Seuraavilla hallituksilla on kusiset paikat ja saavat syyt niskoilleen

https://www.aamulehti.fi/kotimaa/art-2000008959106.html

”Miten hyvinvointivaltio pelastetaan? Seuraava hallitus joutuu raapimaan kasaan miljardiluokan säästöt, kun korona-ajan velat erääntyvät maksettavaksi: ”Se pitää määritellä uudelleen””

Se onkin seuraavien hallitusten suurin ongelma, kun nyt holtittomasti otettu velka ja vastuuttomasti lisätyt pysyvät kulut pitää saada kuriin ilman järjetöntä verotusta.

Valitettavasti nykyhallituksen holtittomuuden joutuu joku muu korjaamaan, koska, jos demut ja kepu jatkavat hallituksessa, korjausta ei tulla tekemään.

30 vastausta artikkeliin “Seuraavilla hallituksilla on kusiset paikat ja saavat syyt niskoilleen”

 1. Poliitikot tietävät että äänestävän kansan suosion saa vain kasvattamalla hyvinvointia. Jos mistä hyvänsä leikataan leikkauksen kohteeksi joutuneet rankaisevat armotta seuraavissa vaaleissa. Nämä ovat yksinkertaisia faktoja, aivan turha on kierrellä ja kaarrella.
  Pelonsekaisin tuntein on vaan odotettava mitä tapahtuu kun ja jos pää tulee vetävän käteen, nautittava siihen asti kaikesta hyvästä mitä meille on vaalivoittojen takaamiseksi rakennettu maailman onnellisimpana kansana.

 2. Puhdasta Teemu Lehtisen veronalennus-kokoomuslaista propagandaa. Suomen velka-aste on edelleen alle 60 %.
  Kokoomuksen ja ”talousnerojen” agenda on ollut hyvin yksisilmäinen, hyvinvoinnin alasajo tavalla tai toisella. Rikkaat nauttikoot rauhassa ja rakentakoot terassejaan.
  Korona on koskenut koko maailmaa, sote on kesken, Ukrainan sodalla on vaikutuksensa.
  Hyvinvoinnin määritelmä pitää uusia. Terveyden edistämistoimet etusijalle. Sairauksien aiheuttajjille ja elintavoille raskaat verot.
  ALn jutun mukaan julkinen terveydenhuolto on arvostuksessa erittäin korkealla.

  1. Jos meillä nyt on liian vähän velkaa niin tuleeko sitä nykymenolla joskus liikaa. Olisiko hidas jarrutus parempi kuin äkkipysäys.
   En ole rikas mutta silti väsyttää tuo varakkaiden mollaus kun kaikki kuittenkin rikkaiksi haluamme tulla. Tässä viittaan intoomme lotota.

   1. Valtiot eivät maksa verojaan takaisin kuin harvoin, vaan korot. Rahoittajat haluavat valtioita velallisisiksi.
    Lopuksi tullaan siihen, että valtiot ”painavat rahaa
    ” lisää ja inflaatio lisääntyy.

    1. Puhdasta vihervasemmistopropagandaa on, etteivät valtiot maksa velkojaan takaisin.

     Kyllä maksavat, mutta valitettavasti Suomenkin kohdalla tämä vanhojen velkojen takaisinmaksu tapahtuu uutta velkaa ottamalla.

     Ongelmia tulee tilanteessa, jossa korot lähtevät nousuun, kuten nyt on käymässä. Tällöin vanhaa halpakorkoista lainaa joudutaan maksamaan pois entistä kalliimmalla lainalla.

  2. Puhdasta demupropagandaa HK.
   Hallitus on lisännyt pysyviä menoja miljardikaupalla kertomatta mitenkään, mistä se raha otetaan, koska menot ylittävät tulot komeasti.
   Emme voi ottaa koko ajan lisää velkaa niiden maksamieksi, joten asioihin on laitettava järjestys.
   Hyvinvointi on kysymys sinänsä, koska sitä ei ole tarkkaan määritelty.
   Tulossa oleva sotepelleily lisää menoja myös miljardikaupalla, joten sekin pitäisi jostain kustantaa.
   Demujen ja vasurien innolla ajama himoverotus ei millään matematiikalla korjaa tilannetta ja elintapojen verotus kuuluu puhtaaseen terveysterroristiutopiaan.

   1. Minä en demari, bemari enkä muukaan hevari.
    Missä on otettu sellaista velkaa, jota ei ole perusteltu- ei missään.
    Sote on päätetty 20 vuoden väännön jälkeen ja se etenee, piste.
    Nuo väitteet ovat silkkaa oppositiopopulismia parempien lööppien puutteessa.
    Hallitus toimii joka rintamalla.

    1. Kyllä Heikki äkkinäinen saa Sinusta sellaisen kuvan että pesunkestävä demari olet

     1. Matti, minä ajattelen asioita sosiaalisen oikeudenmukaisuuden kautta, en minkään puolueen lasit päässä.
      Olen vihreämpi kuin vihreät, oikeudenmukaisemman ja paremman johtamisen kokoomuslainen kuin kelvoton kokoomus nyt, sosiaalisessa oikeudenmukaisuudessa demari, Sipilän johtamistavan kepulainen ja kaukana kuin ikuinen aurinko persuista.

      1. Tunnen aika monta kokoomuslaista joilla oli vastuunsa jopa heti kapinan jälkeen ja he auttoivat kansaa joka menetti kapinassa paljon niin ihmisiä kun myös moraaliansa terv tepivaari

      2. Sosiaalinen oikeudenmukaisuus on hyvä mutta liian isona annoksena se tappaa kaiken muun alleen ja sitä kutsutaan kommunismiksi.
       Vihreydessä lienemme samoilla linjoilla, kaipaan järkiperäistä vihreyttä missä luonto on fokuksessa eikä puoluepolitikointi.
       Kokoomusta tarvitaan vähintäänkin tasapainottavana voimana.
       Keskustan soisi siirtyvän keskustaan. Persut kaipaisivat peräsimeen uutta Halla-ahoa.

 3. Oikeistohallitus ennen tätä myi valtion omaisuutta ja otti lisäksi velkaa. Verotus ei ole kiristynyt vaan oikeistohallituksen ajan veroedut ovat edelleen voimassa?
  Tämä hallitus on hoitanut hyvin koronan ja se ei ollut ilmaista. Tämä hallitus on saanut aikaan terveydenhoidon uudistuksen jota ei saanut aikaan oikeistohallitus. Tämä hallitus on saanut aikaan Natoon liittymisprosessin. Tämä hallitus pyrkii pitämään huolta heikoimmistakin ja sen myötä kansan yhtenäisenä.

  1. En todella tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa havainnollesi että tämä hallitus on saanut aikaan Natoon liittymisen prosessin.
   Terveydenhuollon uudistuksesta jaetaan pisteet vasta sitten kun nähdään kuinka se toimii.

   1. Kyllä Nato-prosessin käänsi Ukrainan sota ja Marinin hallitus toteutti sen ml.se, että kansan enemmistö vasta muutti Niinistön päänkin myönteiseksi.
    Huolimatta siittä, että kokoomuslaiset ovat siitä eniten ääntä pitäneet, muiden puolueiden myönteiseksi sen sai lopulta aikaiseksi jopa vasurienkin.

    1. Että siis NATOoon vasemmiston voimin oikeiston lopetettua vastaan haraamisen?

     1. Ei tästä ole ollut kysymys, vaan siitä, että aikaisemmin se ei ollut oikea-aikaista monien Venäjän ärhentelyjen ja uhkailun vuoksi. Eikä sen taakse olisi saatu laajaa tukea.
      Nyt oli oikea aika ja pakko ja siitä yli 90 % kansastakin on saamaa mieltä.

 4. No yleensä syytetään hallitusta edellistenkin virheistä.
  Mutta onneksi meillä on hallitus joka on toiminut näinä vaikeina aikoina. Nyt on tulossa vielä vyön kiristys eikä se ole hallituksen syytä vaan venäjän sodan aiheuttamaa. Oikeistohallituset ova turvanneet liiaksi venäjän varaan ja sitä laskua tullaan maksamaan.

 5. Onkos juhak lla parempaa versioo hallituksesta vai tuuliko se huulia heiluttaa
  No jos hallitus on kusessa vaikka koronan vuoksi oliko väärin hoitaa kansaa vai jättää oman onnen nojaan
  Mutta hallitus on kusessa se nyt on pieni osa Suomen kansaa ja tuo kun se maksaa asenne ei ole terve näkemys
  Turhaa pölinää koko juttu
  Terv tepivaari

  1. Räksyn, räksyn.
   Kirjoita asiasta äläkä räksytä.
   Tämän jutun perusteet esitti eräs alan ammattilainen, mille tuskin asiantunemuksessa pärjäät tepi.

 6. Noin luulet
  Mutta kerro mikä hallitus olisi parempi kansan silmissä terv tepivaari

  1. En luule etkä sinä tiedä.
   Nyt ei ollut kyse siitä, mikä olisi parempi hallitus, vaan siitä, miten tästä suosta selvitään, kun rahanjakoa pitää rajoittaa.
   Keksipä siihen ratkaisu äläkä jankkaa hallituksesta sen enempää.

 7. Kuten Juha sanoo.

  Yksi asia on todeta, että tällä hetkellä taloutta on hoidettu täysin päin helvettiä. Toinen asia on kysyä olisiko joku muunlainen hallitus tehnyt yhtään paremmin vai vieläpä huonommin. Kolmas asia on pohtia minkävärinen hallitus saisi sen korjattua.

  On fiksua osata keskustella yhdestä asiasta ilman että heti pitää kääntyä toiseen.

  1. Päinvastoin, taloutta on hoidettu juuri niin hyvin tässä katastrofaalisessa tilanteessa, että Suomi ja kansa selviävät joten kuten tästä vielä uhkaavammasra sopasta, mitä on tapahtunut, meinaan opposition ahneuden kidasta..

Kommentoi