Mikä ja mitä on Mediapooli?

 

Mitä ja mikä on mediapooli?
Tässä Mikko Elon (SDP:n eläkkeelle jäänyt pitkaikainen kansanedustaja) selvitys.
Juttu on Heinäkuulta.
Mikko Elo:
… syntyi vilkas keskustelu Mediapoolista, joka monille FB-kavereillekin tuntuu olevan outo, eivätkä kaikki edes usko sen olemassaoloon.
Mediapooli ei kuitenkaan ole uskon asia, vaan se on totisinta totta. Se on kriisiajan tiedotukseen tarkoitettu median tiedotuksen yhdenmukaistamiseksi.
Mediapooli luotiin v.2014, jolloin Huoltovarmuuskeskus elvytettiin ja perustettiin Turvallisuuskomitea ja solmittiin Isäntämaasopimus NATOn kanssa.
Mediapooliin kuuluu kymmeniä media-alan yrityksiä, joista tärkein on kuitenkin verovaroin ylläpidettävä YLE.
Mediapoolilla on sotilaallinen organisaatio, jota johtaa valmiuspäällikkö Tero Koskinen. Mediapoolia rahoittaa Huoltovarmuusrahasto, eli verovaroin.
Mediapoolilla on erilaisia alaryhmiä, joista tärkein on sisältöryhmä, joa johtaa YLE-uutisten päätoimittaja Jouko Jokinen. Tämä on se ryhmä, joka päättää, mitä julkaistaan ja mitä ei ja mikä on (vale)uutisen sisältö. Alaryhmien kokoonpano on salaisuus. Vain puheenjohtaja mainitaan.
Tällainen on se Mediapooli, joka hallitsee Suomea. Joka nostaa tai laskee poliitikon uran. Yksikään poliitikko ei uskalla asettua Mediapoolia vastaan. Suomen demokratia on heitetty romukoppaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *