Alkoholijuomasota Kiinan ja Liettuan välillä – Liettua lupasi perustaa Liettuaan Taiwanin edustuston

Otsikossa kerrotaan lyhyesti oleellisin asia. Liettua antoi Taiwanin perustaa Liettuaan oman edustustonsa – eli käytännössä tunnusti demokraattisen Taiwanin valtion.

Liettualainen alkoholijuomia valmistava yritys on tähän saakka saanut myydä Kiinaan omia alkoholijuomatuotteitaan. Nyt Kiina esti niiden tuomisen Kiinan alueelle.

Taiwan osti sen merelle kellumaan jääneen alkoholijuomalähetyksen ja suosittelee niitä liettualaisia alkoholijuomia taiwanilaisille.

Kun Liettua kerran tukee Taiwania, niin sitten Taiwan puolestaan tukee Liettuaa.

Lähde.

Minusta on hyvä, että Liettualla on selkärankaa tukea demokraattista Taiwania, imperialistista kommunistidiktatuuria Kiina vastaan.

5 vastausta artikkeliin “Alkoholijuomasota Kiinan ja Liettuan välillä – Liettua lupasi perustaa Liettuaan Taiwanin edustuston”

  1. Vanha juttu sinänsä. Muutoinhan tämä Taiwanin edustusto on Suomessakin mutta Taipei nimellä kuten monessa muussakin maassa. Kiina pitää maata osana Kiinaa, samalta kuulostaa kuin Venäjän uskomus että Ukraina on osa Venäjää. Samankaltaisia roistovaltioita. Tässä linkki Kiinan urputtamiseen viime vuoden puolella. Eli nyt ei sitten viinaakaan sinne saa viedä. Ihan hullua.

    Kiina viilensi diplomaattisia suhteitaan Liettuaan Taiwanin avattua maahan edustuston https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008420580.html

  2. Totta, että Venäjä ja Kiina ovat samankaltaisia imperialistisia roistovaltioita.

    Valitettavasti valtioita, jotka uskaltavat seistä imperialistisia roistovaltioita vastaan on harvassa.

    1. Kiina ei ole kommunismia nähnytkään pariin vuosikymmeneen, vaan on käytännössä totalitaristinen kansallissosialistinen valtio.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *