Toiset juhlii Aleksis Kiven päivää, toiset taistelee elämästä

Siinä on ”sotilaskohteita” joihin Putin iski tänään Ukrainassa  ja Suomen Tarja Halonen juhli tänään Aleksis Kiven päivää. Ei kommentoinut mitään ystävänsä Putinin iskusta Ukrainaan, ei yhtään mitään. Semmoinen ”arvojohtaja” …🤔

(Kuvat: Reuters, Iltalehti)

 

48 vastausta artikkeliin “Toiset juhlii Aleksis Kiven päivää, toiset taistelee elämästä”

 1. Sen minkä taakseen jättää, edestään löytää….

  Tässä nämä Kremlin maksamat ex pääministerit:

  Kreml osti kaksi Suomen pääministeriä – suomettuminen vaatii avoimen tilinteon https://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/a/6d4279dd-b77a-4ce1-8726-eefb08f07009

  Ja tässä tämä Halosen agenda kunnioittaa diktaattoria ja ei edelleenkään ihmeemmin negatiivisesti tästä puhu:

  https://www.suomenuutiset.fi/nyt-ei-lausunto-vanhentunut-arvokkaasti-presidentti-halosen-mukaan-venajan-paamaarana-on-demokratia-ihmisoikeudet-ja-hyva-hallinto/

  ”Presidentti Halosen monet aiemmat Venäjästä ja Putinista antamat lausunnot ovat muuttuneet erittäin hämmentäviksi kun niitä lukee nykykontekstissa.

  Erityisen huonolla tavalla on vanhentunut Halosen ensimmäisellä presidenttikaudellaan antama haastattelu, jossa Halonen vähättelee suomalaisten pelkoja Venäjästä.”

  1. Lisäys, tässähän on vain pyramidin huippu kuinka johtajat ja poliitikot ovat toimineet Kremlin käsikassaroina ja vähätelleet idän uhkaa tietoisesti.

 2. En siis väitä että tämä liittyisi Haloseen mutta voi olla olemassa heitä jotka ajattelevat aikaa kun Ukrainan sota on loppunut ja pikku hiljaa palaillaan kehittelemään yhteyksiä Putinin Venäjän ja muiden maiden välillä.

  1. Maanantaina kun iskettiin siviiliä kohtaan ohjusiskuja eri puolella Ukrainaa ei Halonen kommentoinut pätkääkään. Päivitti vaan viettävänsä Aleksis Kiven päivää. Ei selkärankaa kommentoida mitään negatiivista toveristaan Putinista.

   Samoin kun Italian uudeksi pääministeriksi nimitettiin Oikeiston Meloni ei Sanna Marin onnittelut häntä. Ruotsissa kun valittiin demari PM tehtävään aiemmin niin kyllä onniteltiin …

   SDP tietää mikä on punainen…

 3. Kolumbus oli maailman ensimmäinen sosiaalidemokraatti. Kun hän lähti matkaan niin ei tiennyt mihin on menossa. Kun saapui perille niin ei tiennyt mihin oli tullut. Kun hän palasi niin ei tiennyt missä oli käynyt.

    1. Hollolan vanha kirkko valmistui v. 1497 keskelle Vanhaa Hollolaa.
     Kirkon takana oleva Kapatuosianmäen huippu oli ensimmäinen määpläntti Suomessa, joka paljastu merestä vastapäätä Viron rannikkoa jääkauden jälkeen.

       1. Inkat ei löytäneet mitään….ne perusti inkavaltakunnan 1200 luvulla.

     1. OK. Jouluaattona on tullut käytyä Hollolan kivikirkossa. On tunnelmallista.

 4. Enpä ole minäkään sanonut mitään Ukraina-myönteistä kertaakaan vuoden aikana.

 5. Mielenkiintoista tässä on se, että Iltalehti on valmis tuomitsemaan maanpetokseen syyllistyneet – Ilta-Sanomat taas on vahvasti puolustanut etenkin Ahoa ja laittanut hänelle sankarin viittaa.

  Kiintoisaa…

 6. Tuohon Heikin ja Markon keskusteluun: Mayat olivat eteviä esim matematiikassa mutta eivät osanneet muurata edes yksinkertaista holvia. Tämän luin tieteen kuvalehdestä.

  1. Mayat eivät muuranneet, mutta osasivat koota kivistä uskomattomia rakennelmia – ilman laastia.

   1. Alkuperäisiin kulttuureihin liittyen: kuuntelin joskus ihan hauskaa podcastia Latinalaisen Amerikan intiaanikieliin liittyen, jossa tehtiin yhtymäkohtia myös suomenkielen sanoihin.

    Kuunneltavissa edelleen
    https://areena.yle.fi/podcastit/1-50887650
    /
    Kurkistus intiaanikieliin:

    ”Latinalaisen Amerikan intiaanikieliä on puhuttu kymmenien tuhansien vuosien ajan ja niitä on jopa tuhat eri kieltä.
    Tunnetuimpia intiaanikieliä ovat puhutuin kieli ketsua, samoin inkakieli aymara, guarani, sekä asteekkikieli nahuatl. Mayakielet ovat historian saatossa herättäneet kiinnostusta niin tutkijoiden kuin muidenkin kiinnostuneiden keskuudessa.
    Latinalaisen Amerikan intiaanikielien saloihin johdattaa asiantuntijoiden avulla Jari Aula. Tuottaja on Salla Matusiak.”

 7. Jos joku, vaikkapa Tarja Halonen, vaikenee julkisuudessa Putinin Venäjän toiminnasta Ukrainasta, ei siitä voi päätellä mitään ko. henkilön tuntemuksista ja ajatuksista varsinkin kun kyseessä on ei-aktiivi valtiollinen toimija.

  En jaksa innostua jatkuvaan Putinin hallinnon sättimiseen. Tämä ei kuvasta mitään ajatuksistani. Olen päivä päivältä rauhallisella kotisohvallani alkanut ottaa yhä enemmän filosofisen ajattelumallin. Mietin sitä miten kauan ja kuinka pitkään Venäjän kansa ja yhteiskunta jaksaa seurata ja myötäillä putinismia. Kuinka kauan se pystyy elämään tietoisesti valheessa.

  1. Niin, jokainen tyylillään. Jos minä olisin Suomen ex presidentti ja katsoisin uutisista kuinka siviilejä teurastetaan Venäjän toimesta Ukrainassa maanantain aamuruuhkassa niin kyllä ottaisin kantaa…

   1. Punapressa ei tule ottamaan kantaa, mikä olisi ristiriidassa oman idologiansa kanssa.
    Tosiasiassa Halonen on putinisti, joka kannattaa kaikkea sitä, mikä on USA:a vastaan eikä todellakaan tule muuttamaan kantaansa.

  2. Niin kauan, kuin putinan sakki pystyy pitämään pakkovaltaa yllä ja se näyttäää jatkuvan ainakin jonkin aikaa, koska eri mieltä olijat pääsevät kaltereiden taakse tai tippuvat ikkunoista.

 8. Fortumin johto vaikenee. Halonen vaikenee. Lipponen vaikenee. Merkel vaikenee. Aho vaikenee. Jäätteenmäki vaikenee. Vanhanen vaikenee.

  Mutta Väyrynen ei perkule osaa olla hiljaa.

  1. Valkoisessa talossakin taidetaan vaikeneminen?

   ”Joe Biden insisted he was proud of his son for confronting his issues with drug addiction as he made his first comments on a controversial gun case brought against him.
   Hunter Biden has been exposed to potential criminal charges for allegedly lying on a gun purchase application in 2018 that required him to attest he was not using or addicted to drugs.

   Until now, the White House has remained neutral in an ongoing investigation into Hunter that appears to be coming to a head.”

   (https://www.telegraph.co.uk/world-news/2022/10/12/joe-biden-backs-son-hunter-biden-potential-criminal-charges/)

 9. Halonen ei ole tuuliviiri, on vuosien saatossa puolensa valinnut ja sementoinut uskonsa siihen mikä hänen mielestään on hyvä ja oikein. On turha odottaa häneltä ulostuloja jotka olisivat ristiriidassa hänen kiveen hakatun maailmankuvansa vastaisia.

  1. Matti on Halosesta oikeassa. Hänen päätään ei helpolla käännetä ilman faktoja. Halosella on terävä äly ja oikeudenmukaisuuden ideologiaan perustuva mieli ja kieli.
   On eri asia kenellä on ollut parhaat tulevaisuuden povaajan kortit käsissään-jälkiviisailla.

    1. Tarkoitan niitä periaatteita, millä hän on toiminut politiikassa. Tästä Putinin sotaa ei kukaan muukaan poliitikko osannut ennustaa.
     Ei Halonen ole Ukraian sotaa hyväsynyt vaan tuominnut.
     Älä käsitä asiaa väärin.

      1. ”Aika erilaiselta vaikuttaa kuin se mies, joka rakasti olla ihmisten ympäröimänä”
       Tämäkö on Halosen tapa tuomita Putinin hyökkäyssota

       1. Jos katsoit tarkkaan juttu oli 3.3. 2022, kun piruuttali panin googleen.
        En ole Halosta seurannut muuten.
        Oletko sinä ja mahdollisia lausuntoja ?

       2. Aika vaikeaa on ollut punapään ”lausuntoja” seurata, kun se on ollut hiljempaa kuin pisi sukassa.

      2. Eipä juuri empatian ilmaisua ukrainalaisille Haloselta

       ***

       Heikki :”Tässä Halosta:”

       Linkin takaa:

       Presidentti Tarja Halonen kommentoi Putinin käytöstä MTV:lle: ”Aika erilaiselta vaikuttaa kuin se mies, joka rakasti olla ihmisten ympäröimänä”

       Presidentti Tarja Halosen mielestä maamiinat kieltävään Ottawan sopimukseen kuuluminen on yhä perusteltua, vaikka Euroopassa jyllää sota.

       [ryssät eivät ole sopimuksessa mukana]
       *
       [ Kannattaisi lukea teksti ennen kuin linkkaa blogiin]

   1. Jälkiviisaudessa itselleni tökkii se, miten helposti se tuntuu menevän mauttomuudeksi. Voihan toki mauttomuudellakin pörhistää rintahöyhenistöään, ei sillä.

    1. Ehkä et nyt toivottavasti minuun viittaile jälkiviisastelusta kun et tietäne mitä olen aikaisemmin vuosien varrella kirjoitellut, Halosen venäjäsuopeudesta olen ollut harmistunut aina, en ole siitä pitänyt kuten en Kekkosenkaan, mutta Kekkosta kai voidaan puolustella siitä että silloin ajat olivat vaarallisemmat.

     1. aivan yleisellä tasolla kommentoin jäliviisautta, jota mediassakin runsaasti nähty.

      1. Jälkiviisaudeksi ei liene voida kutsua sellaista, mikä esitettiin jo aikanaan.

 10. En seuraa Halosen tekemisiä, olen toivoni hänen suhteensa menettänyt, harmittaa vain jos hänen puheitaan tai puhumatta jättämisiään Putinin suhteen koetaan mitenkään positiivisiksi

  1. Se positiivisuys sodan alettua ei tule missään esille, päinvastoin, valtava pettymys.
   Tämä koko blogi on täynnä ahoja ja lipposia ja halosen menneitä juttuja itsestään selvyyksineen, tänään.

   1. Jonkun mielestä poliitikkojen muauksia ei saisi arvostella nyt eikä varsinkaan aiempia.
    Jälkiviisaudeksikin haukutaan sellaisesta, mikä esitettiin aikanaan, mutta sitä moitittiiin tai sille naurettiin.
    Onhan se toki ymmärrettävää, että punademarin lakeijat eivät halua historiaa muistettavan…

    1. Kommenttisi tasoa joopa joo.
     Entä Niinistö, Putinin pelikaveri ?
     Kai Haavistokin on hölmö vain, kun on vihreä ja h….o.
     Ja Kaikkonenkin ihan pöljä, kun on se, mitä on.
     Saati Marin, kun biletti ja on punademari .
     Kaikki ovat ihan idiootteja, kun kukaan ei tehnyt mitään, silloin joskus ja, kun kenenelläkään ei palanut punainen valo, voi helvetti, sekin on punainen.

     1. Niin, kuinka absurdia se on ensin tuomita rasismi ruotsalaiseen kansankodin ideologiaan heijastellen, mutta seuraavassa hetkessä kertoa miten afrikkalaiset tulisi pakkosterilisoida; kieltää maahanmuutto sekä pukeutumisen vapaus koska joku Suomessa asuvan vähemmistön väkivallattomin ryhmä käyttää huivia, vedoten siihen, ettei maan tapoihin kuulu väkivalta, mutta samalla vaatien länsimaisen imperialistisen ajattelumallin toteutumista islamilaisissa kulttuureissa heidän omissa maissa, joista tahdomme luonnonvarat sekä hyvinvoinnin käyttöömme.

     2. Ruotsalaisuuteen heijastellen vähemmistöjä tulee puolustaa, mutta suomalaisuudessa seksuaalivähemmistöt ja erilaisuus itsekritiikittömästi ja häpeällisesti haukutaan, koska ei ymmärretä mihin hierarkisen maskuliiniseen kasvatusmalliin itse on sementoiduttu.

     3. Olen miettinyt, lieneekö natsi-Saksan hallinnon lopullisen ratkaisun organisoinut Adolf Eichman ollut myös sementoitunut tällaiseen loogiseen tiedollisuuteen nojaavaan maskuliiniseen yksipuolisuuteen väittäessään noudattaneensa vain ohjeita?

 11. juhak : ”Jonkun mielestä poliitikkojen muauksia ei saisi arvostella nyt eikä varsinkaan aiempia.”

  Joo, näin se näyttää joillakin menevän.

  Niin ihmisen kuin ihmiskunnan on pyrittävä oppimaan tehdyistä virheistä – virheitä ei pidä toistaa.

Kommentoi