Englannin pääministeri Johnson vieraili tänään Kiovassa ja lupasi lisää aseita Ukrainalle – hyvä

On ihan pakko kiittää Englantia tässä imperialistisen roistovaltion Venäjän  brutaalissa hyökkäyssodassa demokraattista Ukrainaa vastaan.

En nyt muista varmaksi oliko Viro ensimmäinen aselahjoittaja Ukrainalle tänä vuonna, mutta niin oletan. Viron lahjoittamat erinomaiset panssarintorjuntaohjukset Javelin ennättivät perille ja käyttöön Ukrainaan jo ennen Venäjän suurhyökkäyksen 24.2.2022 alkua. Siten Viron panostusta ei saa unohtaa vaikka kiittäisikin muita. Viro on toimittanut Ukrainalle aseita jo 222 miljoonan euron edestä, eli suhteellisesti kaikkein eniten. Viron päättäjien mielestä on parasta, että ryssiä hävitetään jo Ukrainassa, eikä vasta Virossa.

Kuitenkin Englanti on jo ennestään erittäin merkittävä lahjoittaja – mm. hyviä lyhyehkön kantaman panssarintorjuntaohjuksia NLAW ja lyhyen kantaman ilmatorjuntaohjuksia. Niitä on käytetty menestyksellisesti Ukrainan puolustamiseksi.

Tämänpäiväisessä lupauksessa Ukrainalle on mm. panssariajoneuvoja ja meritorjuntaohjuksia – molemmat ovat erittäin tarpeellisia Ukrainalle. Lähde.

27 vastausta artikkeliin “Englannin pääministeri Johnson vieraili tänään Kiovassa ja lupasi lisää aseita Ukrainalle – hyvä”

  1. Olipa Trumpista mitä mieltä hyvänsä, niin totuuden nimissä on tunnustettava, että Trumpin USA toimitti Ukrainalle erinomaisia panssarintorjuntaohjuksia Javelin jo kauan ennen tätä vuotta.

    1. Trump kuitenkin kiristi Zelenskyä: avun vastineeksi piti yrittää löytää jotain hämärää Hunter Bidenin toimista. Zelensky joutui pahaan välikäteen, selittelemään Trumpin toimia parhain päin koska ei halunnut loukata tätä mutta toisaalta ei varmaan halunnut asettua Bidenia vastaankaan, koska hänestä oli mahdollisesti tulossa seuraava USAn presidentti.
      Myös Erdogan on mäntti diktaattori mutta toimitti Ukrainalle Baytraktar drooneja jotka ovat osoittautuneet todella tehokkaiksi.

  2. Boris Johnsonin populismi toimii tässä eduksi: hän näkee mitä kannattaa tehdä kansan suosion saamiseksi ja juuri nyt se on isojen pyssyjen viemistä ryssää vastaan.

    1. En tiedä mikä on Boris Johnsonin motiivi Ukrainan sodassa, mutta oikeita asioita hän tekee – se on tärkeintä.

      Ursula von der Leyen vieraili myös Kiovassa ja mm. Butchassa. Näkemykseni hänestä parani melkoisesti. Hän on ”osasyyllinen” myös hyvin merkittävään apuun Ukrainan pakolaisille, ehkä enempäänkin.

      Ihan motiiveista riippumatta Ukrainaa ja ukrainalaisia autetaan – se on erinomainen asia.

  3. Pahuksen hyvä asia, jos näin todella on: ”Useat venäläisjoukot kieltäytyvät palaamasta rintamalle”

    Niinpä niin – miksi nuori venäläinen mies haluasi kuolla yhden hullun miehen ekhon vuoksi?

    *
    https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/7046f5c1-e17e-4270-a2e7-08bba8ea345f

    Hurjia väitteitä sotatantereelta: Useat venäläisjoukot kieltäytyvät palaamasta rintamalle

    Ukrainan armeijan esikunnan mukaan venäläisjoukkojen taistelutahto on heikentynyt.

    1. Valitettavasti kyseessä ei ole yhden hullun miehen eko. Venäjä on ollut imperialistinen jo noin 500 vuotta, on sitä nyt ja tulee olemaan jatkossakin – ihan järjestelmästä ja johtajasta riippumatta.
      https://jput.fi/Imperialistinen_Venaja.htm

      Se oli Jeltsinin ”demokraattinen Venäjä”, joka hyökkäsi Tshetsheniaan vuonna 1994 ja tarkoituksena oli valloittaa koko demokraattinen Tshetshenia parissa viikossa.
      https://jput.fi/ensimmainen_tshetshenian_sota.htm

    1. Joo, Javelinit ja NLAWit purevat ryssien panssarivaunuihin erinomaisesti. Stingerit ja englantilaiset lyhyen kantaman ilmatorjuntaohjukset Starstreakit, ovat tiputtaneet ryssien lentokoneita ja helikoptereita alas urakalla.

      Stinger on jo ikivanha, mutta hyvä. Jo Afganistanin sodassa 1979-1989, niillä oli ratkaiseva merkitys ryssälän häviöön.
      https://jput.fi/Afganistanin_sota_1979.htm

  4. Vapaan maailman johtajat käveli Kiovassa Zelenskyin kanssa raittiissa ulkoilmassa. Samaan aikaan 155 cm pitkä diktaattori Kremlissä istuu yksin huoneessa järsien kynsiään.

    Nyt sitä arsenaalia kunnolla Ukrainaan jolla estetään tuleva suurhyökkäys. Edelleen olen sitä mieltä kuin sodan alussa että Venäjällä on pyrkimys saada maakannas idästä Krimiin ja estää Ukrainan pääsy Asovanmerelle.

    Nyt kun munasivat totaalisesti Kiovan valtauksen ja hallituksen vaihdon (Kiova piti vallata kahdessa päivässä ja vaihtaa hallitus) on ainut ennen 9.5.2022 paraatia miellyttävä ”voitto” saada se maakangas yhteys Krimiin sekä perustaa Donbassin alue Novoryssiya alueesta.

    Eli nämä pyrkimykset kun estetään ei tule paraatia Moskovaan ja alkaa Putinin totaalinen tuho.

    1. Azovin pataljoona (rykmentti) sinnittelee edelleen Mariupolissa, joten Venäjällä ei edelleenkään ole vapaata maakulkureittiä (rautatie) Donetskista Krimille.

      Venäjän tulevaa suurhyökkäystä ei ole mahdollista estää minkäänlaisilla materiaalitoimituksilla Ukrainalle. Venäjä ei ole luopunut tavoitteistaan.

      Materiaalitoimituksilla voidaan vaikuttaa taistelujen lopputuloksiin.

  5. Tässä pitää ehdottomasti mainita Tsekki joka on toimittanut Ukrainalle T-72 panssarivaunuja, raketinheittimiä ja muutakin raskasta kalustoa. Sekä Slovakia josta pitäisi tulla S300 ilmatorjuntaohjus järjestelmä. Yhden miehen käytettävien torjunta-aseiden lisäksi Ukraina tarvitsee raskaampaa aseistusta kaukovaikuttamiseen ja varmaan muutenkin siinä vaiheessa kun Venäjän suurhyökkäys alkaa.
    Britannian lupaamat panssariajoneuvot ovat ainakin Afganistanissa käytettyjä Mastiffeja, panssaroituja ajoneuvoja. Joukkojen siirroissa ne tarjoavat varmaan jonkinlaista suojaa mutta tuskin niistä on taisteluissa mitään apua. Toivotaan, että joukossa olisi muutakin. Tankkeja tuskin, Britannialla ei taida itselläänkään olla niitä kuin reilut 200.

    1. Ei tankkej briteistä ds ehdittäisi siirtää.
      Nyt pitäisi Saksan lähettää ne runsaat 100 tankkia ja päästää Puolan lupaamat hävittäjät Ukrainaan.

      1. Puolalla olisi yli 500 T-72:sta, niistä joutaisi osa, jos Saksa antaisi vanhempia Leopardeja tilalle. Saksa on sitaateissa kivi kengässä asetoimituksissa.

    2. Tshekin toimittamista panssareista taisi olla tusinan verran taistelupanssarivaunuja, nekään ei näyttäneet T-72:lta. Enemmän oli ikivanhoja rynnäkköpanssareita (BMP-1 kaltaisia). Sinänsä käyttökelpoistakin tavaraa.

      Slovakian pitkän matkan ilmatorjuntaohjusjärjestelmän S-300 pitäisi jo olla perillä Ukrainassa.

      Mastiff on suojatumpi kuljetusväline kuin vaikkapa istua kuorma-auton lavalla.

      Englannilla taitaa olla 222 Challengeria, eivät taatusti anna niitä.

  6. Tsekin puolustusvoimien lähde ainakin kertoi uutistoimisto Reutersille, että Tsekki antaa T-72 ja BMP vaunuja ja Tsekin tv oli näyttänyt kuvan jossa oli viisi kumpaakin lastattuna junaan. . T-72ia piti olla ”ainakin tusina”. Eipä niilläkään tietysti ihmeitä tehdä, mutta muut maat voisivat ottaa mallia ja järjsetää vanhat neukkuaseet Ukrainaan. Saksa ja Ranska tosiaan taitavat harata vastaan. Macron kehitteli jonkun oman ”punaisen viivan” Putinin puolesta sanoessaan että hävittäjien ja tankkien antaminen voisi ”ylittää sen”. Kyllä Ukrainalla on oikeus omassa maassaan puolustautua myös raskain asein.

    1. Olen samaa mieltä kanssasi. Pitää kiittää kaikista aseista, joita Ukrainalle toimitetaan – mutta Ukraina tarvitsisi nyt myös taistelupanssarivaunuja, kauas kantavaa raskasta tykistöä, hävittäjäkoneita, jne.

  7. Tämän päivän uutisen mukaan on Itävallan liittopresidentti menossa tapaamaan presidentti Putinia.

      1. https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008743475.html
        .
        11.4.2022

        ”Olemme [valtiona] sotilaallisesti neutraaleja, mutta meillä on selkeä kanta Venäjän hyökkäyssodasta Ukrainaa vastaan. Se on lopetettava! Tarvitaan evakuointikäytäviä, tulitauko ja täysi tutkinta sotarikoksista”, Nehammer kirjoitti Twitterissä.

        Kuva:
        .
        https://hs.mediadelivery.fi/img/978/750d4ceecf580b07c0298ba1236106f1.jpg.webp
        .
        Itävallan liittokansleri Karl Nehammer (keskellä sinisessä takissa) vieraili Ukrainan Butšassa 9. huhtikuuta. Butšassa paljastui vähän aikaa sitten suuri joukko siviilien joukkohautoja. KUVA: SERGEI SUPINSKY / AFP

        1. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008743320.html

          Nehammer: keskustelu Putinin kanssa

          Itävallan liittokansleri Karl Nehammerin ja Vladimir Putinin tapaaminen on päättynyt.
          Nehammerin mukaan keskustelu Putinin kanssa oli avoin, suora ja vaikea.
          [ ’avoin’ tarkoittanee Putinin kohdalla, että valehteli räikeästi]

          Nehammer kertoo, että hänen tärkein viestinsä Putinille oli, että Ukrainan sodan on loputtava, sillä sodassa ei ole muita kuin häviäjiä.

          Tapaaminen ei tiedotteen mukaan ollut ystävällinen.
          [ ’ei ystävällinen’ – on helppo kuvitella ettei ollut]

  8. Siivelläeläjä Itävalta.
    Englannin turvatakuita mekin tarvitaan.
    Ukrainaa auttaen autamme itseämme.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *