Kunnollinen otsalamppu.

Näin ydinmaaseudulla asujana täytyy sanoa, että ilman laadukasta otsalamppua on elo vaikeahkoa.

Minulla on Fenixin superraptor HM65R, kokemusta liki kaksi vuotta. Totean vain, että ilman sitä ei oikeastaan sujuvasti tule toimeen.

Siinä on sekä säästövalo, että tehokas päävalo, säästövalo, 3xteho, päävalo 4xteho. Kyllä pärjää ja tehokkaimmalla päävalon suurimmalla tehollakin tulen toimeen viikon.

Lampussa on ladattava akku.

Kaikenlaisia otsalamppuja markkinoilla löytyy, aina 10€ – 150€; mikä kenellekkin sopii. Tuo omani maksaa haitarissa 95 – 30€ mutta on laadukas peli.

10 vastausta artikkeliin “Kunnollinen otsalamppu.”

 1. Minulla on kaiken kaikkiaan 4 netistä ostettua halpalamppua á 27€ ja niissä on samat ominaisuudet Li-Ion-akuilla.
  Hyvin on pärjännyt niin pihahommissa, auton korjauksissa, peuran jäljityksissä yms.

  1. Sehän on tärkeintä, että itse on tyytyväinen ja se toimii omassa käytössä hyvin.
   En todellakaan halveksi Fenixin lamppua, mutta löysin nuo omani Aliexpressistä pari vuotta sitten.

 2. Minä olen toistaiseksi tullut toimeen ilman otsavaloa. Hyvin ajaa saman asian pieni ladattava käsivalo, siinä on melkoinen valaisuteho, valaisee varmaan 150 m. Hiukan on alunperin ostaessa kallis, muistaakseni lähes kolmakymppiä.

  Minä ostin ”Fiiliskaupasta” syksyllä Airamin nimeä kantavan pienen taskulampun. Taisi se kolmisen viikkoa pelaavan, sen jälkeen korkeintaan seinään hakkaamalla, sitten se lopetti senkin. Eikä auttanut edes pattereiden vaihto. Pelkkää törkyä myydään kilokaupalla, ei semmoisia kehtaa viedä edes kauppaan takaisin.

  1. Olen yli kolmekymmentä vuotta käytellyt pihahommissa otsalamppua, jää molemmat kädet vapaiksi ja kun esim rekikoirien huoltohommissa tarvittiin molempia käsiä.
   Niin tottunut olen sen käyttöön, että ilmankaan en osaa olla.
   Tässä Fenixissäni on 1400 lm valaisuteho ja tehokkaimmillaan valaisee yli a60 m, latautuu runsaassa kahdessa tunnissa.

 3. Otsavalo on julmetun kätevä väline myös tietokonehuolloissa. Kuuluu toimiston vakiovarustukseen. Meillä on tuollainen jossa on portaaton tehon säätö, se on hyödykäs koska liian kirkas valo heijastuu joskus liialti eikä pysty näkemään esim. piirien koodeja.

 4. Minulla on Kiinasta hankittu (poikani tilasi kun pyysin) otsalamppu. Maksoi vajaa 30 euroa rahtikuluineen.On yli vuoden ikäinen.Valoteho piisaa hyvin, on säädettävä päävalo, sivuvalot ja vilkkuvalo. On ladattava ja pelittää hyvin. Kun virta vähenee, valo rupeaa himmenemään, joten tietää pistää laitteen lataukseen. Ei tupsahda pimeäksi tietämättä.

 5. Juu erilaisia käsivalaisimia olen jo vähitellen hävittänyt kun perushalpis otsalamppukin on parempi. En ymmärrä käsivalaisinta koska se aina varaa toisen käden.

 6. Noinhan se on hankin tuossa otsalampun vaikka on konepellin alle laitettu valo johdot akkuun valoa riittää
  Mutta kaiken varalle myös otsalamppu jos se ei toimisi näkee vaihtaa vaikka sulakkeen jos kärähtään
  Nuot uudet sulakkeet on aika hyvä keksintö niihin syttyy valo kun ne on palanut näkee heti jaa se on tuo palanut terv tepivaari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *