Onko eka kerta kun joku venäläinen olisi ollut tuhoamassa koko maailman

Lokakuussa 1962 elettiin kauhun hetkiä, kun neuvostovene oli valmis ampumaan ydinaseen – Yhden miehen päätös saattoi pelastaa koko maailman ydintuholta

Martti Ranta9.8.202212:00|päivitetty10.8.202216:52HISTORIAMAANPUOLUSTUSTURVALLISUUS

”Kuuban ohjuskriisissä käytiin kylmäävän lähellä ydinsotaa. 27. lokakuuta 1962 B-59-sukellusveneen kapteeni ja komissaari halusivat laukaista ydintorpedon Yhdysvaltojen laivastoa kohti. Kyydissä oli kuitenkin kolmas upseeri, joka päätti toisin – ja saattoi pelastaa koko maailman.”

 

Tulee vaan mieleen kun katsoo tätä Ukrainan sotaa niin siellä on niitä ”venäläisiä” sotilaita jotka ei ole Pietaria tai Moskovaa edes nähneet. Onko tämä tätä samaa kuin silloin 60-luvulla? Kirjoitustaidottomia kyläläisiä lähellä Kiinan rajaa, joilla ei edelläänkään ei ole mm sähköjä tai teitä joita olisi päällystetty.

Veikkaan että on juuri samoin nyt.

Taidan olla ihan oikeassa.

 

4 vastausta artikkeliin “Onko eka kerta kun joku venäläinen olisi ollut tuhoamassa koko maailman”

 1. ”Onko eka kerta kun joku venäläinen olisi ollut tuhoamassa koko maailman”

  *
  80-luvulla – ei koko maailmaa, mutta koko Eurooppaa
  .
  Tšernobylin vanhanaikainen grafiittihidasteinen ydinreaktori oli ryssien suunnittelema ja hallinnoima.

  Tšernobylin reaktoria ei oltu varustettu lainkaan ilmatiiviillä suojarakennuksella.

  **************************************************************************
  Tšernobylin ydinvoimalaonnettomuus tapahtui 26. huhtikuuta 1986 Ukrainan sosialistisessa neuvostotasavallassa Tšernobylin ydinvoimalaitoksessa lähellä Prypjatin kaupunkia. Tuhoutunut ydinreaktori oli vesijäähdytteinen ja grafiittihidasteinen RBMK-1000.

  *
  Grafiittihidasteinen kanavatyyppinen reaktori eli RBMK on Neuvostoliitossa rakennettu ja suunniteltu vesijäähdytteinen ja grafiittihidasteinen ydinreaktori.
  .
  RBMK on vanhin edelleen kaupallisessa käytössä oleva reaktorimalli. Ensimmäinen tuotannollinen grafiittihidasteinen ja kevytvesijäähdytteinen ydinreaktori kehitettiin 1950-luvun alussa Neuvostoliitossa.

  Laitoksen reaktorit edustivat epävakaaksi tiedettyä RBMK-1000-tyyppiä, joita rakennettiin vain Neuvostoliitossa.

  RBMK-reaktori tunnetaan useista suunnitteluvioistaan ja onnettomuudelle alttiista ratkaisuista.
  .
  RBMK-reaktoreita ei ole varustettu lainkaan ilmatiiviillä suojarakennuksella.

  [ Lähde : Wikipedia ]

 2. Vaikkei historiallisen tarkka ollutkaan, pakko myöntää että Chernobyl-minisarja oli paitsi viihteellinen, myös erinomainen oppimateriaali neuvostojärjestelmästä laajassa kuvassa. Jälleen kerran ajankohtainen teos kun katsoo mitä tapahtuu idässä.

 3. Putte tekee valtaisaa tuhoa Venäjälle. Vallankaappaaja ja miljardien ruplien kaappaaja. Vaaleissa tehty valtiopetos, luvattoman sodan valtiopetos. Kansainvälisten suhteiden turmelu Venäjän köyhdyttäminen kohden kivikautta jne, jne

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *