Tämä lähenee, vaan jotkut sokeasti kiistävät tosiasiat

https://www.aamulehti.fi/ulkomaat/art-2000009159365.html

”Kuusitoistavuotias löytyi ammuttuna pyörätieltä Ruotsissa – jo 55 ampumiskuolemaa tänä vuonna

Koko viime vuonna Ruotsissa ammuttiin kuoliaaksi 45 ihmistä.”

Tämä lähenee Suomessakin, vaan edelleen punavirheet ”humanistit” väittävät muuta.

Ruotsalaiset ovat jo moneen kertaan varoittaneet omista virheistään, mutta meillä nämä ”humanistit” pistävät päänsä sokeasti pensaaseen ja väittävät vastaan.

21 vastausta artikkeliin “Tämä lähenee, vaan jotkut sokeasti kiistävät tosiasiat”

 1. Siteeraan erästä maahanmuuttajataustaista henkilöä, joka kiroaa tätä Suomen tilannetta. Miksi? Koska kun päättäjät eivät uskalla sanoa että on hyvää ja huonoa maahanmuuttoa, onnistunutta ja epäonnistunutta, niin silloin kansan yhä isompi osa olettaa kaiken maahanmuuton ja maahanmuuttajat pahaksi.

  Annamme somehuutajien muodostaa agendan, koska hallitus ei uskalla.

 2. ” ..niin silloin kansan yhä isompi osa olettaa kaiken maahanmuuton ja maahanmuuttajat pahaksi.”

  Niinpä ..

  Mitä eroa on Irakilla, Afganistanilla ja toisaalta Vietnamilla, Thaimaalla?

  Irakista ja Afganistanista tulleissa, uskoisin, on paljon enemmän rötöstelijöitä kuin kahdessa viimeksi mainituista maista tulleissa.

  Tämän esiintuontia jotkut ihmiset (poliitikot) pitävät rasismina.

  Kussakin maassa ihmisillä on tapansa ja perinteensä. Joissakin maissa on , syystä tai toisesta, perinteenä keskinäinen nahistelu – usein asein.

  Mielestäni meillä tulisi olla oikeus päättää mistä ja millaisia ihmisiä (koulutus) maahame sallitaan asettua.

 3. Totuushan tuossa maahanmuutossa ei aina ole hyvää jopa siinä missä itse menemme jonkun kansan pariin
  Ei meitä Suomalaisia siellä kaikki hyväksy niin se vaan on mutta näillä nyt entä huomenna terv tepivaari

 4. Jos maahanmuuttajia tulee paljon aivan erilaisesta kulttuurista niin on suuri riski että syntyy ns. rinnakkaisyhteiskuntia. Maahanmuuton tulee olla hyvin rajattua ja kotouttaminen tulee kohdentaa siihen ryhmään joka tulee eikä haihatella että voimme kyllä kototuttaa valtavia määriä ihmisiä niin kuin Ruotsissa on kuviteltu.

  Asia on helppo todeta niinkin, että jos ajatellaan että on suuri joukko suomalaisia ja siihen tulee pari ulkomaalaista niin on hyvä todennäköisyys sille että nämä ulkomaalaiset joutuvat olemaan ja ovat myös suomalaisten kanssa ja suomalaiset heidän, mutta jos tulee suuri joukko ulkomaalaisia niin helposti käy niin että on kaksi ryhmää, suomalaiset ja ulkomaalaiset. Kumpikin viihtyy omassa poppoossaan ja papattaa omalla kielelllään.

  Ruotsin moka on yksinkertaisesti liikaa maahanmuuttajia, vika on määrässä eikä sitä voi millään laadullisilla keinoilla muuttaa. Too much is too much.

  1. Kun itse menemme heidän kulttuuriinsa emme ole yhtään parempia siellä
   Mitä taas tulee

 5. Tilanne on vai sellainen monesta syystä, vapaaehtoisesta maahanmuuton hyvksymisestä (koulutus, työperäinen), puolivapaehtoisesta( turvapaikka, pakolaiset kuten Ukraina tms.) ja vastenmielisestä( laittomat).
  Fakta vain on se, että eri syistä heitä tulee ja paljon.
  Suonen ”periferioissa” heitä ei näy, mutta taajamissa ja isoissa kaupungeissa.

 6. Tuttavia mulla Ruotsissa. Aseen saa ostettu vaikka keskeltä Tukholmaa kun maksaa hyvin. Poliisit pelkää suuria miesjoukkoja (ulkomaalaisia) sekä ryöstelyt keskellä päivää yleisiä. Mm merkkitakki tai housut voidaan viedä jalasta, tyyliin ”anna vaatteesi mulle tai sut ammutaan”. Nuoret jengin jäsenet (ulkomaalaisia) harjoittaa tälläistä. Tämä siis isojen kaupunkien ongelmia. Samaa on myös Suomessa.

  Suunta on Perikato …

  1. Ei tuohon tarvita edes mamua, vaan tämä on yleistä kaupunkien huumeporukoissa, jotka vievät Adidakset tms. myytävät muotivaatteet toisilta nuorilta taas ostakseen taas seuraavan annoksen. Sitten, kun näihin poukoihin yhtyy vielä ”mamuorganissatiot” niin kusessa ollaan.

 7. Enpä tiedä voiko globalisaatiota rliitännäis-ongelmineen juurikaan pysäyttää, se tuo mukanaan niin ihmiskauppaa kuin muita kuplia ja ”ihanteita”, kilpailua jne. Markon kommentista muistui mieleen eräs Sao Paulosta Brasiliasta kotoisin ollut lukiokaverini, jonka isä oli kotimaassaan useita kertoja joutunut aseella uhatuksi pysähdyttyään liikennevaloihin. Lisäksi ystäväni kertoi, että on normaalia vaihtaa koulusta tultua päälleen ”rönttövaatteet” lähtiessään vaikka koiran kanssa ulos, jottei sitten ohikulkijoilla ole syytä uhata sinua merkkivaatteiden takia.

  Eipä tämä liene pelkästään jengiläisten ihannoimaa kulttuuria, vaan näyttäytyy jonakin ihmiskunnan henkisen alaikäisyyden tilana ennemmin minulle. Sama kun luin hiljattain juttua tyynenmeren roska-pyörteestä, josta kauhotaan muovirojua tonneittain — ja juttuun liittyen mainittiin 1900-luvulla sattuneita meri-onnettomuuksia, joissa rahtilaivoista oli myrskyn seurauksena päätynyt mereen muovirojua, kuten Niken upouusia kenkiä. Sitten mantereella olivat ihmiset villiintyneet näitä rantaan huuhtoutuneita lenkkareita kerämään, ja oli perustettu someen wappi-ryhmiä, joiden avulla ihmiset saattoivat vaihdella kenkiä ja löytää näin oikean koon pareja tennarivouhotukselleen. Mistä tämä kertoo? Tuskin maahanmuuton ongelmista niinkään. Länsimaisesta kulttuurista enemmän, johon liittyy materialismi ja väkivallan ihannoiminen niin amerikkalaisessa kodin puolustamisen eetoksessa kuin elokuvissa, kuten mauttomissa Tarantinon väkivallan mässäilyissä ynnä muissa pyssysankaritarinoissa. Semmoista se.

  Aivan hyvin minun puolesta voisi aseet ja aseharrastukset kieltää kokonaan Suomessa kaikilta paitsi puolustusvoimien työntekijöiltä. Riistan hoitoon pitäisi mielestäni kouluttaa sitten erikseen ihmiset, joilla olisi tiukka valvonta ja työrajoitteet, ja kaikilta metsien junkkareilta suosiolla ilmakot sekä muut aseenkantoluvat vaan pois. Ei enää kännisiä metsien sissejä eläinten kimppuun, kiitos.

  1. Olet sitten täysin pihalla metsästyksestä ja siitä, kuinka tiukkaan valvottua se nykyään on.
   Känniläisiä ei metsissä ole aikoihin näkynyt, koska sellaisesta lähtee aseet ja luvat nykyään samantien.
   Toki joku tollo aina löytyy, kuten auton ratistakin.
   Riistanhoitoon ei valtiolla ole varaa maksaa tarvittavaa määrää sakkia, joka lisäksi olisi vain osa-aikaista eli työllistyisi vain syksyisin.
   Mm. hirvi- ja peurakantojen kurissa pitämisessä on runsaat 120 000 metsästäjää joka syksy.
   Suosittelen perehtymään asiaan perättömien mollausten välttämiseksi.

   1. Enpä pyrkinyt mollaamaan, vaan ilmaisen oman mielipiteen, koska en lähtökohtaisesti pidä eläinten ampumisesta/ kantojen säätelystä ihmiskeskeisyyden nimissä. Tämä on minun elämänkatsomukseni, jolla ei ole tekemistä ”sokean uskon” kanssa, vaan itse haluan miettiä asioita toisin/ uusista erilaisista näkökulmista.

    Toki esimerkiksi kun tällaisia uutisia kirjoitellaan, ei se erityisesti paranna metsästäjien imagoa minun silmissä:

    ”Poliisi tehovalvoi hirvimetsästystä, osa metsästäjistä alkoholin vaikutuksen alaisena
    Vaikka metsästyksessä ei ole lakiin perustuvaa promillerajaa kuten liikenteessä, on päihtyneenä metsästäminen kielletty Metsästäjäliiton ohjeissa.
    Tiedotteen mukaan metsästäjä voi päihtyneenä metsästämisen seurauksena menettää muun muassa aselupansa.”
    (https://yle.fi/uutiset/3-12656602)

    1. ”en lähtökohtaisesti pidä eläinten ampumisesta/ kantojen säätelystä ihmiskeskeisyyden nimissä”
     Kannatat siis ihmisten kuolemista onnettomuuksissa holtittoman suurten eläinkantojen takia?
     Mikään muu ei nimittäin pidä hirvieläinkantoja kuriaa kuin metsästäminen.
     Kuitenkin metsästetty eläin on luonnollista lihaa tehotuotettujen sijaan ja ne ovat eläneet luonnollisen elämän ennen joutumista saaliiksi.
     Tuo viittauksesi alkoholimaistissa olleista metsästäjistä on nimenomaan sitä, mitä totesin – aina on joku ääliö niin autokuskeissa kuin äideissäkin.
     Se ei tarkoita todellakaan sitä, että se olisi yleistä tai metsästäjissä yleisempää kuin äideissä.
     Ennemminkin päinvastoin.

 8. Suomessa on Helsingin alueella jo kymmeniä ulkomaalaistaustaisia katujengejä. Näiden tapa toimia on juuri ryöstää mm vaatteet päältä. Isommat jengiläiset tekee niitä vakavampia rikoksia päivittäin.

  Jengeissä on juuri näitä ulkomaalaistaustaisia eikä niihin suomalaisia edes oteta. Porukka on syrjäytyneitä huonon kielitaidon omaavia ja kouluja karttavaa sakkia. Näillä ei ole edes tarve integroitua meidän yhteiskuntaan. Rakentavat tulevaisuuden ryöstelyille ja lopulta alkaa vankilakierre. Sitten kun tulee pois eka vankila tuomiolta takaisin kadulle on kovempi ”jefe” .

  Näin tämä on.

  1. Niin no, tällaista on länsimainen kulttuuri kun pitää olla dynaamista kilpailua ja eriarvoisuutta, ja yksilön individualistista vapautta sekä itsensä toteuttamista ihannoidaan libertarismiin asti — myös piratismissa.

   Itä-Aasiassa saat sakon jos roskaat. Mutta me paheksumme sitä miten heitä valvotaan. Olin eräissä bileissä, joissa yritin keskustella vapaasti ja ilmaisin myönteistä suhtautumistani Itä-Aasialaisiin malleihin, niin johan minua katsottiin kuin olisin itse idiootti. Ei mahda mitään. Suomi länsimaana saa mitä tilaa ja se näkyy, mihin samastuu.

   1. Roskaavasta roskaväestä:

    According to McKinsey & Company global management consulting firm, 15% of urban consumption comes from younger generations. These young consumers are prone to purchasing newer, better, more expensive products as a result of modern Westernization.

    Economic growth induces mass consumerism within middle and upper class urban populations, and mass consumerism generates a great deal of waste. As people begin to categorize themselves as having high status within their society, a disregard for social responsibility and a lack of civic pride are even more apparent. This has led citizens to litter out of habit and, according to Lisa Christensen, CEO of Hong Kong Cleanup, a “serious ‘pick-up-after-me’ mentality.”

    In another case, 33-year-old sanitation worker Guo Nengfang witnessed a young couple thoughtlessly throw the remains of their breakfast out of a moving vehicle. He approached the couple and asked them to pick up their litter, but they refused.

    Enraged, the sanitation worker pulled out a knife and began attacking the young man. The wife reached over in defense, but her middle finger was chopped off during the altercation.

    The tension between sanitation workers and the rising upper middle class increases as more and more urban residents continue to litter.

    (https://allthatsinteresting.com/littering-in-china#:~:text=Currently%2C%20littering%20in%20Hong%20Kong%20has,on%20the%20littering%20problem%20in%20China.&text=Currently%2C%20littering%20in%20Hong,littering%20problem%20in%20China.&text=in%20Hong%20Kong%20has,on%20the%20littering%20problem)

  2. Näiden ulkomaalaistaustaisten katujengiläisten olisi varmaan helppo integroitua lähtömaidensa yhteiskuntaan – olisivat heti kuin kotonaan

 9. No, jos mennään varsinaiseen eri maailmojen sulatusuuniin New Yorkiin, jossa on eri kansallisuuksien kaupingin osat jopa värien mukaan, kiinalainen, mustat jne.. niin Hesan Itäkeskus on pikku juttu.
  Pienemmässä mittakaavassa olemme tällä tiellä.

  1. Jos ei mennäkään, vaan yritetään pitää Suomen yhteiskunnasta huolta.

 10. https://yle.fi/uutiset/3-12610616 :

  ”Väkivalta on nuorille jo arkipäivää”
  /
  Alaikäisten ja varsinkin alle 15-vuotiaiden tekemät rikokset ovat lisääntyneet viime vuosina Suomessa. Eniten nuorten tekemiä pahoinpitelyjä on Vaasassa ja Seinäjoella, kun lukuja suhteutetaan väkilukuun.
  Vaasa ja Seinäjoki nousevat tilastoissa kärkeen
  Tilastojen mukaan alle 15-vuotiaiden tekemät pahoinpitelyt lisääntyivät viime vuonna Suomessa yli 23 prosenttia edellisvuoteen verrattuna.

  Kasvua oli myös 15–17-vuotiaiden tekemissä pahoinpitelyissä, mutta sitä vanhemmissa ikäluokissa määrä on pysynyt ennallaan tai vähentynyt.
  Ylikomisario Mika Jylhä Pohjanmaan poliisilaitokselta kertoo, että Suomessa nuorten tekemiä pahoinpitelyjä tapahtuu eniten Vaasassa ja Seinäjoella, kun lukuja suhteutetaan väkilukuun.

  Syytä siihen ei tiedetä.

  Nykyään kuuluu vähän kuvaan, että mennään varta vasten pahoinpitelemään jotakuta ja kuvataan se sosiaalista mediaa varten. Sitten pahoinpitely julkaistaan. Sillä haetaan tiettyjä kannuksia, Jylhä kertoo.
  Sosiaalinen media näkyi myös Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kouluterveyskyselyssä viime vuonna: pohjalaisnuoret olivat kokeneet seksuaalista häirintää puhelimitse ja verkossa hurjasti enemmän kuin ennen.

  Pohjanmaan hyvinvointialueella ja Keski-Pohjanmaalla häirintä kaksinkertaistui kahdessa vuodessa, kun Etelä-Pohjanmaalla kasvua oli jopa 200 prosenttiyksikköä eli häirintää oli viime vuonna kolme kertaa enemmän kuin vuonna 2019.

  Ja:
  https://yle.fi/uutiset/74-20001736:

  ”Alaikäisten tekemät ryöstöt ja väkivaltarikokset ovat viime vuosina yleistyneet erityisesti pääkaupunkiseudulla.

  Alaikäisten tekemä väkivaltarikollisuus on ollut Suomessa viime vuosina kasvussa. Kasvu on ollut voimakkainta alle 15-vuotiaiden kohdalla.
  Myös alaikäisten tekemät ryöstöt, joissa anastetaan esimerkiksi merkkivaatteita tai elektroniikkaa, ovat yleistyneet.”

 11. Että niin, tämän aamun ensimmäinen uutinen oli, nuori ilmeisesti 15vuotias oli löytynyt tapettuna Tukholmassa.

 12. MOT

  *
  https://www.iltalehti.fi/asumisartikkelit/a/c8c9ca04-1987-4544-8b86-992b192333e1
  .
  Nyt puhuvat kontulalaiset: Tällaista on asua yhdessä Helsingin väkivaltaisimmista lähiöistä

  Kontula keikkuu vuodesta toiseen poliisin väkivaltatilastojen kärjessä. Kaksi kontulalaista kertoo, miltä alue näyttää asukkaan silmin.

  ********************************************************************
  .
  https://ulkomaalaistaustaisethelsingissa.fi/fi/alueellinensijoittuminen

  Itäisessä suurpiirissä asuu yli neljännes ulkomaalaistaustaisista ja vieraskielisistä

  Osa-alueittain tarkasteltuna ulkomaalaistaustaisia asui eniten Kontulassa, Kannelmäessä, Keski-Vuosaaressa, Myllypurossa ja Kallahdessa, joissa kaikissa asui yli 2 800 ulkomaalaistaustaista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *