Tiedoksi tietämättömille

Moni luulee edelleen että Suomessa PV:n varastot on vakipaikoillaan ja ne on tuhottavissa helposti. Se ei pidä paikkaansa kuten ei moni muukaan ”hevostoimiston” tieto. Tässä nyt julkisesti MTV PV:n luvalla sen kertoo:

Puolustusvoimien logistiikkalaitos varastoi ampumatarvikkeita eri puolelle Suomea satoihin varastoihin, selviää Puolustusvoimien julkaisemasta videosta.

”Puolustusvoimat julkaisi Twitterissä videon, jossa esitellään ilmatorjuntaohjuksen matkaa luolasta ammuntaan. Räjähteitä on hajautettu ympäri Suomen, jotta ampumatarvikkeita ei voida tuhota tuli-iskulla.

– Kriittiset ampumatarvikkeet voidaan jakaa tunneissa valmiusjoukoille, Puolustusvoimat kertoo Twitterissä. ”

Voitte päätellä mitä muuta ei julkisesti sitten kerrotakkaan…

8 vastausta artikkeliin “Tiedoksi tietämättömille”

  1. Ohjuksia, tykistön ammuksia, jne. ei varastoida ladoissa, vaan harvoissa hyvin vartioiduissa varikoissa. Ennen Halosen presidenttikausia varastoja oli runsaasti, myös suojaisia luolia. Kuopiossakin oli suuret varastoluolat.

   Vaan sitten Halosen aikana, …

 1. Niitä valmiusjoukkoja (maavoimat) on rauhan aikana aivan helvetin vähän – varsinkin viikonloppuisin, juhlapyhinä ja ikäluokan vaihtuessa. Ryssä tietää sen mainiosti – tehtiinpä minkälaista propagandaa hyvänsä.

  Toki Halosen aikana asia oli vielä surkeammalla tolalla ja parannusta on tapahtunut vuosi vuodelta.

 2. Katsoin sen Logistiikkalaitoksen videon Kokoomuksen Verkkouutisista varsin pian sen julkaisemisen jälkeen.
  https://www.verkkouutiset.fi/a/puolustusvoimat-julkaisi-videon-ohjuksen-matka-luolastaan-ammuntaan/#84ce2555

  Kyllä ryssä tietää missä tärkein materiaali varastoidaan. Ohjuksia kuljettava ajoneuvo ajoi suuria päällystettyjä teitä pitkin ilman mitään suojaa ja ohjuksia ampuvaa Pasia ei oltu edes yritetty mitenkään naamioida – istui kuin nalli kalliolla odottaen tuhoamista.

  Juuri tällaisella toiminnalla olemme kusessa.

  1. Ehkä hyökkäyksen aikana vaivauduttaisiin itseä piilottamaan paremmin…

  2. Tuo video on joko täyttä tyhmyytä tai harhautusta. Kuka tyhmä tämän jukistaisi noin ? Tai onhan pakko naamioida nuo rekat siviileiksi kriisissä.

 3. Oletan ettei karvakaan putoa naapurin tietämättä ja onhan heillä täällä niitä aidattuja kohteita joiden toiminnasta emme tiedä. – Onneksi heillä on puuhaa etelässä, mutta itämeri on kysymysmerkki?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *