessa oli pitkään kiista oliko lanun puistometsikössä uhanalaisia valkoselkätikkoja. No, minä näin läheltä yhden kun olin lanun puistossa kävelyllä, mutta ei ollut kameraa enkä muutenkaan viitsinyt siitä mihinkään ilmoittaa.

   1. Joo mä asuin vesijärvenkadulla ihan lähellä kolkankatua ja tuli nuorena käytyä lanunpuistossa kaverien kanssa kaljoittelemassa.

 2. Kyllä ne pallosilmät lähtee kun ihmisiä tulee reviirille ei ne kauaa siellä elele ne poistuu ja voi olla ettei enää löydykkään kun sattumalta terv tepivaari

 3. Tampereen pitää istuttaa vähintään 10 uutta puuta jokaisen yhden kaadetun tilalle. On täällä niin hirviömeininkiä metsien ja puistojen suhteen.
  Nuolialantien kaikki lehmukset on kaadettu viemäröinnin ja tulevan ratikkareitin alta, niin Lielahden Niemessäkin.
  Pohtolan Backmanin kartanon mäen ranta on parturoitu rujoksi tontiksi. Eteläpuisto meinattiin hävittää ja nyt Heinäpuisto- saatana, ei hävitetä, me on estetty ne.
  Sitten ne jalopuut jätetään mätänemään Viinikan-Nekakalan kaupungin varikolle.

 4. Juhak – liito-oravien vihollinen n:o 1. Mitäköhän ne ovat tehneet? Liitäneet liian läheltä? Itse toivoisin joskus näkeväni yhden, luulisi niitä olevan melkein joka puussa Juhakn puheiden perusteella. Mutta vain tavallisia oravia näkyy…

  1. Mitä tehneet?
   Lähes järjestään jossain intran rakentamisessa tulee esteeksi lentävä rukkanen – tai aika usein sen paikalle tuodut papanat.
   Sitä suojellaan hysteerisesti, vaikka niitä on 150 000 paria Suomessa.
   Suojelussa oletus on, että ne raukat eivät kykene muuttamaan toiseen paikkaan, jos jokin tietty puu kaadetaan.
   Tällainen täysin luonnonvastainen ja eläinten käyttäytymisestä täysin irrallaan ole ”suojelu” mättää.
   Ei se ”rukkanen” itse.

 5. Haluamme lahdata kaikki sudet kun niitä on kourallinen. Haluamme suojella kaikki naurulokit kun niitä on miljoona. Joku tässä logiikassa aina joskus vähäsen mättää.

   1. Eivät minuakaan ne, vaan niitä ylihysteerisesti”suojelevat” jalat tukevasti ilmassa elävät citypellet.

 6. Kaksi asiakasyritystä perui investointinsa koska varasivat tontin kaupungilta ja sitten kaupunki ilmoitti että koska liito-oravat, tontille ei saa rakentaa varastohallia vaan lähinnä puuceen verran neliöitä.

  Sekä firma että veronmaksajat hukkasivat saat’nasti rahaa näissä tapauksissa. Veronmaksajat enemmän.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *