Tipaton Tammikuu loppui nyt

 

Tänään lopetin tipattoman tammikuun, Olihan jo putkea takana, sillä pidin juomattoman joulukuun, joka alkoi jo marraskuussa.

Paljon ehti tapahtumaan tuona aikana minulle.

En ole nukkunut aikoihin niin huonosti kuin tuon putken aikana.

Meinasin nukahtaa tänään sohvalle, kun olin yhden ainoan tölkin kaljaa kietassut napaani.

Univelkaa on kertynyt näemmä kerrassaan.

Sanovat asiantuntijat, että uni paranee tipattomassa tammikuussa. Ei parantunut, ei Joulukuussa ei Tammikuussa.

Vitutti vaan entistä enemmän.

Tipattoman tammikuun olen pitänyt aina Walkipakkauksella ollessani laitosmiehenä, lähtien vuodesta 1988.

TV:stä on tullut kaikenaikaa voimistuen propagandaa, että Venäjä hyökkää, millon minnekin.

Vituttaa katsella moista hölynpölyä.

Ihan samaa meininkiä kuin -30 luvulla, jolloin olimme hyvin tiiviisti liittoutuneet Suurvalta Saksan kanssa. Samaa saatanan propagandaa kuin silloinkin.

Nyt keksaistiin Petsamonkin evakko ottaa propagandaan mukaan.

Suomi ihan itse, ihan omaa syytään, sotapolitiikan seurauksena menetti NeuvostoVenäjältä lahjaksi saadun Petsamon, Suomen itsenäisyyden kunniaksi, kiitos Lenin. Suomi  saman ääliömäisen politiikan seurauksena menetti  osan Karjalaa johon Laatokkakin kuului.

Ihan itse, omaa tyhmyyttään Suomi menetti osan maistaan. Suomi Saksan rinnalla toisessa maailmansodassa. Sen tiesi koko muu maailma, mutta Suomessa monet eivät tienneet, sotapropagandan seurauksena.

Ihan samaa meille syötetään nytkin, on vain hieman muutettu, ja liittolaisena USA, josta kautta meille syötetään kansalle puhdasta USA propagandaa Ukrainasta.

”Venäjä ihan millä hetkellä hyökkää Ukrainaan”. Minkä ihmeen takia? Ei Venäjä ole uhannut Ukrainaa, ei ole sodan osapuoli ollenkaan, eikä ole miehittänyt Krimiä!

Tämä on vain ja ainoastaan USAn propagandaa. Jota Suomen porvarimedia syöttää meille.

Oikeaa tietoa saa ihan helposti, ainakin niin kauan kun nettiä ei ole suljettu Suomen kansalta.

Porvariston valtamediasta sitä oikeaa tietoa ei saa. YLE on kokoomuksen käsissä, josta tulee kaiken aikaa sotapropagandaa, ihan päivittäin.

Taktiikka on hieman muuttunut sitten -30 luvun. Fasismia ei enää porvaristo mahdollisesti halua käyttää omien etujensa ajamiseen ja kapitalistien etujen säilyttämiseen. Natsisaksaa parjataan tänään, ja niputetaan se samaan kasaan sosialististen maiden kanssa joita johti kommunistiset puolueet.

Sosialistisista maista joka päivä saamme lukea kuulla ja nähdä propagandaa, miten autoritaarisia ne olivat, kamalia ja ankeita, vaikka ei sosialistisia maita juurikaan ole, ja sosialistista leiriä ole edes olemassa enää.

Miksi?

Kapitalismi on ollut kriisissä siitä asti kun uusliberalistit porvarit vallan ottivat maailman kapitalistisissa maissa, Suomessa Harri Holkerin hallitus 1987.

Huomatkaa, millaista propagandaa ja mustamaalaamista nämä uusliperalistit osoittavat omia, konservatiivisia kohtaankin.

USAn demokraatit ovat juuri se sotaisampi mutta etevämpi, mahdollisesti sivistyneempi, kuin konservatiivit. Mutta ovat vain oikeistolaisen porvariston kolikon kaksi puolta, ei muuta.

USA ei ole ihannemaa. Autoritaarinen johtamistapa, ultrakapitalismi, köyhyys ja kurjuus, eriarvoisuus, kaiken kaupallistaminen, sotaisuus, ne ovat USA.

USA on ottanut maailmanpoliisin roolin toisen maailmansodan jälkeen, eikä vain sitä, vaan on alistamassa koko maailman oman valtansa alle.

Venäjä on maailman suurin maa pinta-alaltaan, suurimmat luonnorikkaudet, konservatiivinen johto, porvarillinen konservatiivinen johto. USA lyö lujaa, kun vaihtui USAssa presidentti konservatiivisesta Trumpista uusliberaaliin Bideniin.

Maailman kylmäsota alkoi. Sotaisa Biden demokraatteineen kiristää maailman tilanteen äärimmilleen.

Venäjä kuuluu BRICS maihin: Brasilia, Intia Kiina, Venäjä, Etelä-Afrikka.

Nämä maat ovat vastavoima USAn mielivallalle, hyvällä tavalla. USA on pyrkinyt murentamaan tämän yhteisön, ja on siinä osittain onnistunut, nimittäin sai Brasiliaan oikeistolaisen kohelin Bolsonaron presidentiksi, ja osin Brasilia on pois BRICS maista.

BRICS maat ovat olleet muodostamassa USAn johtaman IMF vastapainoksi oman kansainvälisen valuuttarahaston, joka antaa lainoja kehittyville maille ilman ehtoja, jota taas USAn IMF antaa lainoja kovilla ehdoilla, jolla USA on voinut puuttua maiden sisäisiin asioihin ja vaikuttaa maiden erilaisiin taloudellisiin ja poliittisiin linjauksiin.

Venäjä ei ole siis hyökkäämässä mihinkään maahan, eikä erityisesti Ukrainaan. Vaan kyse on ihan muusta, josta valtamediamme ei kerro sanallakaan.

Onko Suomella vieläkin liikaa maata jota luovuttaa pois? Kuten toisen maailmansodan jälkeen Saksan liittolaissuhde johti? Nyt USAn rinnalla?

Mitä?

Ensimmäinen maailmansota oli kapitalismin looginen seuraus, niin myös toinen.

Nyt joukkotuhoaseita on niin paljon, ja niin voimakkaita, joilla voidaan koko maapallo tuhota moneen kertaan, että Suomenkin porvariston on syytä miettiä tarkkaan omaa ulkopolitiikkaansa.

Kenen kanssa veljeilee ja kenen ei.

Rajoitettu sotakin kahden suurvallan välissä, Suomi on täysin tuhon oma. On ihan sama kumpi voittaa, Suomea ei enää ole olemassa, ollenkaan.

Siksi Suomen ainoa ja oikea turvallisuus- ja ulkopolitiikka voi olla vain ja ainoastaan riippumattomuus ja puolueettomuuspolitiikka Paasikiven ja Kekkosen linjalla.

Jos se on Jari Tervon ja muiden porvareiden mielestä suomettumista, ja niin muuttakoon USAan koko hela Tervo kumppaneineen.

Suomi rikastui Neuvostoliiton ansiosta, maa-ala kasvoi Neuvostoliiton ansiosta.

Se kaikki on ollut traumaattista Suomen porvaristolle.

EU:hun piti päästä, keinoja kaihtamatta, valehdeltiin kansalle sen minkä kehtasivat EU eduista.

EMUuun liityttiin mitään enää kansalta kysymättä. Lopulta NATOonkin luultavasti liitytään ilman kansan mielipidettä, kuten isäntämaasopimus tehtiin.

Meitä, Suomen kansa, johtaa Autoritaarinen liberaali porvaristo, joka ei kaihda mitään. Ei mitään!

Lopuksi: USAsta alkoi 1928 koko maailman pyyhkäissyt syvä lama, 1937 oli alkamassa uusi, arveltiin että entistä syvempi lama, josta syystä työväen vaatimukset olivat voimakkaita ja kiinnostus lamattomaan Neuvostoliittoon, mielenosoituksia. Kapitalismi ei olisi selvinnyt ilman sotaa. Saksan revanssi, hävitty ensimmäinen maailmansota oli kova. Toinen maailmansota Saksan tehtävä tuhota Neuvostoliitto.

27 miljoonaa Neuvostoliittolaisen hengen uhraus, eniten koko maailmassa! voitto fasismista, myös Suomessa. Suomen lukemattomat keskitysleirit lopetettiin ja hengissä selvinneet vangit vapautettiin.

Kapitalismi on kriisiytynyt, yhä useammin yhä syvemmin, 2008 syksylllä alkanut kriisi USAsta.

Nyt USAsta on alkanut uusi kriisi. Mitä se tuo tullessaan, jää nähtäväksi.

Tässä, hyvä työläiset mietittävää!

Markku Huhtala, Tampere, Rantaperkiö 26.1.2022 kello 18.00 lopetettu tämä teksti.

20 vastausta artikkeliin “Tipaton Tammikuu loppui nyt”

 1. Minulle on tullut tunne kun seuraan suomalaispolitikkojen ulostuloja venäjästä, että nyt kaivetaan verta nenästämme, sillä meidän pienenä maana ei pitäisi suurta naapuriamme uhata sotilasliittoon liittymisellä, sillä ”karhulla” on niin paljon amissioonia varastoissaan, että siinä ei sitten meitä natokaan pelasta, jos emme osaa suhteitamme hoitaa rauhanomaisen kanssakäymisen merkeissä.
  Antaa muiden sotia sotansa, pysytään me niistä erossa, niin voimme jatkossakin nukkua yömme rauhassa.

 2. Arvi: niin se on!
  Karjalainen: Tippa sinne tippa tänne….
  Kun otan, minä otan.
  Tippoja en huoli…en edes rakkaudessa.
  Kapitalismiakaan en muuta tipoittain, vaan ämpärikaupalla.
  Rakkaus ei vaadi kuin kaiken.
  Olen sosiaalisislta suhteiltani porvari, mutta sydämeltäni tulipunainen kommunisti!

 3. Anneli Pennanen
  Me kaikki olemme kuulleet kerta toisensa jälkeen porvarien jankuttavan “kommunismi on hävinnyt, marxismi on kuollut”. Kapitalistiluokka kuitenkin tuntee tarvetta yhä taistella muka hävitettyä vihollistaan vastaan, eikä uskalla hetkeksikään hellittää levittämästä valheita kommunismista. Mutta mikään propagandakaan ei ole kaikkivoipaa, eikä voi kapitalismia lopulta pelastaa. Se voi korkeintaan pelata aikaa. Historian kehitys kulkee väistämättä eteenpäin, eikä mikään ole ikuista, edes kapitalismi.
  Ylen uusi tv-sarja “Kylmän sodan Suomi”on eräs uusimpia näytteitä antikommunististen propagandamaakarien aherruksesta. Jari Tervon juontamaan sarjaan on kerätty haastateltaviksi oikeistolaisia aina kokoomuksen Ben Zyskowiczista historioitsija Kimmo Rentolaan, joka on toiminut mm. suojelupoliisin (supo) palkkaamana tutkijana ja omistanut koko akateemisen uransa suomalaisen kommunismin mustamaalaamiseen.
  Onko rauha “suomettumista”?
  Vaikka kyseisessä tv-sarjassa puhutaan paljon muustakin, on pääprioriteetti selvästi imperialististen pyrkimysten ajaminen ja oikeuttaminen. Sarja sanoo käsittelevänsä “suomettumista”, joka kuvaillaan “liialliseksi Neuvostoliiton huomioonottamiseksi” ja toisaalta “valehtelemiseksi”. Käytännössä kyse on siitä, että toisen maailmansodan jälkeen Suomessa tuomittiin sotaa edeltänyt epäonnistunut ulkopolitiikka, joka oli ollut avoimen vihamielistä Neuvostoliittoa kohtaan.
  Kapitalistit olivat vieneet Suomen Hitlerin puolella rikolliseen ja tuhoisaan sotaan. Kun sota loppui kansa halusi rauhaa ja tuomitsi fasismin. Kommunistien ja kansandemokraattien Skdl nousi heti suurimpien puolueiden joukkoon saatuaan huomattavan vaalivoiton.
  Käänne rauhalliseen ulkopolitiikkaan ei tietenkään miellyttänyt taantumuspiirejä, eikä se miellytä myöskään nykyisiä kapitalistipiirejä, jotka haluavat alistaa Suomen osaksi USA:n imperialistisia pyrkimyksiä, mikä edellyttää vihollisuuden ylläpitämistä Venäjään. Osana USA:n imperialistien suunnitelmia Yle ja koko Suomen kapitalistinen media lietsoo Venäjä-vihaa ja käyttää sotaisaa retoriikkaa. Muutama päivä sitten televisiossa näytettiin jälleen uusintana sarja “Ei löydy Viipurin vertaista” jossa venäläisistä käytetään törkeästi tuttua r-kirjaimella alkavaa sanaa ja haikaillaan “Karjalaa takaisin”.
  Niinpä rauhallisen ulkopolitiikan aika myöskin tuomitaan kategorisesti. Rauhasta ei kerta kaikkiaan ole porvarien propagandisteilla mitään myönteistä kerrottavaa. Tervo sanookin heti ensimmäisessä jaksossa rauhan tarkoittaneen “valhetta”. Sopeutuminen rauhallisiin naapurisuhteisiin tarkoitti kuulemma “luopumista itsenäisyydestä ja totuudesta”.
  Todellakin, tämä ohjelma edustaa uutta entistä oikeistolaisempaa historian tulkintaa, jossa koko Kekkosen ajan politiikka kuvaillaan kirjaimellisesti “häpeällisenä” ja josta koko Suomen pitäisi tuntea Tervon sanojen mukaan “kollektiivista syyllisyyttä”. Kekkonen ajoi omana aikanaan taitavasti kapitalistien asiaa, mutta se ei sotahulluille imperialisteille enää riitä.
  Kapitalistien “vapaa ja puolueeton media”
  Tv-sarjassa täysin tosissaan kritisoidaan kommunismia siitä, että se antaa ihmisille “mustavalkoisen maailmankuvan”, jossa on “hyviä ja pahoja”. Samassa tv-sarjassa kuitenkin ylistetään jatkuvasti “läntistä demokratiaa” ja tuomitaan “kommunistinen diktatuuri”. Ilmeisesti porvarien oman propagandan maailmankuva saa olla mustavalkoinen.
  Koko sana “läntinen demokratia” on jo syvästi puolueellinen, koska siinä esitetään läntisen kapitalismin edustavan demokratiaa. Länsi on kuitenkin useasti tukenut avoimia fasistisia diktatuureja ja sotilasjunttia ym. Espanjassa, Kreikassa, Etelä-Koreassa ja lukemattomissa muissa paikoissa. Lisäksi kapitalismi itsessään on järjestelmänä epädemokraattinen.
  Toisaalta sosialistiset maat määrittelivät itsensä aina demokraattisiksi siinä missä länsikin. Noissakin maissa päättäjät valittiin vaaleilla, mutta vaalien voittajia ei valittu sillä perusteella, kuka sai eniten vaalirahaa rikkailta kapitalisteilta. Yle on selvästi valinnut linjan, että kannattaa kapitalistien näkemyksiä ja vastustaa poikkeavia käsityksiä. Sarjassa kehutaan, kuinka Suomi on nyt vihdoin tullut todelliseksi länsimaiseksi demokratiaksi, jossa media on “vapaa”, “puolueeton”, ja “puhuu totta”. No uskoo, ken tahtoo.
  Sarjan jaksossa 4 sanotaan ironisesti, että toimivassa demokratiassa olisi oltava media, joka kiistää hallitsijoiden näkemykset. Kiistääkö Yle tai yksikään Suomen suurista mediayhtiöistä päättäjien antikommunistista ideologiaa? Asettuuko joku niistä toiselle kannalle? Ei tietenkään. Kritisoiko Yle Suomen EU-jäsenyyttä, jota kannattavat kaikki hallitus- ja eduskuntapuolueet? Ei tietenkään kritisoi. Kun hallitus päätti ostaa erittäin kalliita hävittäjiä (hanke, jota oppositiopuolueet myös tukivat) niin käynnistetiinkö kapitalistien mediassa laaja kampanja hävittäjien oston kritisoimiseksi? Luonnollisesti mitään sellaista ei tapahtunut.
  Kapitalistit kirjoittavat historiaa uusiksi
  Jari Tervo lausuu sarjan jaksossa 6 juhlallisesti, että nykyään Suomessa vallitsee ’vapaus ja historioitsijat eivät joudu sensuroimaan itseään’. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että ainoastaan antikommunistinen historiantulkinta hyväksytään. Tämä siitä huolimatta, että se on ilmiselvästi totuudenvastainen.
  Hyvän esimerkin tästä antaa Tervon tv-sarja itse. Sarjassa väitetään Suomen kansan olleen “yhtenäisenä” toisessa maailmansodassa Neuvostoliittoa vastaan. Tämä ei pidä alkuunkaan paikkaansa. Toisinajattelijat oli laitettu turvasäilöön, vankiloihin, rangaistuspataljooniin, Koverin keskistysleirille ja muihin paikkoihin tai ammuttu. Kuka tahansa voi Malmin hautausmaalla nähdä tapettujen suomalaisten fasismin vastustajien muistomerkin.
  Rauhaa puolustavat järjestöt ja lähestulkoon kaikki vasemmistolaiset järjestöt SAJ:tä ja Suomen sosialidemokraattista nuorisoliittoa myöten oli kielletty. Sosialidemokraattien vasemmisto-oppositio eli “kuutoset” joutuivat myös eduskunnasta suoraan vankilaan, koska puolustivat rauhaa. Terrorin avulla, ja jälkikäteen historiaa väärentämällä, kansa saatiin “yhtenäiseksi”.
  Tv-sarjassa esitetään lukemattomia perättömiä ja lapsellisia väitteitä. Esim. sanotaan, että Suomen ja Neuvostoliiton sopimus ystävyydestä, yhteistoiminnasta ja keskinäisestä avunannosta oli jollakin tavalla hämärä, koska “todelliset ystävät eivät tarvitse sopimuksia”. Erilaiset yhteistyösopimukset ovat kuitenkin täysin normaaleja kansainvälisessä politiikassa. Onko sopimus hyvä, riippuu itse sopimuksen sisällöstä. Tämä on selvää kaikille niille, jotka eivät ole antikommunismin sokaisemia.
  Jankkaamista ”suomettumisesta”
  Sarjassa jankataan, että “suomettumisen aikana” Suomessa ei kritisoitu Neuvostoliittoa tai kommunismia. Tuo on varsinaista historian uudelleen kirjoittamista. Kekkosen aikana ulkopolitiikan linja oli neutraalimpi kuin nykyään, eikä Yle tehnyt samalla tavalla antikommunistisia propagandasarjoja kuin nykyään, mutta kommunismia vastaan hyökättiin silloinkin jatkuvasti mediassa, akateemisessa maailmassa jne.
  Suomessa levitettiin myös USA:n rahoittamaa propagandaa Neuvostoliittoa vastaan. Tästä on esimerkkinä Valitut Palat, jota Ylen tv-sarjassa kovasti kehutaan. Aivan kuten nykyäänkin Suomen kapitalistinen media käytti uutisoinnin lähteinään USA:n mediaa, joka taatusti ei ollut kommunistimyönteinen. Suomi myös osallistui tuohonkin aikaan Neuvostoliiton vastaisiin vientipakotteisiin.
  Oli ainoastaan poikkeuksia, jolloin tiettyjä hurjimpia antikommunistisia hankkeita onnistuttiin estämään. Niissäkin tapauksissa propagandaa voitiin julkaista esim. Ruotsissa ja tuoda Suomeen, kuten kryptofasistisen kirjailijan Solzhenitsynin Vankileirien saaristo. Tuota fiktiivistä ja täysin valheellista teosta Tervo ylistää “vuoden 1973 maailmanhistorian tärkeimmäksi kirjaksi”. Mitä muuta voisi häneltä odottaakaan.
  EU:n ja Naton ilosanoma
  Sarjan viimeisessä jaksossa surkutellaan sitä, että “suomettumista” on kritisoitu vasta liian vähän. Kuulemma olemme “edelleenkin suomettuneita”. Lisäksi sarjassa todetaan, että Suomi ei aikaisemmin ollut aito länsimaa, mutta “onneksi” liityttyään EU:hun tuo asia on nyt korjattu. Tuon jälkeen seuraa pitkä ylistyspuhe EU:n kunniaksi ja selostus siitä, kuinka EU ei muka mitenkään puutu Suomen asioihin tai rajoita Suomen poliittista päätösvaltaa, joka on itsestään selvää valhetta. Todellisuudessa EU asettaa Suomelle monenlaisia vaatimuksia ja velvoitteita, ja poliittista päätäntävaltaa on siirretty Brysseliin. Suomi on alistettu avaamaan taloutensa ja rajansa Euroopan suurpääomalle.
  Kun jakso lähentyy loppuaan, käännetään taas huomio Venäjällä pelottelemiseen ja Zyskowicz pitää puheen Naton hienoudesta ja siitä, kuinka Nato ei uhkaa Venäjää. Todellisuudessa Nato kuitenkin saartaa Venäjää. Kuten vitsissä sanotaan, “kirotut Venäläiset selvästi uhkaavat meitä, kun ovat rakentaneet kotinsa meidän Nato-tukikohtiemme keskelle”.
  Lisäksi tv-sarjassa vielä varoitetaan, että Venäläiset “valheellisesti” syyttävät joitakin russofobeiksi. Ylen ohjelmissa kuitenkin lietsotaan avointa vihaa Venäjää kohtaan ja joissakin ohjelmissa jopa haukutaan venäläisiä rasistisilla nimityksillä.
  Lopuksi tv-sarjan tekijät yhdistävät Neuvostoliiton nykyiseen Venäjään ja tekevät selväksi, että vihollinen ei ole pelkästään kommunismi vaan kaikki venäläinen. Natoa ylistävä ja hävittäjiä osteleva kapitalistiluokka haluaa ihmisten uskovan, että kommunismi on pahaa, rauha on valhetta ja itänaapuri on edelleenkin “perivihollinen”.
  Tomi Mäkinen

 4. Kaunista valehtelua jälleen perinteiseen tapaan.
  Suomi ei ollut missään liitossa Saksan kanssa ennen talvisotaa.
  Tämä on punikkipropagandaa, mikä on osoitettu valheeksi moneen kertaan.
  Päinvastoin ryssä ja Saksa tekivät etupiirijaon, missä Suomi annettiin ryssälle.
  Vasta talvisodan jälkeen Suomi kytkeyrtyi Saksaan, koska se oli ainoa maa, mistä saatiin erityisesti ruokaa, mikä oli Suomessa loppumassa, ja sen lisäksi aseita puolustautumiseen ja ryssänvarastaman maan valtaamiseksintakaisin.

 5. Juhak: Ei pidä paikkaansa. Suomi ei ollut uhri, vaan hyökkääjä.
  Monet monet kuvatkin todistavat 30 luvulla Suomen olevan Saksan hyvä ystävä.
  Ei vahingossa Hitler tulut Mannerheimin syntymäpäiville, ei myöskään lottajärjestön voimahahmon saama palkinto ym. ym.
  Tämä 30 luvulla.
  vuonna 39 heinäkuussa korkea Upseeri Halder Saksasta kävi tarkistamassa linnoitustyömaan edistyminen viipurin edustalla itärajalla samoin kuin Rovaniemen lentokentän rakennustyömaan edistyminen, jotka olivat Saksalle tärkeitä.
  Jos Suomi on syytön, miksi näitä on?
  Miksi, jos Suomi on syytön, ne lukemattomat keskitysleirit?
  Miksi, jos Suomi on syytön, ne tuhanet miinan polkijat, jota vastustivat sotaa?
  Miksi ennen sotaa hyvin suuri Helsingissä ollut rauhan mielenosoitus väkivalloin murskattiin?
  Kerro Juhak!

  1. Huhtalan pitäisi tutustua paremmin historiaan. Hitler kävi Mannerheimin syntymäpäivillä 4.6.1942

 6. Monien fasistien mainetta rehabilisoidaan nyt Suomessa. Saatanoiden.
  Älä juhak.ole niiden joukoissa!

 7. Olen työväen edustaja. Kommunisti. Olen ylpeä siitä. Olen saanut paljon enemmän, kuin toivoin.
  Rakkautta, välittämistä, empatiaa, sympatiaa, haleja, suukkoja, syliä.
  Entä sinä juhak?
  Rahalla ei saa kaikkea?

 8. Suomi ei hyökännyt talvisodassa eikä suunnitellut mitään hyökkäystä.
  Päinvastoin silloinen ministeri Kajander kehui, kuinka paljon oli säästetty, kun ei edes uusittu aseistusta.
  On aivan yksi hailee joku vierailu, koska Saksa sopi ryssän kanssa aluejaon Suomen yli.
  Saksa ja ryssä olivat liittolaisia eikä Suomi siihen kuulunut.
  Se, että täälläoi joku kiihkomielinen natsi, eti tee koko Suomesta eikä kaikista suomalaisista Saksan liittolaisia.
  Suomessa ei ollut keskitysleirejä, vaikka sodan aikana valtakunnalle vaarallisia otettiinkin talteen.
  On edelleenkin puhdasta paska väittää Suomen hyökänneen neukkulan aloitettua talvisodan, vaikka se onkin punikeille yhtä pyhä totuus kuin se, että neukkulassa oli vain ”rauhanaseita”, kun se rikollisesti miehitti Unkarin ja tsekin ja murhasi niiden kansalaisia..

 9. Juhak: juuri niin! Näin se meni porvareiden mukaan.
  Mitäs tässä sitten.
  Historia vääristely….hohhoijaa

  Saksa ei todellakan ollut Neuvostoliiton kanssa liittolaisia. Ei koskaan eikä missään määrin.

  Saksa teki erillissopimuksia ententemaiden kanssa.

  Se vain oli Saksan taktiikka.

  Suomen porvaristo kuin homo runkkaajaan takertuu tähän.

 10. Punainen valhe jatkuu eikä punauskovainen kykene tosiasioita myöntämään.
  Kerropa, miten Suomi muka valmistautui hyökkäämään ryssän kimppuun, kun armeijan varustelukin lyötiin laimin?
  Saksa teki ryssän kanssa sopimuksen aluejaosta Suomen yli eikä millään tavalla estänyt ryssää hyökkäämästä Suomeen.
  Miten se muka oli liittoutumista – paitsi punavalheissa?
  Historiaa vääristelevät tänäkin päivän punauskovaiset.
  Neukkulan itsensä julkistamien asiakirjojensa mukaan Stalinin tavoite oli Suomen valtaaminen.
  Kaltaisesi punauskovaiset väittävät edelleen, että Suomea ei olisi miehitetty, jos alueita olisi luovutettu.
  Jokainen alueita luovuttanut maa miehitettiin.
  Mikä on se suuri ihme, mikä olisi estänyt saman tapahtumasta Suomella?
  Kerropa ihan todisteiden kera eikä selitykseksiriitä punausko kansanmurhaajan hyvään tahtoon.

 11. Kylläpä se fasistinen Venäjä on nyt niin mukava! Putin ja Mussolini ovat kuin veljeksiä.

 12. Ei oo Huhtalalle kait vieläkään auennut, että Venäjä ei ole kommunistimaa. Rosvokapitalismia siellä harrastetaan monen mielestä.

 13. ”Kapitalistit olivat vieneet Suomen Hitlerin puolella rikolliseen ja tuhoisaan sotaan.”

  Markku Huhtala on pessyt aivonsa valheella.

  Jospa hän kertoisi minkä virheen tekivät Viro, Puola , Latvia, Liettua ja Puola.

  Näihin maihin, Suomen lisäksi, venäiset (Neuvostoliitto) hyökkäsi tehtyään keskinäisen sopimuksen Natsi-Saksan kanssa kesällä 1939 Moskovassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *