Sodan osapuolia tulee lisää, sota laajenee

Jos näin käy että Kiina (joka on jo tehnyt jonkilaisen pöytälaatikkosopimuksen Venäjän kanssa) alkaa ihan päivänvalossa toimittamaan Venäjälle aseistusta ja samalla aletaan kiertämään Venäjälle tulevaa saartoa on Kiina silloin virallisesti liittolainen Venäjän kanssa. Eli suuremmassa kuvassa Venäjä, Valko-Venäjä ja Kiina luo oman koalition. Tämä on vaaran momentti…

”Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin neuvonantaja Jake Sullivan varoittaa Kiinaa seurauksista, jos maa auttaa Moskovaa kiertämään lännen Venäjälle Ukrainan sodan johdosta asettamat sanktiot.

Lehtitietojen mukaan Venäjä on pyytänyt Kiinalta aseapua. Asiasta kertovat muun muassa Washington Post, New York Times ja The Financial Times.” (IS)

2 vastausta artikkeliin “Sodan osapuolia tulee lisää, sota laajenee”

  1. Putin haluaa ryöstää Krimin lisäksi laajan alueen Ukrainan itäosasta.

    Jäljelle jäävä Ukrainan osa menettäisi itsemääräämisoikeuden – se ei sai liittyä mihinkään (paitsi Venäjään)

    Ukraina pitää demilitarisoitu (tarkoittanee, että sillä ei saa olla armeijaa), jolloin Ukrainan valtaus on helppo suorittaa loppuun.

    *
    https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008681680.html

    NIINISTÖ jakoi tuoreen näkemyksensä siitä, mitä Putin tällä hetkellä haluaa. Hän kävi Amanpourin kanssa listan läpi kohta kohdalta. Lista oli seuraava:

    1) Putin haluaa tunnustuksen, että Krim on osa Venäjää.

    2) Putin haluaa, että Donbas katsotaan osaksi Venäjää. Putin tulkitsee Donbasin aluetta laajasti – pelkät separatistialueet eivät riitä.

    3) Putin haluaa, että Ukraina demilitarisoidaan. Niinistö ei avannut tarkemmin, mitä tämä käytännössä tarkoittaisi. Aiemmin on tulkittu, että Putin tavoittelisi Ukrainan sotilaallisen infrastruktuurin tuhoamista.

    4) Ukrainasta tehdään puolueeton maa. Se ei siis saisi liittyä Natoon tai Euroopan unioniin.

    ”HÄN on erittäin päättäväinen tämän vaatimuslistansa kanssa”, Niinistö sanoi haastattelussa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *