Sinä maksat

Vihreä siirtymä etenee kovaa vauhtia, moni käy jo sinun kukkarolla ja nyt se tullaan talvella näkemään vielä enemmän. Kohta joutuu kansa hakemaan jopa velkaa että selviää lämmityskuluista (lähinnä sähkö). Ilman mitään ”päästökauppa- tai hiilijalanjälki sopimuksia” me pärjäisimme nyt ihan hyvin vaan ei koska viherpuna…sä maksat.

Siitä käppyrää….

4 vastausta artikkeliin “Sinä maksat”

 1. Päästöoikeus… voisikohan semmoisia ostaa hienon väen ruokapöytään niin jos sattuisi pääsemään ns. hernekeittoreaktio niin sitä voi oikeuttaa?

 2. Äsken A- studiossa väittivät, että niitä nyt tullaan siirtämään.

 3. Joo, demokraattisissa maissa maksetaan itsensä kipeiksi siitä, että suhteellisen puhtaasti toimivat voimalaitokset päästävät ilmaan hiilidioksidia, joka ei ole myrkky, eikä saaste, vaan kuuluu oleellisena osana luonnon normaaliin kiertokulkuun.

  Samaan aikaan Kiina, Intia, Venäjä, jne. tupruttavat ilmaiseksi valtavan määrän oikeita saasteita ilmaan voimalaitoksistaan.

  Se vie läntiseltä puhtaalta teollisuudelta kilpailukyvyn ja tuotanto, työpaikkoineen, siirtyy saastuttaviin maihin.

  On meillä ”viisaat” poliitikot. Grrr…

 4. Suomi on sentään hyvässä ”junassa”. Meillä turve, hake on jo otettu takaisin käyttöön. Eikä kivihiiltäkään laivata takaisin. Ja reservivoimalat pakotetaan ajamaan ylös
  Kuten Fortumin Meri Pori, joka yrittää pitää osakkeenomistajien lompakot pulleana.
  Tuulivoiman saamaa ansiotonta arvonousua kutistetaan ( 0-päästöt).
  Blogi ratastaa osatotuuksin unohtaen Ukrainanan sodan tuomat rasitteet.
  Saasteet ovat maapallolla yhteisiä ja itse vaikutamme Kiinan ym. Kauko-Idän tuotannon ostamilla tavaroilamme niihin silmät ummistaen.
  Puhdasta valkopesua, ei viher- punapesua.

Kommentoi