Kasvihuone

Mikään viherpeukalo en ole ja ihmettelenkin mistä sain ällin ostaa kasvihuone. Kuvittelin että suit sait pystytän sen yhtenä iltapuhteena. Suomukset karisivat silmiltäni jo kun vilkaisin kokoamisohjetta. 30 sivua täynnänsä kuvia ja ohjeita. Oli maininta että aikaa on varattava vähintään 300 minuuttia. Pari päivää ährättyäni oli pakko todeta että hermoni eivät kestä, vasta päädyt olivat valmiina, tai luulin että valmiina. Pyysin hätiin tyttäreni jolla on lehmän hermot ja kyky tulkita ohjeita ja pienet näppärät sormet. No ensimmäiseksi liki purki sen mitä olin kasaan saanut, puuttui näet osasia ja niitä oli väärissä paikoissa. Yhdessä teimme 12 tunnin päivän ja saimme huoneen kokoon, vain ovi ja kattoluukku jäi minulle koottavaksi seuraavan päivänä.

Aika heppoisia ovat materiaalit, pelkään miten käy kun tulee navakampi tuuli. Ajattelinkin ostaa vahvaa pakkausteippiä ja vetää sitä pari kierrosta kasvihuoneen ympäri.

Tänään sitten istutin sinne 6 tomaattia, kurkun ja paprikan. Ehkä olin hätäinen, saattaa halla ne panna. Myöhemmin salaatteja ja ehkä toisen kurkun ja jotain yrttejä.

Mielenkiintoiseksi koen, sisältöä ja jännitystä eläkeläisen yksioikoiseen arkeen.

7 vastausta artikkeliin “Kasvihuone”

 1. Minä myös väsäsin kasvihuoneen, hain 25 eurolla lähikaupasta kirkasta muovia ja kyhäsin kehikon pystyyn, aikaa meni noin pari tuntia.

  1. Olisinpa ymmärtänyt että on tällainen vaihtoehto, tyhmyydestä sakotetaan.

   1. Tomaatti on kyllä herkkä kylmälle ja minulle kävi taas kuten on käynyt joskus aiemminkin, että hätähousuna sinne tomaatintaimet istutin ja pakkanenhan ne sitten pani, joten tyhmyydestä sakotettiin minuakin.

 2. Mikään ei ole niin tärkeää kuin puutarhanhoito – eikä sekään ole kovin tärkeää. (kuulemma kiinalainen sananlasku)

  Virossa kasvihuoneet ovat yleisiä. Pitkän ja brutaalin Venäjän miehityksen aikana piti itse kasvattaa itselleen ruokaa.

 3. Minä aikanaan tein kasvihuoneen tapaisen meidän navettarakennuksen auringonpuoleiseen päätyyn. Siinä oli siis yksi seinä valmiina, hiukan siihen meni sopivaa ripaa, mutta sitähän löytyy aina nurkista. Mitä ei löytynyt, niin sitähn voi sahata laudasta. Rakennusmuovia piti hakea kaupasta, se on aina hiukan vahvempaa.

  Muutaman vuoden se kiinnosti ja kasvatettiin yhtä ja sitä toista. Aikaa myöten kiinnostus hiipui ja minä purin sen, mitä siitä oli jäljellä. Uutta ei ole tullut tehtyä, enkä tee, mitä minä yksinäinen ihminen sillä…

 4. Tomaatti kasvihuoneessa pitää toimeliaana! Ja se on nautinto syödä se itse kasvattama tomaatti!
  Ennenkuin syöt on monta tointa edessä: Tomaatti kasvaa parhaiten tasalämmössä joten tuuletus ja lämmitys unohtamatta kastelua. Et voi lähteä viikoksi lomalle ellei kaikki ole automatisoitu.
  Onnea ja onnellisuutta!

Kommentoi