Onnistuisiko jäätynyt konflikti Suomea kohtaan…

Lyhyesti, kuviteltu tilanne ja kuinka sitten kävikään…

Kuinka tehdä jäätynyt konflikti Suomeen.

Venäjän puolelta Matkaselän suunnalta tiellä 86K-332 lähestyy Suomen Niiralan  itärajan kansainvälistä  rajanylityspaikkaa useita rekka-autoja letkana. Autot ohittavat Jänismäen Venäjällä ja lähestyvät Suomen rajaa. Matkavauhti ajoneuvoilla on hyvin reipasta. Tullessaan kohti Värtsilän tulliasemaa, Venäjän puolella, autoletka kiihdyttää vauhtia niin että tullessaan Suomen rajan kohdalle Niiralan rajanylityspaikalla ne ajavat alla olevien puomien läpi nostaen vauhtia huomattavasti. Samalla ilmaan laitetut dronet etenevät korkealla ajoneuvojen suuntaisesti.

Rekka-autot liikkuvat ripeää vauhtia Suomen sisään 9-tietä pitkin, muutama samalla kaistalla oleva henkilöauto tuupataan tieltä pois, tiivis letka jatkaa menoaan. Suomen raja-asemalla ihmetellään vielä että mitä nyt tapahtui? Tehdään hälytys ja pari suomalaista ajoneuvoa lähtee ajamaan takaa näitä rekka-autoja, edelleen ihmetellään mistä on kyse.

Ajoneuvot liikkuvat reipasta tahtia aina Tohmajärveen asti, pari rajavartion ajoneuvoa yrittää ilman tulosta saada jälkimmäisiä rekka-autoja pysäytettyä, nämä hidastavat tajaa-ajajien menoa tarkoituksella, pari perävaunua päästetään jopa irti mikä aiheuttaa tien kapeimmalla kohdalla sulun ja takaa-ajajat eivät pääse enää liikkumaan sujuvasti.

Osa rekka-autoista pysähtyy Tohmajärven asematien risteykseen missä on S-Market ja vieressä palolaitos, sekä osa ajoneuvoista jää 486 ja 9 tie risteykseen, siihen perustetaan tiesulku 486 kiinni etelästä ja pohjoisesta. Osa jatkaa matkaa niin että ne pysähtyy vasta Onkamon kohdalle. Se on tienhaara jossa on 9 tien ja 6 tien risteys. 9 tie johtaa pohjoiseen Joensuuhun ja etelään Parikkalan rajanylityspaikalle.

Dronet ovat edenneet viestiyhteyksiä ylläpitävien asemien ja tornien kohdalle ja pudottaneet häirintälaitteet, ainoastaan TV yhteys ja normaali radioyhteys toimii, matkapuhelin ja nettiverkot kaatuvat välittömästi isolla alueella akselilla Ilomantsi-Joensuu- Heinävesi-Savonlinna- Punkaharju ja siitä aina itärajalle asti.

Aiemmin Tohmajärvelle jääneet rekka-autot ovat jääneet parkkiin niin että päätie ja pari pienenpää tietä on tukittu. Ajoneuvoista nousee ulos sotilasasuisia henkilöitä (M05 kuvioiset asut päällä, ilman valtiotunnuksia) aseineen ja varusteineen. Tohmajärven kunnan talo, paloasema, terveysasema ja pari muuta rakennusta on vallattu vauhdilla. Venäjän lippu nousee kunnantalon pihalla ja palolaitoksella salkoon.

Samaan aikaan ajoneuvot 6 tien ja 9 tien risteyksen kohdalla sekä kannaksentien kohdalla ovat tehneet tiesulkuja sekä ajoneuvoista nousseet sotilasasuiset  henkilöt (M05 kuvioiset asut päällään) ovat miinoittaneet pientareet (jalkaväkimiinoilla)  nopeasti muutaman autoilijan ihmetellässä mitä tapahtuu, onko paikalla PV:n harjoitus?  Paikalle pysähtyneet henkilöautojen kuljettajat ja matkustajat ihmettelevät mistä on kyse, ottavat älykännyköillä kuvia, ihmetystä aiheuttaa kun kuvia ei saa Faceen eikä Twitteriin. Muutama suomalainen tulee lähelle sotilasasuisia henkilöitä ja sotilasasuinen henkilö ilmoittaa selvällä suomen kielellä: ” Moi! Tie on suljettu toistaiseksi, tehdään elokuvaa, poistutteko alueelta jotta voimme kuvata rauhassa”. Samaa tarinaa kerrotaan kummallakin puolella tietä ja ajoneuvoja pyydetään kääntymään takaisin tai odottamaan rauhassa. Lapsille jaetaan makeisia ja ajoneuvoissa oleville virkokkeita…

Kohta Suomessa kuullaan ylimääräinen uutislähetys jossa todetaan että Suomessa on Tohmajärven Kansantasavalta perustettu…

Tämä näin lyhyesti…kuinkas tämä jatkuisi…

”Vapaata oleskelua alueella…”

6 vastausta artikkeliin “Onnistuisiko jäätynyt konflikti Suomea kohtaan…”

  1. Ihan vänkä teoria tuossa, kaikin puolin. En ole puolustustekniikan asiantuntija mutta tietotekniseltä kulmalta näen muutamia tapoja millä tuossa saataisiin pistettyä kampoihin tekniikalla, jota uskon meidän armeijalla olevan.

    1. Niin, tämä onki visio. Ilpo poika voi kertoa oman. Huom, perustele mitä kerrot.

  2. Tarinat on tarinoita ja sellasiksi myös jää tuo asia pitää kaikessa muistaa ja varautua aina pahimpaan
    Ja sen on Suomi on tehnytkin terv tepivaari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *