Osta velaksi! Lisää velkaa, osta sitä, osta tätä, velaksi!

Oletteko huomanneet kuinka TV:ssä pyörii kaikenlaisia mainoksia joissa kansaa kehoitetaan ostamaan lisää ja lisää velaksi. Nämä mainokset on lisääntynyt kun porukka on tottunut kulutushysteriassa saamaan kaikkea kivaa ja nyt on vielä annettu anteeksi joillekin luottotietonsa menettäneille jotta hekin pääsee mukaan kuluttamaan ja pitämään tätä keinotekoista ”hyvin menee meininkiä” menoa päällä.

Hulluin on ehkä mainos jossa nainen töytäilee autollaan kolarin ja äijä alkaa korjaamaan sitä tallissaan, samalla mainitaan tuleva saunaremppakin. Nainen ottaa illalla netistä lainaa ja aamulla on uusi auto pihassa ja taas menee hyvin, äijän ei tarvitse jatkaa auton korjausta. Uutta vaan kehiin!

Tälläinen ”kuluttaminen” on ihan järjetöntä. Nämä ”nuoret aikuiset” eli n 25-40 vuotiaat ei tule pääsemään ikinä veloistaan…🤔

Nyt pidetään yllä keinotekoista markkinataloutta jolloin eletään yli äyräiden…

9 vastausta artikkeliin “Osta velaksi! Lisää velkaa, osta sitä, osta tätä, velaksi!”

 1. Minä en juurikaan katsele mainoskanavia, mainosten vuoksi. Jos joskus haluaisinkin katsella niitä, niin tallennan ja poistan mainokset.

  1. No, näitä nyt tulee TV:sitä jos katsoo muutakin kuin pelkkää YLE:n kanavaa.

   Mutta kyllähän tälläinen ”kuluta ja osta vaikkei rahaa ole” on tuhoisaa pitkän päälle.

 2. Piti vielä sanoa, että eikös uuden lain mukaan pitäsi päästä maksuhäiriöstä eroon jo kuukaudessa. Ennen nekin mainittiin jopa Kauppalehdessä. Ei nykyään saa pahaa sanoa kenestäkään, taputetaan.

  1. Taputetaan ja kannustetaan velkaantumaan lisää. Ihan hullua touhua. Ei muuta kuin lippis päähän ja Bemarin ostoon ja tyttöystävän kanssa ulkomaanmatkalle kun taas saa lisää velkaa. Eikös tämä tälläistä nykyään ole.

  1. Kohderyhmän näkee joille nämä on osoitettu ja eiköhän nämä juuri velkaa ota kun kaikki pitää saada nyt heti ja nopeasti

 3. Noinhan se menee eikä tarvii kun miettii mun pitää saada nuot asiat heti siinä monen velkaantuneen asenne terv tepivaari

 4. Minun on vaikea ymmärtää miksi ostaa jotain jota ei tarvitse.
  En sitä sano ettenkö olisi itsekin moiseen syyllistynyt, mutta kyllä siitä on todella pitkä aika.

 5. No asunnon ja auton oston velaksi vielä ymmärrän mutta en muuta nuot kaksi kun ovat yleensä kalliita terv tepivaari

Kommentoi