Himmeli on rakennettu

Aluevaaleista se huomio että hyvin harva tiesi mitä lopulta äänesti. Paljon oli ylisanoja ja lupauksia suurpuolueilta, eri asia on mitä tuleman pitää.

Oma veikkaus on että ensimmäiset valitut edustajat yrittää tätä himmeliä nyt kasata. Koska kaikki tässä on uutta ja valtarakenne uutta tulee ns ”hyvinvointialueiden” toimivuus olemaan jossain terässä vuonna 2030…jos se edes onnistuu, korttitaloilla on tapana luhistua.

Vaarana tässä on että vain eräs puolue pääsi päättämään muusta kuin kansan edusta…kepulit…

Perussuomalaisten agenda jossa tavallaan vastustettiin uuden himmelin rakentamista kertoi siitä ettei porukka äänestänyt heitä tarpeeksi, ei tietenkään koska agenda vaaleihin oli vallan muuta kuin pitäisi. Eli se meni silloin oikein äänestäjien kannalta, moni jäi kotiin.

Sekin nähtiin että koska Helsinki ei loistanut mukana ei näitä ns Vihreitä ollut tarpeeksi äänestämään. Nämä ”luonnonlapsethan” viihtyy kamomillatee kädessä city ravintoloissaan. Toisaalta he voi kävellä navigointilaite apuna puistossa etteivät eksy ja rakennella  böndelle tuulimyllyjä…

Himmel!

 

2 vastausta artikkeliin “Himmeli on rakennettu”

  1. Vuonna 2021 kunnanvaltuustoihin valittiin 8 859 jäsentä.
    *
    No niin ..

    Pikkulisäys byrokratiaan:

    Aluevaltuustot : valtuutettuja1379

    Plus parisataa isopalkkaista (> 6000 €/kk) johtajaa

    ***********************************************************************
    https://vaalit.fi/aluevaltuustot

    Väestötietojärjestelmässä 31.8.2021 olleiden tietojen mukaan valittavien aluevaltuutettujen lukumäärät vuoden 2022 aluevaaleissa kullakin hyvinvointialueella ovat seuraavat:

     59 valtuutettua (11 hyvinvointialuetta): Keski-Pohjanmaan, Kainuun, Itä-Uudenmaan, Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Kymenlaakson, Pohjois-Karjalan, Kanta-Hämeen, Pohjanmaan, Lapin sekä Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueet.

     69 valtuutettua (6 hyvinvointialuetta): Keski-Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Satakunnan, Pohjois-Savon, Keski-Suomen sekä Vantaan ja Keravan hyvinvointialueet.

     79 valtuutettua (4 hyvinvointialuetta): Pohjois-Pohjanmaan, Länsi-Uudenmaan, Varsinais-Suomen sekä Pirkanmaan hyvinvointialueet.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *