Norjassa kodinturvajoukot aktivoitu!

Samaan aikaan kun Suomessa mietitään jonkun raja-aidan rakentamista idän suuntaan niin Norja on kutsumassa 4000 henkeä kodinturvajoukoista vartioimaan öljy- ja kaasuinfraa. 3.10.2022. Eli nyt! Ovat sitten valmiudessa ja suoraan tehtäviensä tasalla / kentällä tarvittaessa.

14 vastausta artikkeliin “Norjassa kodinturvajoukot aktivoitu!”

 1. Norjan Suojeluskuntaa vastaava järjestö.

  Ukrainalla on myös jossakin määrin Suojeluskuntia vastaavat erilliset ”Paikallisjoukot”. Presidentti Zelenski jakoi eilen Paikallisjoukoille mitaleja ja lupasi niitä erittäin tärkeitä Paikallisjoukkoja kehitettävän kaikin tavoin – ne ovat Ukrainan maanpuolustuksen perusta. Kyseessä ovat nimenomaan vapaaehtoisuuteen perustuvat joukot, eikä liikekannalle pantuja reserviläisiä.

 2. No entä sitten Suomeen ei kuulu suojeluskuntaa mistään kohtaa menis Suomelta demokratia
  Ja sitähän emme suostu menettämään noin vaan terv tepivaari

  1. Vanha räksytys täysin perusteetta.
   Vain jonkun sukulaisen sadut perusteena.

  2. Teuvolla käynnisty mopo taas kun puhe on Suojeluskunnista. Ehkä se voitaisiin Suomeenkin perustaa nimellä ”Kodinturvajoukot”. Niin ei vaivaisi nimike? Paljon tulee nimittäin muuttumaan kun kuulutaan NATO organisaatioon….🤔

   1. Esimerkiksi jenkkilässä Suojeluskuntia kutsutaan nimellä Kansalliskaarti. Virossa Suojeluskunnat ovat Eesti Kaitseliit. Latviassa Suojeluskunnat ovat Zemessardze. Liettuassa Suojeluskunnat ovat KASP.

   2. Ei se mitään käynnistynyt mutta kun katsoo Suomen kansaa ja sen kahtia jakoa ei paljon muuta tarvitse miettiä terv tepivaari

    1. Mikään suojeluskunta ei kyllä nyt Suomea kahtia jakaisi. Outo väite !

     1. No se on nyt jo kahtia jaettuna ja se on tapahtunut n 100 vuotta sitten ja jatkuu edelleen terv tepivaari

      1. Jotkut jäärät näköjään koittavat kaikin keinoin pitää yllä typerää kahtiajakoa jonkun sukulaisensa typeryyksiin vedoten.
       Onneksi se ehkä kohta loppuu parin metrin multakerroksen alle.

  1. Kun räksytät suojeluskunnista yhden sukulaisesi mulkkuilun perusteella, se on lähinnä säälittävää.

 3. Kodinturvajoukot on mielestäni ihan typerä nimitys – se on ihan kuin naapurivartio, tarkoitettu suojelemaan koteja varkailta.

  Suojeluskunnat ovat sotilasjoukkoja, joiden tarkoitus on sotilaallisesti puolustaa maata ulkoisen vihollisen hyökkäykseltä.

  Virossa oli noin vuonna 1993 Kodukaitse-organisaatio (Kodinpuolustus), joka oli teoriassa poliisin apuorganisaatio. Se kuitenkin lakkautettiin varsin pian.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *