7 vastausta artikkeliin “Miksi meillä on Suomessa Venäjän myönteisiä päättäjiä?”

 1. Suomessa ei todellakaan ole puutetta venäjämielisistä – esimerkiksi:
  Visuri, Talvitie, Kivinen, Kangaspuro, Lehtomäki, Volanen, Hägglund, Alafuzoff, Halonen, Tuomioja, Heinäluoma, desantti, Molari, Väyrynen, Kulmuni…

 2. Voishan tuon saman sanoa miksi meillä on Ruotsin myönteisiä no molemmista voidaan sanoa ovat meidän naapuri maita
  Ja molemmat ovat miehittäneet Suomea aikanaan terv tepivaari

 3. https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f61d14b3-456b-4d74-950b-e44a2e6a8b57

  11.2.2022

  Kommentti: Venäjä-selittäjien koulukunta siloittelee Putinin toimia
  Suomessa on yhä voimissaan poliittinen koulukunta, joka vaatii ymmärtämään Venäjää ja yrittää selittää Vladimir Putinin politiikkaa parhain päin.
  .
  Näyte Pekarisen ällöttävästä puheesta:

  ”Mä kuitenkin ottaisin Baltianmaat tavallaan erilaiseen tarkasteluun sikäli, että hehän nyt ovat olleet siitä lähtien, kun vanhasta Neuvostoliitosta erosivat tai itsenäistyivät, ärhäkkänä kaiken aikaa. En mittaa sillä koko Euroopan yhtenäisyyttä, Pekkarinen vähätteli esimerkiksi virolaisia.”

  IL:n kommentti:
  ”Keskustalainen ei sanallakaan puhunut siitä, että venäläiset miehittivät Baltiaa vuosikymmenten ajan ja kohtelivat julmasti maiden asukkaita. Kaukana ei ollut, etteivät suomalaiset kokeneet samaa kohtaloa.”

  ****
  Heinäluoman puheenvuorosta:

  ”Sehän on molemmin puolin uhkaavaa. Jokainen ajattelee niin, että meidän aseet ovat turvallisuustekijä, naapurin aseet ovat uhka. Mutta sitten kun ottaa sen peilin ja on valmis kuuntelemaan sitä toista, sieltä varmaan tulee se ajatus, että aseiden sijoittelusta ja myös sotaharjoitusten järjestämisestä pitää pystyä sopimaan niin, että niitä ei koeta uhkana, Heinäluoma sanoi.”

  Sopiko Venäjä jätti sotaharjoituksesta Valko-Venäjällä? – ei varmaan sopinut minkään tahon kanssa, paitsi Valko-Venäjän .

  Heinäluoma – Miten selität Venäjän joukkojen ja raskaan aseistuksen keskittämisen Ukrainan rajan läheisyyteen?

  ********************************************************************************
  https://areena.yle.fi/1-50949895

  10.2.2022

  A-Talk: EU:n vastaus Venäjälle

  Vieraina europarlamentaarikot Eero Heinäluoma (sd.), Heidi Hautala (vihr.), Mauri Pekkarinen (kesk.) ja Henna Virkkunen (kok.). Juontajana Sakari Sirkkanen. #yleastudio

 4. Kyllä pitäisi olla enemmän Venäjä-myönteisyyttä ja opastaa se oikealle tielle. Toki Venäjä voi olla yhtä vaikea tapaus kuin toveri Karjalainen, joka ei ota vinkistä vaarin. 😐

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *