Halla-Aholta silkkaa asiaa!

Tässä on kyllä harvinaisen selvä mielipide Jussilta. Tämmöisiä avauksia pitää tulla Suomen puolelta maailmalle. Todellisuus on juuri niinkuin tässä todetaan.

Alkaa muuten Venäjällä olla kohta kiire invaasion suhteen alkaa kausi nimeltä ”roudasta rospuuttoon”, alkavat maa-alueet Ukrainassa muuttuu mutavelliksi missä ei panssareilla paljon tee eikä jalkaväki juuri etene. Maavoimien osalta alkaa aika kävellä vastaan. Aika-ikkunaa on enää muutama viikko jäljellä.

Mutta tässä Halla-Ahon mielipide:

”Suomen Kiovan-suurlähetystössä ennen työskennellyt Halla-aho kirjoittaa, että suomalaisissa ja eurooppalaisissa puheenvuoroissa korostetaan diplomatian eli neuvotelujen tärkeyttä.

Hän toteaa, että diplomatia on mielekästä vain, jos osapuolien tavoitteet ovat legitiimejä, ja jos kompromissin saavuttaminen on mahdollista. Ukrainan tilanteessa asia ei ole Halla-ahon mukaan näin.

– Venäjän tavoitteet naapuriensa suhteen eivät kuitenkaan ole legitiimejä, eikä niistä siksi voi tehdä kestäviä ja oikeudenmukaisia kompromisseja.

– Kukaan ei uhkaa Venäjää sotilaallisesti, eikä Venäjä siksi voi sinänsä oikeutettuihin turvallisuusintresseihinsä nojaten vaatia naapurimaitaan alistumaan venäläiseen hegemoniaan tai rajoittamaan omaa ulko- ja turvallisuuspoliittista toimintavapauttaan.” (MTV)

15 vastausta artikkeliin “Halla-Aholta silkkaa asiaa!”

 1. Jos olis edes teoriassa mahdollista että Suomelle tulisi idän rajaa n 2600km varmaan siitä oltaisiin myös Suomessa huolissaan iso porukka
  No ei se ole onneksi mahdollista mutta naton raja pisimmillään kasvaisi tuon 2600 km jos Ukraina ja Suomi menisi Natoon terv tepivaari

 2. Uhkakuva on paineistettu omalle kansalle! Toisaalta halu saada entinen suurvalta-asema?

 3. Ei mitään uutta. Samaa mieltähän H-a on ulkopoliittisen johdon kanssa. Paitsi neuvotteluista, jossa hän jakaa täysin yksioikoisia ja puolifanaattisia, teoreettisia neuvotteluohjeita. Näitä ajatuksia hän ei pysty jakamaanvaliokunnan johdossa, tai lentää kuin leppäkeihäs.

 4. Venäjän upseerien liiton mielestä Putin yrittää yhdistää monikulttuurista sakkiaan ulkoisen viholliskuvan avulla. Apinoi siis jenkkilän meininkiä.
  Trumppikin olisi vielä pressa, jos olisi vaikka pommittanut Kuuba jollakin tekosyyllä, vaikka väittänyt löydetyn taistelukaasuja.

  1. Meinaatko HK, että kaikissa muissa puolueissa ollaan puhtasti yksimielisiä?
   Älä viitsi naurattaa.

  2. Tämä ei ole mikään kommunistinen puolue kuten luultavasti HK:n puolue on…siellä on vain yksi ”johtaja” ja yksi mielipide.

 5. Jotta Venäjän kanssa pärjää, pitää ymmärtää paitsi numerot ja maantieto, myös mielenmaisemat. Tässä kohtaa Halla-ahon tausta voi olla suureksi eduksi. Mutta kuten Marko siteerasi, hosumalla ei mitään tule. Nyt pelataan shakkia, ei polttopalloa.

 6. Todella terävä analyysi Halla-aholta. Kiristäjän kanssa ei neuvotella kompromisseja.

  1. Taas yksi demariräksyttäjä listan jatkeeksi.
   Eipä siitä sen enempää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *