Pieni muistelo lomamatkalta

Tulee kirjoiteltua tänne ehkä turhankin kirpakoita ja  happamiakin viisauksiani että tällainen pehmennys suotaneen välipalaksi tiukoille asiapitoisille kirjoituksillenne.

Kuva vanhasta kalamajasta Ruotsista, Högakustenin eteläpuolelta Pohjanlahden rannalta, siellä pari vuotta sitten eukon kanssa ajelimme maisemia ihaillen. Joskus olen omalla veneelläkin Högakustenin jylhiä saaria ja viehättäviä pikkukyliä käynyt katselemassa.

Yksinkertaista ja kaunista etten sanoisi herttaista. Kuvittelen vanhan kalastajan eukkoineen istuvan ilta-auringossa, hörppivät siinä hiljaisuuden vallitessa Löfbergin Lilasta keitettyä porokahvia ja haukkailevan emännän itsensä leipomaa pullapitkon siivua, ehkä myös kastavat (doppaavat) pullapalaa kahvikuppiin. Paksua kermaa ja sokeria on täällä tapana kahviin laittaa. Euko välillä nipistää pelargoniasta kuivuneen lehden tai aikansa kukkineen kukinnon. Siinä se on idylli ja elämisen rauha.
Näin kesää odotellessa

6 vastausta artikkeliin “Pieni muistelo lomamatkalta”

 1. Mukavan idyllinhän Matti maalailit. Aikanaan kun minulla oli Turussa tuommoinen matkavene, noita Saaristomeren kalastajakyliä tuli kyllä käytyä katselemassa.

 2. Hyvinpä Myllymatti tarinan maalailit. Eipä tarvitse kun silmät laittaa kiinni, niin maalailemasi kuva piirtyvät aivoihin. Melkeinpä porokahvin tuoksukin tuntuu nenässä.

  Ja tuo rauha ja verkkaisuus.

 3. Kiva tarina.
  Tuo kuva on kuin Porvoon piharakennuksestamme, jossa oli vierashuone, paja ja liiteri ja, jossa oli ollut entinen kanala ja korkea ulkohuusi.
  Tuo pystytasalauta ilman rimoja ja ikkunoineen on rannikkoruotsalaista tyyliä.

 4. Nyt juuri velipoika pesueineen matkusti Kanarialle. Oli etukäteen lähetettävä koronatodistukset viranomaisille ja viimeiset sitten mukaan alle 48 h. Paperia ja dokumentteja toinen toisensa jälkeen. Maskit naamalla suora lento Tampereelta. Valvonta poliisivaltoin tapaan. Siellä päässä hiljaista ja tosi vähän väkeää- ” kivaa” .

 5. Meillä ovat nuo kasvit alkaneet nyt tammikuun hullutuksen kotona. Tuntuu kuin kesä olisi jo. Se fiksu puoli näissä moderneissa valaisimissa on että on helppo säätää se antamaan juuri semmoista valoa kun kasvit haluavat.

Kommentoi