Asutko vuokralla

Tiedätkö kuka on isäntä vuokranantajasi?

Tampere myi vuokra-asunnot suursijoittajalle. Sijoittaja ostaa ja myy. Tampere tehnyt pari hyvää myyntikauppaa? Ennen pidettiin lottovoittajana jos pääsi kaupungin vuokra-asujaksi. Miksi kaupunki myi ilman julkista tarjouskilpailua?

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/3978cbbc-00d2-469f-9084-d0834b10d2b7

Asevelikylän vuokra-asukkaat ihmeissään?

8 vastausta artikkeliin “Asutko vuokralla”

 1. Sijoitusasunnoilla rikastumista on nostettu esiin ja asia on varsin laaja kokonaisuus. IL juttukin käsittelee aihetta lähinnä yhdeltä kantilta paneutumatta seurauksiin.

 2. Lahden Talot Oy on ollut minun vuokranantaja 11 vuotta. Onhan tämä asunto vähän syrjässä, mutta yksi hyvä puoli on kun sähkö sisältyy vuokraan ja sen osuus vuokrasta on vain 20 euroa/kk vaikka kuluttaisin paljon sähköä.

 3. Kyllä tiedän kuka on asumisen puolen omistaja varmaan Tampereen paras vuokranantaja
  Eikä ole nostellut vuokria viime vuosina siitä on melkoisen pitkä aika terv tepivaari

 4. Olen tykästynyt Poriin ja sen seutuihin. Lähellä Yyteriä on Pihlavan kaupunginosa palveluineen. Olisin voinut muuttaa sinne. Omistusasunnon ostajalle lienee odotettavissa putkiremontin tarve siihen liittyvine riskeineen. Asuntokanta on sen ikäistä. Mutta vuokrat ovat niin edulliset, ettei asumistukea kaipaa.

  Yksi puute Yyterin seudussa on. Siellä ei talvi lumineen kestä montaa päivää.

  https://www.vuokraovi.com/vuokra-asunnot/Pori/Pihlava

 5. Itselläni on yksi sijoitusasunto. Ei kovin kallis tai hieno, mutta se on yksi tapa koittaa saada eläkettä.

  Mitä tässä huomannut niin aika monenlaisia tahoja on jotka tätä pelaa. On monenlaisia vuokranantajia ja vuokralaisia.

  Mutta monesti sitä käy että suurempi taho, pienempi moraali.

 6. Yksityisen vuokranantajan sijoitusasunto on yksinomaan jonkinlainen pankki, jonka tehtävä on kasvattaa asunnon tuottoa ja minimoida sen kuluja.
  Asuntosijoitajat ovat as oy:n suurin riesa hallinnossa. He pitävät asunnon omistuksessaan niin pitkään kun kulut ovat minimissään ja vuokratulot maksimissaan. He pitävät yhtiökokluksissa suurta äänivaltaa pasiiviosakkaiden osallistumattomuuden kustannuksella remontteja vältellen. Myyvät heti, kun on optimitilaisuus tehdä voittoa ja vuokralainen pihalle ”omaan käyttöön oikeudella”.
  Vain vakuutusyhtiöt, säätiöt ja julkisomisteiset vuokranantajat kuten VVO ovat luotettavimpia. Nyt poikkeusen tästä teki TVA, Tampereen kaupungin Vuokra-Asunnot, joka asukkaiden tietämättä myi härskisti asunnot vuorakaisten alta suursijoittajalle, joka taas jobbasi ne eteenpäin.
  Päätöksen takana oli Liiketoimintavastaava Kale Kummola, kokoomus. Kukas muuten !

 7. Sitten on näitä medioita, jotka mielellään etsivät lööppeihin joitakin katastrofivuokralaisia, joiden antamin ”varoituksin” sitten vuokranantajat saavat mainetta muka itse luotettavina.
  Tällaiset känni-huumehörhöt vuokralaisina ovat tietenkin kauhistus. Ne, vain pitää ”haistaa” vuokratessaan.
  Mutta hyvä, tunnollinen vuokralainen vaatii vuokranantajalta takuita vakuusmaksun takaisin maksusta, asumisoikeudesta esimerkiksi 5 – 10 vuotta. Myös vuokranantajalta luottotietoja vastineeksi sille, että itse joutuu ne antamaan.
  Todellisuudessa vuokralainen on se isäntä, jonka pitää vaatia. Hän muuttaa kotiinsa, joka on vain vuokranantajan kukkaro.

  Tunnen nämä asiat kuin taskun pohjani, koska olen ja olen ollut molemmilla puolilla.

Kommentoi