Poliitikot varastavat törkeästi niiltä, jotka eivät saa lain mukaisesti terveydenhoitoa kunnalliselta puolelta

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/e2f8c0ce-fc87-497f-ba1d-11ab8d0bfe5c

”Valtaosa yksityisen sairaanhoidon Kela-korvauksista poistuu ”

Ette perkeleen poliitikot kykene järjestämään lain mukaisesti hoitoa.

Nyt rankaisette niitä, jotka tämän takia joutuvat käyttämään yksityistä terveydenhoitoa.

Ei voi kuin todeta, että varkaita, mitä varkaita ja siinä kunnostuvat erityisesti demarit, vasurit ja virheet.

Kepulit, rkp ja kritilliset ovat tässä perseen nuolijoita.

21 vastausta artikkeliin “Poliitikot varastavat törkeästi niiltä, jotka eivät saa lain mukaisesti terveydenhoitoa kunnalliselta puolelta”

  1. Päätöksen teki nykyinen hallitus – ei oppositio.
   Onko liian vaikeaa ymmärtää tai myöntää tosiasia?

 1. Kyllä tämä on vasemmiston ehdotus tämä.

  Pakko myöntää, kyllä tässä voi olla heillä viisauden jyvääkin. On tarpeeksi merkkejä, että yksityiset palveluntarjoajat lisäävät tuon kela-osuuden normaalihintojen päälle ns. lisäkatteena. Jos kela-tuki poistuu, on mahdollista että hinnat vähitellen laskisivat juuri sen verran.

  Se on vähän sama kuin asumisen tuet, jotka taas ovat oikeistopuolueiden tähtäimessä. Niissä on aivan sama ilmiö: keinotekoisesti ylisuuret tuet nostavat hintoja.

  1. Ikävä kyllä en kykene uskomaan hintojen laskuun.
   Sen sijaan uskon, että tämä lisää sosialistisen ideologian kannattamaa jonojen kasvua niin, että köyhemmät joutuvat pakosti jonottamaan tätä sosialistisen unelman saavutusta, kun vähäkin tuki loppuu.
   Kysehän on kuitenkin siitä, ettei tämä sosialistinen systeemi kykene tuottamaan riittävästi palveluita ja siksi jopa köyhempi kansanosa on ollut pakotettu yksityiselle.
   Hyvänä esimerkkinä asiasta on se, ettei Tampereella ole vuosiin eläkeikäinen päässyt hammashoitoon kuin pakkotilanteessa ja jälkihoito on ollut mahdotonta.
   Tavanomaisissa sairauksissa vastaavasti on päässyt hätätilanteessa päivytykseen, mutta vähemmän kiireellisissä on käytännössä ollut kuukausien jonotus terkkari-lääkäri-erikoislääkärilinjalla.
   Nyt tämä sosialistisakki alusi torpata tätä ja kärsimään joutuu nimenomaan se köyhempi kasanosa.
   Varakkaammat kykenevät edelleen käyttämään yksityistä vastoin sosialistihallituksen haluja.
   Vaan samarinin sakin sokeat seuraajat toki pitävät tätäkin loistavana päätöksenä.

 2. Vasemmistohallituksen vastaus hoitovelkaan on jonojen pidentäminen entisestään ja tämä on siitä yksi hyvä esimerkki, mutta ei suinkaan ainoa.

  Valmisteluvaiheessa annettujen asiantuntijalausuntojen pohjalta tähän ei oikeastaan usko muut kuin hallitus, ei edes Kelan lausunnon antajat nähneet tätä positiivisena. Sama toistui hoitajamitoituksen suhteen, jossa hallituksen omissa papereissa asiantuntijat kertoivat mitä tulee seuraamaan, paikkoja vähennetään ja ihmiset ajautuvat vääriin paikkoihin ja kuormitus kasvaa,jonot pitenevät jne.kaikki tämä muuttui todeksi.

  Kaikille teille jotka näette tämän positiivisena,niin pyydän, että ette jälkiviisastu sillä päätös on aivan järjetön.

  1. Koko sote- uudistuksen päätti Sipilän ns. oikeistohallitus ja heitti kokoomuksen yksityistämismanööverit pihalle kohta 20 v valmistellun sote-sotkujen jälkeen.
   Uusi matka on vasta alussa.

   1. Aha, siis Sipilän hallitus päätti sote-uudistuksen?

    Ja mistähän tämän keksit?

      1. Niin, eli Sipilän hallitus ei päättänyt Sote uudistuksesta vaan kaatui siihen.

       Nyt on myös hyvä huomata ja ymmärtää se mikä Sote uudistus on ja se on hallintouudistus,uusi hallinnon taso.
       Se ei tuo ainuttakaan lääkäriä, hoitajaa, hoiva-avustajaa, eikä mitään muutakaan suorittavaa henkilöä kentälle,mutta se lisää hallintoa ja sehän on niin keskustan kuin myös vasemmiston unelma. Lisää poliittisia suojatyöpaikkoja kavereille, lisää byrokratiaa jne.ja juhlapuheissa vastustetaan kaikkia mainittuja

       1. Se oli poliittinen päätös, joka esti sen, ettei yksityinen puoli johda terveydenhoitojärjestelmää lompakon perusteella, vaan sitä johtaa julkinen maakunta, sote-alueittain hankkimalla ostopalveluin niitä yksityisiltä.
        Ja siinä tullaan taas ostopalvelujen ostamiseen, joissa julkisen ostajat eivät pärjää yksityisten erinomaisille spesialistijuristeille ostosopimuksin.
        Seuraus siitä Esperit ja monet muut kusetukset ostopalveluissa alimitoituksineen ja hinnoitteluineen.
        Taas kohdataan se kuka näissä taloudellisesti voittaa ja kuka häviää. Häviäjä on julkinen rahallisesti ja laadullisesti.

 3. Tuo ei ole pääsyy, että Tampereen Teiskossa, Kämmenniemessä ei palvelut pelaa. Se ei ole hallituksen vika ettei, pääse siellä julkiseen. Tai varmasti pääsee ihan lakimääräisestikin.

  1. Niin no, eihän hallituksessa voi mitään vikaa voi olla, ei vaikka hallitus ja hallituspuolueiden kansanedustajat säätävät lait.

  2. Se on periaatteessa Tampereen poliitikkojen syytä, mutta korvausten poistaminen ei tilannetta millään tavalla paranna.
   Ainoa seuraus on, että tilanne huononeen niillä, joilla se on jo nyt ollut taloudellisesti tiukkaa.
   Niinpä Teiskossa Kämmenniemen potilaat odottavat jatkossa entistä pidempään, kun keskustan etuoikeutetut käyvät kunnan laskuun yksityisellä.
   Sattuuuko mitenkään kohdalle HK?

   1. Onhan tuo väärin ! Teiskolaisilla on oikeus saada valitsemaltaan toiselta sote-keskuksesta palvelua, vaikka keskustan Mehiläisestä. Sitoumus min. vuodeksi.

 4. Vuokrissa on osoitettu että valtion tukiaiset nostavat hintoja keinotekoisesti. En tiedä onko ihan tuoretta tutkimusta samasta terveydenhoidossa, mutta en näe mitään syytä miksi näin ei olisi.

  Olen ylipäänsäkin sitä mieltä että tukiaiset eivät kuulu terveeseen markkinatalouteen. Julkinen valta huolehtikoon kansalaisten perustarpeista, mutta älköön lähtekö leikkimään setelinippujen kera keskelle markkinoita.

 5. ”Taas kohdataan se kuka näissä taloudellisesti voittaa ja kuka häviää. Häviäjä on julkinen rahallisesti ja laadullisesti.”
  Miten julkinen sektori on ollut rahallisesti häviäjä esim. hoivapalveluiden ostamisessa kun oma tuotanto on ollut kalliimpaa?

  1. Niin, on nyt hyvä huomata se, että ainoastaan epäkohdista uutisoidaan, siitä ei kirjoiteta kun asiat toimivat ja kun vertaa hoivapalveluiden määrää suhteessa uutisoituihin epäkohtiin niin saa kuvan todellisuudesta.

   On kovin helppoa sanoa, että ei osata ostaa kunnollista, mutta millä ostat kun rahaa on rajallisesti ja tämä tulee kyllä silmille myös sotealueilla joiden rahoitus on aivan hukassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *