Onneton vastablogi jĂ€lleen kerran…😅

ErĂ€s ”luki” Raatteentien taisteluista kirjan parissa minuutissa ja kertoo nyt kuinka kaikki meni. TĂ€mĂ€ erĂ€s voisi alkaa kertomaan muitakin kuin kissa juttuja,  meillĂ€ miukula kissa đŸ± söi juuri aamupalan ja kehrÀÀ vierellĂ€, koirat kĂ€ytin jo tunti sitten lenkillĂ€, ilman mitÀÀn raate wikiluentaa…

Semmottii… đŸ€”

 

 

 

 

2 vastausta artikkeliin “Onneton vastablogi jĂ€lleen kerran…😅”

  1. Todellisuus on tÀmÀ :

    ”Raatteentien taistelun muistopĂ€ivĂ€ 7.1.
    Neuvostoliiton 44. panssaridivisioona tuhottiin tĂ€ysin viikon kestĂ€neiden taisteluiden aikana. Ei ollut tĂ€nne ilomarassilla tulemista 1940
eikĂ€ ole nytkÀÀn.

    ”Raate on tunnettu paikka erityisesti talvisodan tapahtumista. RaatteentietĂ€ pitkin lĂ€hti kulkemaan tammikuussa vuonna 1940 Neuvostoliiton 44. panssaridivisioona, joka pysĂ€ytettiin kovien taistelujen jĂ€lkeen juuri ennen Suomussalmea. Raatteentien taistelu on yksi tunnetuimpia suomalaisten kĂ€ymiĂ€ taisteluita toisessa maailmansodassa ja sitĂ€ muistellaan suurena torjuntavoittona vielĂ€ tĂ€nĂ€kin pĂ€ivĂ€nĂ€.

    Raatteentie taistelu on tĂ€rkeĂ€ osa Suomen talvisotaa, sillĂ€ se oli yksi suurimpia Suomen armeijan voittoon pÀÀttyneitĂ€ taisteluita sodan aikana. Neuvostoliiton pyrkimyksenĂ€ oli katkaista Suomi kahtia Oulun korkeudella, sillĂ€ heidĂ€n tarkoitus oli marssia Suomussalmelta Ouluun. TĂ€mĂ€ olisi ollut Suomen kannalta erittĂ€in vakava tilanne, sillĂ€ maayhteys Ruotsiin ja Norjaan olisi katkennut.”

    SekĂ€ se pitÀÀ mainita ettĂ€ se oli vahvasti motorisoitu, ei mikÀÀn jalkavĂ€ki…siitĂ€ on monta tulkintaa mutta kun divisioonan mukana tuli 43 panssarivaunua + muu kalusto (versus enemmĂ€n mitĂ€ meillĂ€ oli) niin se oli motorisoitu divisioona, silloin panssaridivisioona. Piste. End of story.

  2. Onneksi vĂ€hĂ€-Ă€lyisille on joku kanava mistĂ€ saa tiedon đŸ€”…😅😅😅

Vastaa

SÀhköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentÀt on merkitty *