Taas tutkijapotaskaa, missä suhteellisuus sivuutetaan kirkkaasti

https://yle.fi/uutiset/3-12311834

”– Kaikista eniten se auttaisi keski- ja hyvätuloisia siinä mielessä että keski- ja hyvätuloisilla polttoainekulujen osuus kulutuksesta, heidän käytetävissään olevista tulosta on suurempi kuin pienituloisella Suomessa, sanoo johtava tutkija Marita Laukkanen Valtion taloudellinen tutkimuskeskuksesta Vattista.”

Siis absoluuttisena summana ehkä, mutta suhteessa tuloihin vähennys auttaisi eniten pienituloisia.

Jos pienituloinen ajaa 10 000 km vuodessa ja parempituloinen 10 000 km vuodessa, niin kummallahan se polttoainekustannus on suhteessa suurempi osa tuloista?

Taitaa tutkija olla jossain oudossa kuplassa.

6 vastausta artikkeliin “Taas tutkijapotaskaa, missä suhteellisuus sivuutetaan kirkkaasti”

  1. Pitäisikö lisätä progressiota vain sen vuoksi, että joku ei tarvitse polttoainetukea?
   Mittarilla hinta tulojeo mukaan vai?
   Onhan tuo hintojen nousu pois kaikilta kukkarosta – paitsi ministeriautojen matkustajilta ja täyden työsuhdeauton autoedun nauttijoilta.

 1. Keinotekoinen polttoaineen hinta vainoaa maalaisia, joista monet vielä asuvat yksivaihesähkön talouksissa. Auton ”pika” -latauksessa teho voi olla satalin kilowattia. 16 A:n 1-vaihesäjköllä lataaminen kysyy huumorintajua.
  Korkealla bensan hinnalla yritetään pamputtaa köyhiä ja heikkosähköisiä sähköauton ostoon. Mielipuolista touhua, kertakaikkiaan.

  1. Näin on.
   Minulla noita ajovuosia on sen verran vähän jäljellä, että en todellakaan ota kymppitonneja velkaa sähkökotteron hankkimiseksi.
   En kyllä sellaista nykyisistä muutenkaan ostaisi, kun ominaisuudet eivät alkuunkaan riitä eikä tuolla metsätiellä ole töpseleitä tarvittaessa.

 2. No eihän tampereella varsinaisesti tarvitse omaa autoa mutta erään suunnan kannalta aitolahti teisko se on kyllä ainoa millä pääsee kulkemaan muuta kun kävellen
  Tosin matkaa kauppaan tulisi aika paljon Ja jos asuu kaitaveden tien varrella asuu silloin on mahdollisuus jopa bussiin
  Tuo kapeenkylä on niistä yksi josta ei muuten kauppaan pääse millään muulla kun joko kesällä veneellä ja talvella pellipailakalla
  vankaveden yli karjulan perälle kuruun terv tepivaari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *