Venäjän linjat murtuneet!

KHERSONIN POHJOISRINTAMA MURTUNUT

”Venäjän linjojen romahtaminen jatkuu Pohjois-Khersonin alueella. Ukrainan joukot ovat edenneet 50 km leveässä rintamassa viimeisen vuorokauden aikana 10–30 km! ” (Päivitys Ukrainan tilanne nyt sivuilta)

Ohessa alueen kartta ja tilanne selvitys:

Tässä on muodostumassa paha tappio venäläisille sillä he ei ole saaneet kaatuneiden ja haavoittuneiden tilalle vereksiä joukkoja ja täydennysmiehet tulee kylmiltään värväyskeskuksista ilman koulutusta sekavilla varusteilla ja puutteellisesti koulutetuilla johtajilla. Täydellinen katastrofi tapahtuu jos ukrainalaiset joukot pääsevät nyt valtaamaan alueet.

Ukrainalaiset käy tämän päivän salamasotaa!

19 vastausta artikkeliin “Venäjän linjat murtuneet!”

 1. Paasikivi tokaisi hallituksen kokouksessa tammikuussa 1940 suomalaisten käynnissä olevassa talvisodassa juuri saavuttamien Suomussalmen, Kuhmon ja Laatokan Karjalan menestysten jälkeen että ”Kun lukee suomalaisia sanomalehtiä voisi luulla että Suomi on voittanut sodan. Tosiasiassa Venäjä on toistaiseksi käynyt vain merkityksetöntä pikkusotaa valmistautumisena suurhyökkäykseen. On hyvä että sanomalehdet pitävät yllä kansan mielialaa, mutta kun totuus valkenee yleisölle voi tulla katkera pettymys”.

  1. Eipähän stalinin murhaajasakki pystynyt Suomea valtaamaan, vaikka sillä ole 1/3 koko sotajoukoista eli 52 divisioonaa Suomeen hyökkäämässä.

  2. Siinä on se iso ero että nyt konventionaalisten aseiden laatu ja osumatarkkuus ukrainalaisilla on paljon parempi kuin venäläisillä ja se että sota on alkanut jo 2014, länsi tukee niin isolla taloudellisella panoksella ettei niitä summia edes käsitä.

   Kun venäläiset hyökkäsi Suomeen 1939 ei meillä ollut juuri mitään ja apu jota saatiin oli hätäinen ja laatu vaihteli(hyvä että jotain saatiin). Kun vihdoin saatiin isompia voittoja oli meillä voimat ja reservit jo vähissä. Rauha oli lopulta ikävä kyllä sanelurauha paperilla.

   Nyt Ukraina ei ole pyrkimässä sanelurauhaan.

  3. Jos tätä vertaa sitten Ukrainan sotaan ja asettaa Ukrainan Suomen paikalle, niin kysymys kuuluu mistä Venäjä löytäisi ne valmiiksi hyvin aseistetut divisioonat jotka Stalinilla oli heittää hyökkäämään kannakselle helmikuussa 1940? Ja joukkoja pitäisi olla vielä monin verroin enemmän, onhan Ukrainakin kymmenen kertaa isompi väkiluvultaan.

   Paasikivelle voisi vielä postuumisti heittää, että ei se puna-armeija Suomussalmelta ja Kuhmosta enää tuon jälkeenkään mihinkään päässyt. Eikä ollut todellakaan ”merkityksetöntä” pysäyttää hyökkäystä jonka tarkoitus oli katkaista Suomen maayhteys Ruotsiin ja Norjaan ja aiheuttaa selustauhka Karjalassa taistelevalle armeijalle. Ne olivat monella tapaa sodan tärkeimpiä taisteluita.

 2. MTV tietää kertoa:

  ”Ukrainan joukot etenevät etelässä ja idässä alueilla, jotka Venäjä yrittää laittomasti liittää itseensä.

  Ukrainan puolustusministeriö kertoi tiistaina Twitterissä, että Ukrainan lippu liehuu jälleen Davydiv Bridin kylässä Hersonin alueella ja joukot etenevät luottavaisesti kohti Mustaamerta.”

 3. Jos Dnipron länsiranta vapautetaan sekä Venäjän hallitsema maayhteys katkaistaan Krimille. Se olisi kova teko ukrainalaisilta.

 4. Minusta Iranin kanta on yllättävä.

  Iran on toimittanut droneita ja ”kamikaze”- lennokkeja Venäjälle – mahtavatko nyt toimitukset loppua?

  *
  https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/9435695b-e455-4c18-8a2d-68e6e241c31f

  Iran hylkäsi Venäjän: ei tunnusta laittomia alueliitoksia

  *************************************************************************
  https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/ukraina-julkaisi-videon-iranilaisesta-kamikaze-lennokista-jonka-se-ampui-alas-mustallamerella/8520474#gs.e07ql1

  Ukraina julkaisi videon iranilaisesta ”kamikaze-lennokista”, jonka se ampui alas Mustallamerellä

 5. Iranissa on todella, todella monta kaaosta nyt kesken. Veikatenkin diilit venäjän kanssa ovat lopulta osa sisäistä valtataistelua. Uskonnollinen ylijohtaja on tekemässä kuolemaa, seuraajasta käydään jo kovaa vääntöä, presidentti ei uskalla ottaa kantaa ja protestit laajenevat päivä päivältä. Samalla vähäiset armeijan resurssit käytetään pommittamaan Irakia.

  Iran voi toimittaa lennokkeja ja muutakin mutta voi myös lopettaa sen kuin seinään.

 6. Ukrainalta loppuu miehet ennen Venäjää. Ydinaseitakin on jos liian huonosti sattuisi menee.

  1. Oppositio Johnin jonninjoutavia.

   Venäjällä miehet pakoilevat liikekannallepanoa – eivät halua mennä lihamyllyyn Ukrainassa.

   Useita satoja tuhansia miehiä on paennut liikekannallepanoa ulkomaille.

   Luulenpa, että muutaman kuukauden sisällä Putin lähtee Kremlistä jalat edellä.

   Ydinaseitä löytyy muualtakin ..

 7. Venäläisiä on n. 4 kertaa Ukrainan verran.
  Venäläisiä kuolee rintamalla 5-10 kertaa ukrainalaisten määrän.
  Matemaattisesti – kummallahan loppuu miehet ensin…

 8. Kyllä venäjällä miehiä on.

  Venäjällä vaan on aika hiton vähän miehiä joiden terveys on edes tyydyttävä, kykenevät pysymään irti pullosta, omaavat minkään asteen motivaatiota ja edes alkeellista sodankäyntitaitoa.

  Ja tuo hiton vähäinen määrä miehiä kulutettiin sinkkiarkkuihin jo puoli vuotta sitten.

  Loput vähänkin kyvykkäät kaverit pakenivat ajoissa.

 9. Sotaa eivät ratkaise ”miehet” vaan armeijat. Venäjän armeija on joukko palkkasotureita, tsetseenirosvoja ja mukaan enemmän tai vähemmän pakotettuja ”pakkosotilaita”. Venäjän armeijan parhaat yksiköt on jo kulutettu ja uuvutettu. Venäjän armeijan varustus on puutteellista ja käyttöön on haalittu kaikenlaista vanhaa rojua. Ennen kaikkea, Venäjän armeija ei taistele sydämellä vaan lähinnä pakosta tai rahasta. Kun ukrainalaiset vyöryvät päälle, ei rahan tai pakottamisen takia tee mieli kuolla, varsinkaan kun esimiehet usein vielä eivät välitä uhreista.

  Jälleen kerran neuvosto-romantikkojen kannattaisi huomata, ettei nyt käydä toista maailmansotaa jossa venäläiset eivät taistelleet rahasta vaan olemassaolostaan. Tässä ukrainalaiset ovat ne jotka puolustavat rakkaimpiaan tuhoajia ja tappajia vastaan. Tässä sodassa ukrainalaiset ajavat venäläistä miehittäjää pois kotimaastaan. Eikä Putin ole Stalin joka kykenisi pakottamaan kaikki venäläiset miehet rintamalle massiivisiin hyökkääjiin. Tässä sodassa USA ei myöskään tue Venäjää vaan Ukrainaa ja erittäin tuntuvasti vielä. Eikä Venäjän teollisuus pysty tuottamaan sellaista määrää ja suhteessa laadukasta määrää sotatarvikkeita kuin Neuvostoliitto toisen maailmansodan aikana. Venäläinen sotilasteknologia on pääosin vanhentunutta ja kärsii puutteesta pakotteiden takia ja Venäjän talouskin on vain samaa luokkaa Italian kanssa.

  Venäjä on häviämässä, rintamia saattaa romahdella enemmänkin.

  1. Jep! Ei riitä enää se että :” kun se joka ampuu, kaatuu niin seuraava poimii aseen ja ampuu ja kun se kaatuu, seuraava poimii aseen ja ampuu” tämä Stalingradin taktiikka. Se ei riitä.

 10. Ei venäjä luovuta niin kauan kun pystyy ampumaan vaikkapa omalta puolen naapurin sivilien niskaan ja omat tehtaat valmistavat paukkuja.
  Pakotteet eivät lopeta sotaa.
  Länneltä vaaditaan erilaista toimintaa.

 11. Tilanne elää…jos pitää paikkansa niin olisi kova juttu saada tuo motti tuhottua! Totaalisen tuhottua!

  ”Hersonissa mahdollisuus 25 000 venäläisen mottiin, sanoo Puolustusvoimien ex-komentaja – näin taistelut ovat etenemässä.” (MTV)

Kommentoi