Olisitteko uskoneet tammikuussa 2022 tämän muutoksen…

”Vihreät ja kristillisdemokraatit tekivät lauantaina myönteisiä Nato-linjauksia ja Rkp vaati vanhan linjansa mukaan Suomea puolustusliiton jäseneksi. Suomalaisten ajattelun muutos näkyy häkellyttävästi siinä, kuinka osa vannoutuneista pasifisteistakin on kääntynyt sotilasliiton kannalle” (Kirjoittaa MTV Uutisten politiikan ja talouden toimittaja Ossi Rajala.)

Niin, ilman sekopääksi muuttuneen Putinin toimia ei näin ehkä olisi. Tässä huomataan se ihme että vanha vainolainen Venäjä saa Suomessa kansan rivit yhteen kun invaasio uhkaa maata. Vain kourallinen ”putinisteja ja ääri punikkeja” elää vielä Neuvostoliiton ajassa juttuineen ja mielipiteineen.

Ensi kuussa on Maavoimien mekanisoitujen joukkojen tärkeä kansainvälinen harjoitus. Samoihin aikoihin odotan Suomen ilmoitusta liittyä NATO jäseneksi.

 

7 vastausta artikkeliin “Olisitteko uskoneet tammikuussa 2022 tämän muutoksen…”

 1. Se vaan tuo Nato lisää Suomen kuluja ei pelkästään nato maksulla vaan toisien maiden ilma tilan valvomisesta
  Kun ne lento koneet on ostettu Suomen käyttöön ja Suomen ilmatilan valvontaan erään mielestä on oikein että muutama makaisi ämärin kentällä
  No ei tuotakaan pidä suuresti ihmmetellä
  No toisaalta on Eesti Nato maa terv tepivaari

  1. Huu ja haa ja hallelujaa.
   Suomalaisten lentäjien pitää joka tapauksessa harjoitella, joten on aivan sama, jos se tehdään Nato-alueen ilmavalvonnassa.
   Saman se maksaa, lentävätkö suomen vai Viron ilmatilassa tunnilta.

 2. Joo Natossa siitä tulee osa Suomen ilmavalvontaa toiselle maalle mutta kun olemme Natossa se kuuluu asiaan
  Saman maksaa niin tekee
  Voinet pitää tuon lajin huuhaat ja hallelujaat poissa kommenteistasi mutta ensin Natoon sitten nuot ovatkin meidän hommia kokonaan terv tepivaari

 3. Olen edelleen sitä mieltä, että kaikista parhain ”Nato” olisi USA, Britannia, Ranska, Saksa ja Pohjoismaat Baltian kanssa. Mutta vaikeaa sitä on tässä tilanteessa polkaista pystyyn.

 4. Kahdesta pahasta valitsemme Naton vaikka joitakin soraääniä kuuluu.
  Putin teki suuren virheen käymällä sukulaiskansan kimppuun. Liittoutumalla luotettavaksi kauppakumppaniksi olisi saanut elää herroiksi. Suomen osalta on historiaa se ainainen venkoilu kaupankäynnissä.

 5. On ihan tervettä ymmärtää että Nato ei ole ratkaisu kaikkeen tai onni ja autuus, mutta se vähentää yhtä murhetta merkittävästi.

  Vähemmän on keskusteltu siitä miten tärkeää se jäsenyys on yrityksille. Ulkomainen raha karttaa Suomea tällä hetkellä ja moni yritys tarvitsee sitä. Moni pelkää että Suomi on uusi Ukraina. Nato vie tuon huolen kauas pois.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *