Ukrainan eteneminen viime päivinä on ollut hurjaa

Venäläisiä on paennut hyökkäyksen alta niin että aamupalat on jääneet kesken ja on semmoisessa paniikissa peräännytty että kalustoa ja henkilökohtaisia tarvikkeita on jätetty ottamatta mukaan. Kaaos…?

Tässä hyvin kartan mukaan mitä nyt on tapahtunut, on tuvallinen katsoa, video etenemisestä aukee tähän blogiin suoraan:

6 vastausta artikkeliin “Ukrainan eteneminen viime päivinä on ollut hurjaa”

 1. Mikä ihmeen ”Tarmo Juntunen”, joka ei edes esiinny tunnistettavalla kasvokuvalla.

  Varsinainen otsikon mukainen asia on OK. Ukraina julkisesti kertoi tekevänsä vastahyökkäyksen Hersonin alueella ja on siellä iskenyt tuloksellisesti mm. siltoja, sekä ponttoonisiltoja vastaan heikentäen ryssien huoltoyhteyksiä lähes katkeamiseen saakka. Hersonin alueella Ukrainan joukot ovat edenneet maltillisesti, välttäen suuria omia tappioita.

  Harkovan suunnalla Ukrainan joukot ovat käyttäneet tilaisuutta hyväkseen ja edenneet merkittävästi, uhaten Venäjän joukkojen huoltoa Izjumin suunnalla.

 2. Niin…onko viisasta olla ”omalla nimellä” Twitterissä missä kaikki seuraa kaikkia…se ei ole blogi

 3. Se on se paniikin tunne…

  ”Venäjä myöntää vetäytyneensä Izjumista – ”Venäjän joukot kaoottisessa tilassa”
  Venäjän puolustusministeriö kertoo käskeneensä venäläisjoukot vetäytymään Izjumin kaupungin alueelta, ilmoittaa uutistoimisto TASS.

  Puolustusministeriön mukaan vetäytyneet joukot lähetetään tukemaan muita operaatioita Donetskin alueella.

  Ilmoitus tuli vain muutama tunti sen jälkeen kun ukrainalaisjoukot olivat valloittaneet takaisin Kupjanskin kaupungin pohjoiseen Izjumista.

  – Ilmeisesti koko Iziumin pussi on romahtanut ja Venäjän joukot kaoottisessa tilassa, kommentoi sotahistorioitsija Emil Kastehelmi tilannetta Twitterissä.” (IS)

 4. Kohta romahtaa loputkin ja jääkaappivarkaat karkaavat kotiinsa. Lavrov ilmoittaa, että erikoisoperaatio on suoritettu onnistuneesti, Ukraina on puhdistettu natseista ja joukot palaavat kotiin huoltotoimenpiteitä varten.

  1. Roistojoukko pakenee kohti Mordoria, pääörkki (Lavrov) on ollut yllättävän hiljaa…

Kommentoi