Venäjän tulva taktiikka? Jolla estetään ukrainalaisten eteneminen…

Ei ole yhtään yllätys jotta venäläisten toiminta  valmistelee  juuri nyt  asukkaita (joista miehet pakkovärvätään sotalain perustellaan  Venäjän armeijaan) vetäytymiseen Hersonin alueella ja tässä käytetään parhaillaan nyt myös ihmiskilpiä joita pakkosiirretään alueelta pois, tällä toimella estetään ukrainalaisia tekemästä iskuja sotilassaattueiden tuhoamiseen vetäytymisessä.

Tulossa voi olla Kakhovkan padon räjäyttäminen venäläisten osalta.

Padon räjäyttämisestä  syytellään jo valmiiksi ukrainalaisia, todellisuudessa ukrainalaiset ovat saaneet jo merkkejä siitä että venäläiset ovat panostaneet patoa ja valmistelevat näin räjäyttämistä.

Padon räjäyttäminen saisi veden valtaan suuren alueen jossa on n 80 kylää ja kaupunkia…

Tässä lyhyt video jossa selviää mitä tulva aiheuttaisi. Aukeaa tähän blogiin:

5 vastausta artikkeliin “Venäjän tulva taktiikka? Jolla estetään ukrainalaisten eteneminen…”

 1. Uhraako Venäjä Krimin veden saannin, jos näin on niin onko vetäytymistä sieltä harkittu oikeasti ja jättää alue näin ongelmineen ???

  ”Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi syyttää Venäjän asettaneen miinoja Kahovkan vesivoimalaitoksen patoon ja koneistoon Ukrainan eteläosassa.

  Torstai-illan puheessaan Zelenskyi arvioi koko Pohjois-Krimin kanavan yksinkertaisesti katoavan, jos pato tuhoutuu.” (MTV)

  1. Kun Venäjä miehitti Krimin vuonna 2014, niin Ukraina katkaisi aivan oikein Krimin vedensaannin kanavan kautta Dnepristä.

   Kun Venäjä teki täysimittaisen hyökkäysoperaation Ukrainan valloittamiseksi kokonaan alkaen 24.2.2022, niin Venäjä palautti Krimin vedensaannin Dnepristä kanaalin kautta.

   Ei se Krimille sen kummempi katastrofi olisi, jos veden saanti Dnepristä katkeaisi uudelleen.

   1. Eli tulee käymään niinkuin sanoin. Venäjä rikkoo padon, saa Ukrainan kaluston veden varaan ja hukuttaa tuhansia ihmisiä.

    Näin luulen Venäjän tekevän. Jos olisin Putin asemassa tekisin juuri näin.

 2. Venäjä tekee juuri kuten sanoin. Tai sitten se tekee ”tulppa partiot” ylimenopaikoille ja käyttää kemiallista asetta. Minä tekisin näin jos olisin Putin

 3. ”Venäjän pelätään räjäyttävän valtavan tuhon valloilleen – Martti J. Kari: ”Käytetään vettä joukkotuhoaseena”
  Venäjän armeijan uskotaan valmistelevan massiivisen Kahovkan padon räjäyttämistä. Dnepr-joen padon murtuminen aiheuttaisi tulvan, jonka tuhovoima peittäisi laajoja alueita.”

  Tässä ihan asiallinen keskustelu asiasta:

  https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009152279.html

Kommentoi