Venäjään ei voi enää koskaan luottaa

”– Puolustusvoimien entisenä komentajana yritin vakuuttaa poliitikkoja, että Venäjään ei voi koskaan luottaa ja pitää olla aina valmis.” (IS) Näin mietitään mm Liettuassa.

Ovat hyvin sitä mieltä että venäläisten kanssa ei tule olemaan jatkossa kuin marginaalista toimintaa, luotto on mennyt lopullisesti. Sekä ovat myös sitä mieltä että asevelvollisuuden poisto oli iso virhe, ammattiarmeija oli virhe päätös.

Liettuan armeija on auttamattomasti liian pieni, samoin on Viron kohdalla. Nämä pyyhkäistään olemasta Venäjän taholta muutamassa päivässä ja sitten NATO pääsee tekemään vastaiskuja ja valtaamaan alueet takaisin. Toisin on Suomella jolla on pistää ihan erilaiset määrät joukkoja puolustukseen ja tekemään läpimurtoa hyökkääjän sivustoihin ja kykyyn lyödä hyökkääjä.

 

13 vastausta artikkeliin “Venäjään ei voi enää koskaan luottaa”

 1. Liettuassa ja Virossa on sentään asevelvollisuus. Varusmiehiä ja reserviläisiä koulutetaan jatkuvasti. Latvia on ongelma, kun siellä ei ole asevelvollisuutta. Latvialla on tosin vakinaisen väen lisäksi Suojeluskunta (Zemessardze).

  Suomen ongelmana on, että ei ole Suojeluskuntia. Yllätyshyökkäyksen tapauksessa maavoimien puolustusvalmius on surkea,

  1. ”LIETTUASSA on tällä hetkellä vapaaehtoisuuteen perustuva ammattiarmeija. Sen koko on hyvin pieni, vain 25 000 sotilasta.” Löytyy tuosta IS liitteestä.

   1. Siellä on virheellinen tieto. Liettuassa otetaan varusmiehiä varusmiespalvelukseen ja muodostuu reserviä. Lisäksi Liettuassakin on Suojeluskunta KASP.

    Toki Liettuan asevelvollisuus on pienemmässä mittakaavassa kuin Suomen yleinen asevelvollisuus – koulutetaan pienempi osa ikäluokasta kuin Suomessa. Sama asia Virossakin – noin 4000 asevelvollista koulutetaan vuodessa, eli pienempi osuus ikäluokasta kuin Suomessa.

    Myös Ruotsissa on nykyisin tällainen ”osittainen” asevelvollisuus rauhan aikana, vaikka aiemmin Ruotsi luopui kokonaan asevelvollisuudesta.

    1. Liettuan puolustusvoimien entinen komentaja puhuu julkisuuteen muuta. Outoa, mutta ei minun murhe.

  2. Latvia aikoo palauttaa asevelvollisuuden

   ”Latvia aikoo palauttaa pakollisen asevelvollisuuden, kertoi Latvian puolustusministeri Artis Pabriks tiistaina.

   Syynä on Venäjän hyökkäyssodan kasvattama jännite Euroopassa. Latvia on Venäjän naapurimaa.

   ”Latvian nykyinen sotilasjärjestelmä on saavuttanut rajansa. Meillä ei ole syytä ajatella, että Venäjä muuttaa toimintaansa”, Pabriks sanoi.”

   Asiasta kertoi AFP.

   1. Asevelvollisuuden palautus Latviaan on hyvä asia. Latvian pitäisi kuitenkin mielestäni rajata etniset venäläiset sen asevelvollisuuden ulkopuolelle, vaikka heillä olisi Latvian kansalaisuus.

    1. Näin on. Ryssiäiset ujuttautuu muuten Latvian armeijan eri elimiin ja tekevät sabotointia monella tapaa. Eli ei venäläistaustaisia saa päästää armeijaan, ei edes perunateatteriin!

 2. Kyllä Suomalainen tuon asian on tiennyt aina ja siksi kait ei luota oikeasti kehenkään terv tepivaari

 3. Onkohan NATO-maa Turkki aikeissa sekaantua varastettuun tavaraan – ukrainalaisten tuottamaan viljaan?

  *
  https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008926060.html

  5.7.2022

  Viljalaivat seilaavat ilman paikannusta, lasteja sekoitellaan toisiinsa: Näin Venäjä vie viljaa Ukrainasta

  Jopa 22 miljoonaa tonnia ukrainalaista viljaa on jumissa Ukrainassa. Venäjän tavoitteena on saada Ukraina luopumaan viljan viennistä ja viedä vilja Turkkiin ja Syyriaan itse.

  1. Turkki pelaa basaarillaan idän ja lännen välissä. Maan inflaatio on 79%. Diktaattorin hallitsema maa on ihan kuralla. Varmasti popsiivat viljat välistä…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *