33 vastausta artikkeliin “Tuomioja oli 2016 tätä mieltä ja kuinkas kävikään”

 1. Puna-Erkki on edelleen kaikin keinoin USA- ja länsivastainen ryssän puuhastelusta välittämättä.

 2. Ekiä ei voi ainakaan syyttää ailahtelemisesta. Tartsakin on vähän vilkkaampi kuin Eki ja Vänä.

  1. Eli oliko teillä tarkoituksellista antaa uhkauksia kommenteista kuten Mika Aaltola sanoi…eli ”Venäjän uhan peloittelusta”

   Vuodelta 2017,,,kerran Venäjän puolella, aina Venäjän puolella:

   Tuomioja lyttää turvallisuus­komitean Venäjä-paperin – haukkuu tekijät ”paha­uskoisiksi hölmöiksi” https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005430335.html

  1. Onko ääriajattelua näyttää mitä eräs sanoi Helsingin Sanomille ja miten asiat oikeasti oli, senkin kertoi Helsingin Sanomat. Emme elä Venäjällä…siellä ”ääriajattelijat” joutuu vankeuteen.

 3. En olisi kuuna päivä voinut kuvitella, että Tuomioja oli ainoa varteenotettava politikko eduskunnassa, joka ei antanut moponsa karata tässä Natokysymyksessä, eli siinämielessä olin Tuomiojan linjoilla.

 4. Tässä on kertomus äijästä nimellä putin.

  Hänen persuksensa alta on mopo karannut jo kauan sitten.

  *
  https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008957260.html

  22.7.2022

  Tutkija: Todellisuudesta irtautuneella Putinilla Ukrainaa paljon laajempi suunnitelma

  Politiikan kommentaattori Tatjana Stanovaja uskoo Vladimir Putinin näkevän ”pahan” lännen lisäksi Viktor Orbanin ”hyvän” lännen, jonka olisi valmis haastamaan Euroopan nykyiset johtajat ja järjestyksen.

 5. Ajat muuttuu ja sdp on muuttunut hyvä näin sillä se toinen vaihtoehto voisi olla vielä huonompi ja sen kannattajat jäivät pieneen vähemmistöön joten kansa ja eduskunta on puhunut ja pulinat pois. Oikeastaan se päätös lähti vyörymään kansasta eikä enää kuunneltu Erkkiäkään.

  1. ” Oikeastaan se päätös lähti vyörymään kansasta eikä enää kuunneltu Erkkiäkään.”

   Juuri näin!

   ************************************************************************

   Ryssät hyökkäsivät Ukrainan torstaina 24.2.2022 – pääkohteena Kiova

   *
   Viikko myöhemmin:

   https://yle.fi/uutiset/3-12337319

   1.3.2022

   Suomalaisten Nato-kanta kääntyi jyrkästi – muutos lienee pysyvä ja pakottaa päättäjät ulos kuorestaan, tutkijat uskovat

   Politiikan tutkijat pitävät käännöstä suomalaisten Nato-kannatuksessa järisyttävänä.

   Ylen kyselyn mukaan 53 prosenttia suomalaisista kannattaa Suomen liittymistä sotilasliitto Naton jäseneksi. Suomalaisista 28 prosenttia vastustaa ja 19 on kannastaan epävarmoja.

   Tulos on historiallinen, sillä koskaan aiemmin Nato-jäsenyyden kannatus ei ole ollut Suomessa näin suurta.

   ************************************************************************
   Pari kuukautta myöhemmin:

   https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008804287.html

   11.5.2022

   Nato-kannatus nousi ennätykselliseen 73 prosenttiin

 6. Aamulla, kylpyhuoneessa vielä unen suuntaan todellisuudesta irtaantuneena näin mielessäni näyn lattialle myllääntyneistä kaakeleista ja purkusilppuisesta sotkusta, jonka keskellä ammotti multamylläkässä pyöreäksi reiäksi kuopsittu maapohja. Naurahdin ajatukselle mahtisonnista, joka puhkuen sekä tantereet tömisten paisuu märkätilassa ukkosen jylinäksi, suoranaiseksi Thoriksi, täyttäen WC-kaapin testosteronilla niin absoluuttisesti, että paineella lopulta lässähtää oven riekaloiden eteisen seinälle valuviksi tahnoiksi.
  Suihkuun ei enää voi astua, mutta ei siksi ettei sieltä ehkä enää tule lämmintä vettä.

  Matkatessani unimaailmasta kohden latteaksi selkeytynyttä puolta päivää tunsin vielä piskuisen perverssin kutinan kaiun Andy Warhol meets pride-henkisissä kuvissa esiintynyttä kuohilasmaista ilmestystä kohtaan — ehkä siksi, että hän oli mielikuvituksen TUOTE.

 7. Katsoin ikkunaan ja näin entisen oikeistoliberaalin, joka 13 vuotta sitten korjasi näkemyksiään konservatiiviseen suuntaan. Hän oli saanut kyllänsä (mm) Anne Moilasen ja kumppaneiden raivokkaasta miesvihasta/poikavihasta, kulttuurimarxilaisten ääri-ääri!-huutelusta, holtittoman maahanmuuton ihannoinnista, ja semmoisesta. Hän aatteli: ilman konservatiivista korjausliikettä liian pitkään kestänyt vasemmistovoittoinen liberalismi upottaa lännen.

  Hän on edelleen samaa mieltä ja on brittiläisen Anna Bramwellin kirjasta ”Ekolocy in the 20th Century” (1989) enemmän samaa mieltä lääkintöneuvos Mikko Paunion kanssa kuin poliitikko (sd) Erkki Tuomiojan kanssa. Tämä näin esimerkin vuoksi.

 8. https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/mikkopaunio/tiedolliseen-relativismiin-perustuva-identiteetti-ideologia-uhkaa-lansimaita/

  Tiedolliseen relativismiin perustuva identiteetti-ideologia uhkaa länsimaita.

  – – Artikkelin perusajatus oli, että vihreä ympäristökritiikki ammentaa perimmältään tieteen ja valistusaatteen vastaisista virtauksista kuten saksalaisesta romantiikasta ja kansallissosialismista. Samana vuonna Oxfordin yliopiston ammattihistorioitsija Anna Bramwell kirjassa ”Ecolocy in the 20th Century – A History” kertoo samaa tarinaa.

  Erkki Tuomioja punavihreänä toimijana arvioi 12.10.1989 Bramwellin kirjan lähes koko sivuisessa artikkelissa Helsingin Sanomissa ja leimaa Bramwellin väitteet ja analyysit virheelliseksi.
  Kirjassani ”Vihreä Valhe- Valheen sysimustat juuret, sen salakavalat lonkerot ja murheelliset seuraukset” ruodin Erkki Tuomiojan läpeensä poliittista tarkoituksenhakuista epätieteellistä kirja-arvostelua kovin sanoin.

  1. Niin…maailma muuttuu…YYA-ajan mahorkan haju ja Tehtaankadun käskyjen aika on ”pimeää aikaa” joka onneksi poistuu.

   Suomi on vihdoin osa länttä ja Kremlin käskyjä ei enää oteta vastaan…

   1. Pääasia että emme ole enää riippuvaisia Kremlin käskyistä. Eikä meillä ole valtion johdossa presidenttiä myöten Kreml mielisiä…kuten oli edellisen presidentin aikana. Tämä on minun mielipide…

    1. Kyllähän me Kremlin puuhista olemme riippuvaisia vieläkin.

     Taktiikka on nyt vastakarva, kun taas Kekkosen taktiikka oli myötäkarva. Kekkonen ohjasi myötäkarvalla Kremlin imperialistiset pyrkimykset kaukalon nurkkiin, josta Kremlin pelurit eivät päässeet tekemään maalia.

   2. Eikö Heikki ole surullista, miten hienotkin luonnontieteilijät ja Lääkintäneuvokset voivat hukata oman ammatillisen intohimonsa oman alansa edistämiseen (siis alun perin poika joka ryhtynyt lääkäriksi innostuttuaan lapsena dinosauruksista ja käytyään äitinsä kanssa ikimuistoisilla retkillä tiedekeskus Heurekassa, mutta joka lopulta oman elämänsä latteudesta päätyy tekemään työtä vain rahan/omavaraisuuden vuoksi) — ja päätyvät sitten hyvin katkeralle sivuraiteelle kauas todellisista intohimojensa kohteista sekä myönteisyydestä, tuottaen sekä itselleen että toisille kurjimusta. Mikseivät tiedemiehet voisi pysyä uskollisina itselleen, ja helvetti soikoon antaa intohimojensa valaista muidenkin elämää??! Hyvät miehet, älkää kiusatko itseänne ja toisianne, sitä ette itsekään oikeasti halua. Miettikää mitä oikeasti haluatte ja kulkekaa sitä kohti!

   3. Paunion kyseinen US:n blogi, jota karjalainen kutsuu ”persupamfletiksi” on päivätty 7.8.2020.

    Tämä seuraava Mikko Paunion Oikeassa Mediassa julkaistu artikkeli ”SDP omaksui kriittisen rotuteorian ja hylkäsi meidät tavalliset suomalaiset (Usari sensuroi artikkelin)” on päivätty 14.2.2021. Artikkelissa Paunio kertoo perusteellisesti miksi hän erosi SDP:stä. Siitä pieni lainaus:

    ”Kriittinen rotuoppi tai kriittinen rotuteoria (engl. critical race theory) on äärivasemmistolainen valetieteeseen perustuva identiteetti-ideologian osakertomus, joka kertoo valkoisen heteroseksuaalisen miehen olevan syyllinen kaikkeen maailmassa olevaan pahaan ja sortoon. SDP on monien muiden suomalaisten ja muiden länsimaalaisten yhteiskunnallisten toimijoiden ja instituutioiden tapaan omaksunut kriittisen rotuopin osaksi ohjelmiaan ja ajatteluaan.

    Miksi kuuluisin puolueeseen, joka on omaksunut kriittisen rotuteorian teesit 2018 hyväksyttyyn suoraan Yhdysvalloista kopioituun yhdenvertaisuusohjelmaansa (1)? Tämän uuden rotuopin mukaan olen valkoihoisena heteroseksuaalisena miehenä pahan ja sorron alkulähde.

    Vuonna 1977 alkuperäinen lukioikäisenä ottamani jäsenkirja sekä sen muovitaskussa oleva 1976 ottamani Sosialidemokraattisen Nuorisoliiton (SNK) jäsenkirja. Olen vuodesta 1977 maksanut SDP:n jäsenmaksuni, mutta se päättyy nyt.[/caption]

    Kirjoitan kolmiosaisen kirjoitussarjan, miksi palautan vuonna 1977 ottamani SDP:n jäsenkirjan. Tämän ensimmäisen kirjoituksen omistan kriittisen rotuopin arvioinnille. Tämä on pitkä artikkeli. Uskon monen kiinnostuneena lukevan kirjoituksen loppuun asti sen pituudesta huolimatta. Artikkeli kuvailee runsain valaisevin ja karmaisevin esimerkein Suomen kulttuurispoliittista luisua – muiden länsimaiden tapaan – kohti pakkovaltaista yhteiskuntakehitystä ja yksipuolista yhteiskunnallista keskustelua tai pikemminkin sanelua tilanteessa, jossa me suomalaiset huomaamme äimistyneinä asuvamme miltei muukalaisina omassa maassamme.

    Seuraavaksi kirjoitan kriittisen arvion demareihin ja laajalti yhteiskuntaan piintyneestä teollisuuden ja energia-alan vastaisesta vihreästä mielialasta ja sen katastrofaalisista taloudellisista ja yhteiskunnan huoltovarmuuteen liittyvistä seurauksista. – -”

    1. Toivoisin, että te karskit tavalliset suomalaiset miehet soittaisitte itsellenne tällaisia lauluja; alkaisitte haluamaan itsessänne sitä mistä tällaiset laulut kertovat:
     https://youtu.be/ThQR00g2saY

     (Sielun veljet – Rakkaudesta)

  2. ”Käytännössä intersektionaalisuussäännöstö legitimoi avoimen rasismin valkoisia ihmisiä kohtaan.”

   [Kommenttini ylläolevaan: ei ihan oikeasti jaksaisi, mutta toki näinkin asian voi nähdä.]

   Ja

   ”Itse olen vakuuttunut, että myös floora, fauna ja ilmasto ovat tällaisiä valkoisen rodun sortamia identiteettikategorioita.”

   Sekä

   ”Jo ensimmäisissä YK:n kestävän kehityksen huippukokouksissa alkuperäiskansat oli nostettu jalustalle ympäristöystävinä tai -pyhimyksinä, vaikka tällä linjauksella ei juuri ole mitään tekemistä tieteen kanssa.”

   [Kommenttini: harmaa pahvimössö tursuaa jo silmistä ulos eikä enää edes aiheuta pahoinvointia, koska se on vain pahvia, joten joo, tiede on työkalu ja ateistisen uskovaisen Jumala.]

   __

   Ja kun maailma täyttyy ihmisistä ja ihmisen tuottaman tieteen sekä ihmisen älyllisen ulosannin taikinamaisesti paisuvasta massasta, ehdottaisin ajatusleikkiä, jossa me irtaannumme hetkeksi miettimään sitä, että mitä jos minä ja sinä pitäisimme mykän vuoden, jonka aikana kukaan ei sanoisi suullisesti eikä myöskään kirjoittaisi kenellekään yhtään mitään. Hiljainen länsi täynnä twerkkausta. Allekirjoittanut hukkui meloessaan autiossarelle.

   Mutta nyt voin toteuttaa fantasiani ainakin osittain poistumalla tältä areenalta.

 9. Ps. Pelastusrengas kamelille (Simo 3-v tietää että yksinkeltainen on kaksinkeltaista)
  tai aikuisten kielellä: miten määrittelen haluni?
  https://youtu.be/MB4EcLDg-w4

  (DESIRE: a speaking portrait of Robert Kelly)

  ☀️

 10. Intersektionaalisen feminismin valtavirtaistuminen on siinä mielessä hyvä asia, että punavihreä ideologia paljastaa itse itsensä hulluuden.

  Intersektionaalisen feminismin mukaan Helsingin alueella syntynyt suomalaisen narkkariäidin valkoinen poika on enemmän tasa-arvoinen kuin Helsingin alueella syntynyt irakilaisen lääkäripariskunnan tytär.

 11. Me too, Lasse Kallo, minultakin narkomaaniset kleptomaanit kähvelsivät useiden tuhansien arvosta omaisuuttani, enkä masennukseltani saanut tehtyä edes rikosilmoitusta — mutta ei se mitään, tajusin nimittäin että raivosta selvittyäni oloni oli keventynyt enkä sillä lailla ikävöi tavaroita. Olen kuitenkin kanssasi samalla sivulla. Ymmärrän ja välitän tunteistasi, jotka ovat aivan oikeutettuja.

 12. Blogin otsikko : ”Tuomioja oli 2016 tätä mieltä ja kuinkas kävikään”

  Otsikon aiheesta voi näköjään intersekoilla.

  1. No jos tulkitsee blogin otsikkoa suuntaan: ”politiikan paljastukset”, niin sitten ehkä nuo eri medioissa sensuroidut toisen henkilön muut poliittiset kirjoitukset asettunevat kontekstiin. Ymmärrän kovin vähän politiikasta, mutta laitoin rauhoittavia ja lohduttavia videopätkiä, koska koin aiheet melko voimakkaiksi.

Kommentoi