Ryssäatomin voimalaomistus takavarikkoon

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/pyhajoen-ydinvoimalan-rakennustoita-ei-ole-keskeytetty-miksi-tyomaalla-haaskataan-yha-veronmaksajien-rahoja/8384078

”Pyhäjoen ydinvoimalan rakennustöitä ei ole keskeytetty ”

Eikö tätä ryssä-atomin osuutta muka voida takavarikoida muun omaisuuden tavoin?

Se olisi yksinkertainen ratkaisu asiaan.

8 vastausta artikkeliin “Ryssäatomin voimalaomistus takavarikkoon”

 1. Ei taida olla niin yksinkertaista.

  Fennovoima on suomalainen yksityinen yritys, joka on saanut periaateluvan ydinvoimalan rakentamiseen, eikä tietääkseni ole tehnyt mitään rikosta.

  Täytyy olla tarkkana, että Fennovoima ei joudu maksamaan hirmuisia sopimussakkoja Rosatomille.

 2. Lintilähän aika hyvin vastasi eduskunnalle, että sehän on yksityinen yritys, jota eivät viranomaiset voi pysäyttää. Mutta kun omistajista on yksin omistaja, joka on rikkonut kaikki mahdolliset lait ja säännöt joita yleensäkin on ja on vielä ottanut toisten omistaman voimalan ominluvin käyttöön. Ei varmasti tule saaman siinä omistusmuodossa rakennuslupaa. Aika näyttää.

  1. Juuri näin Pentti. Suomi ei voi laillisesti takavarkoida Fennovoimalta mitään – mutta Suomen viranomaisten ei ole mikään pakko antaa rakennuslupaa.

   Silloin ollaan kuitenkin pattitilanteessa. Voimalaa ei voida rakentaa valmiiksi, mutta suomalaiset osakkaat ovat jo kuluttaneet hankkeeseen paljon rahaa – ja Suomi välttämättä tavitsee uutta ydinvoimaa mahdollisimman nopeasti.

   Täytyy löytää joku hyvä ratkaisu, jolla ryssät saadaan luopumaan osallisuudestaan projektiin ja sitten vaihdetaan ydinreaktorin toimittajaksi vaikkapa yritys Etelä-Koreasta.
   https://jput.fi/Ydinvoima_Etela_Korea.htm

 3. Asia on yksinkertainen.
  Ryssä tukee rikollista sotaa.
  Omistus yhtiössä takavaríkoidaan tai yhtiö asetetaan konkurssiin ja se siitä.
  Jos muut omistajat haluavat edelleen syytää rahaa monttuun, se on heidän ongelmansa.

 4. Mielestäni pienen demokraattisen Suomen kannattaa noudattaa sopimuksia ja ”lakeja”. Tarkennettuna – vaikka vihollisella ei ole hituistakaan moraalista, niin meille se ei ole pahasta.

  Esimerkiksi kun Suomi valitettavasti allekirjoitti Halosen ja Tuomiojan ajamana jalkaväkimiinat kieltävän Ottawan sopimuksen – jota pidetään maanpetoksena – niin mielestäni sitten Suomen pitää noudattaa sitä sopimusta, mutta irtisanoa se HETI.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *