Yhdysvallat ei siirrä missään vaiheessa joukkojaan Ukrainaan

”Biden sanoo, ettei aio missään tilanteessa lähettää joukkoja Ukrainaan evakuoimaan mahdollisesti maasta pois pyrkiviä Yhdysvaltalaisia. Hän myös arvioi, että tilanne voi muuttua alueella nopeasti.” (IS)

Merkitsee myös sitä että missään tilanteessa Yhdysvallat ei siirrä joukkojaan Ukrainan avuksi. Ainoastaan materiaalista apua he sinne toimittaa. Sama tulee koskemaan NATO maiden apua, vain materiaalia. Joukkoja siellä on nimellisesti, lähinnä kouluttamassa ukrainalaisia.

Eli kuten sanoin jo aiemmin tilanne on lähellä Suomen talvisodan tilannetta (sen ajan historian varusteet yms on tietenkin eri tasoista mm laadullisesti ja teholtaan), mutta tässäkin tapauksessa Ukraina saa vain materiaalista apua, jos invaasio alkaa.

4 vastausta artikkeliin “Yhdysvallat ei siirrä missään vaiheessa joukkojaan Ukrainaan”

  1. Natossa olis sama asia ei sieltä apua tule kenellekkään terv tepivaari

    1. Kyllä tulee :

      ”Naton 5. artikla on Naton perustamissopimuksen artikla, joka määrittää jäsenvaltioiden velvoitteen puolustaa muita jäsenvaltioita. Sen mukaan aseellinen hyökkäys Euroopassa tai Pohjois-Amerikassa jotakin Naton jäsenvaltiota vastaan katsottaisiin hyökkäykseksi kaikkia liiton jäsenvaltioita vastaan. Naton 4. artikla määrää, että näistä velvoitteista maat neuvottelevat keskenään.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *