Miksi Suomen rajojen läheisyydessä on melko paljon venäläisiä joukkoja

Suomen rajojen tuntumassa noin 25 000 miestä

”Viitaniemi laskee viisi prikaatia Suomen rajan läheisyydessä pohjoisesta etelään. Lukuun lasketaan maalla tai maavoimien tapaan taistelevat joukot, joiden vahvuuksiin lisätään lopuksi muut aselajit.”  ”Näin arvioi Maanpuolustuskorkeakoulun erikoistutkija, majuri Jukka Viitaniemi

(MTV 05.02.2022)

Viitaniemi laskee että Suomen rajan läheisyydessä olisi  viisi prikaatia. Kuuluu kysymys että mitä varten ne siellä ovat, onko Suomi hyökkäämässä vai onko venäläisillä jokin muu tarkoitus tälläiseen määrään näin rauhan aikana. Sekä pitää huomioida että tämähän on vain meidän arvio mikä on varmasti alakanttiin, eihän mm Ukrainan vastaiselta rajalta osata laskea määriä kuin ”arviolta 100 000 – 135 000” + siihen kalusto yms päälle. Veikkaan että Suomen rajojen läheisyydessä on tuplasti se määrä mitä nyt arvioidaan. Mm Alakurttiin on jo aiemmin viety uutta kalustoa sekä joukkoja on harjoitettu Suomen rajoja  päin mm Karjalan Kannaksella joka vuosi suurissa harjoituksissa, ”puolustustaisteluissa” kuten Venäjä väittää, mutta ketä vastaan? Suomi kun ei ole minnekään hyökkäämässä.

Seurataan mualiman menoa ja ihmetellään.

14 vastausta artikkeliin “Miksi Suomen rajojen läheisyydessä on melko paljon venäläisiä joukkoja”

 1. Tätä ei laskelmissa oteta huomioon:

  ”– Mikä lasketaan Suomen suunnaksi? Jos lasketaan kaikki joukot Pietarista Pohjois-Kuolaan, niin tulee vähän eri luvut, hän sanoo.” (MTV)

 2. Venäjältä pitäisi tehdä tiedustelu, onko sillä oikeus vaalia turvallisuudentunnettaan muiden valtioiden kustannuksella. Nyt siihen tiedusteluun olisi sopiva tilaisuus.

 3. Laskelmassa tuskin on mukana pohjoisen spetsnaz-prikaati, merijalkaväen joukot, jne. Pihkovan maahanlaskudivisioonakin on käytännössä Suomea vastaan, jne.

  Valitettavasti Venäjällä on myös kyky siirtää joukkoja nopeasti vaikka Moskovan hujakoilta ja/tai Siperiasta.

  Lähellä Suomen rajaa olevien laskelma antaa harhaanjohtavan kuvan.

  Yleensä ei huomioida myöskään karkeasti miljoonan miehen Sisäministeriön joukkoja – nekin ovat todellisuudessa sotajoukkoja.

  Venäjän reserveistä saadaan nopeasti perustettua toiseen portaaseen vaikka pari miljoonaa miestä – aseet ja kalusto ovat täysin olemassa.

  Suomi NATOon, niin että hippulat vinkuu.

 4. Natoon käytännössä Putinin tahdosta.
  Mutta toisaalta Putin lienee järjestänut asiat niin, ettei Suomea Natoon huolita.

 5. 25 000 ei ole tarpeeksi valloittamaan mitään Forssaa suurempaa. Ja jos ovat pohjoisempana enemmän, luulenpa että heillä on ennen kaikkea halua näyttää keskisormea Naton suuntaan. Mene ja tiedä.

  Ylianalysointi on turhaa. Oman puolustuksen ylläpito tärkeää.

  1. Kunpa nyt ensin edes olisi se juhlapuheissa mainostettu puolustuskyky – nimittäin Venäjän yllätyshyökkäystä vastaan. Venäjä tulee tekemään taas nimenomaan yllätyshyökkäyksen. Poliitikkomme eivät usko imperialistisen roistovaltion Venäjän hyökkäävän, joten liikekannallepanoa ei tehdä ajoissa, ja sitten ollaan kusessa.

   NATO-jäsenyys nostaisi hyökäyskynnystä.

  2. Niin, se 25 000 ei ole todellakaan todellisuutta. Määrä on huomattavasti suurempi…laskuissa ei ole Pietarin alueen joukkoja edes…

 6. Kenraalieversti Ivashov on vaatinut Putinin eroa.
  Mahtaako upseeristo antaa Ivashovin Putinin käsiin? Tuleeko sisällissota?
  Jeltsin kohtasi uhan Janajevin juntan taholta ja myöhemmin parlamentin taholta.
  Jeltsin kaappasi arneijan juntalta ja tykitytti parlamenttitalon juustoksi.
  Miten käynee nyt.

  Sisällissota voisi tuda Suomeen miljoona pakolaista.
  Jeltsin kohtasi uhan Ja junttaholta ja myöhemmin

  1. Olisiko Kremlin ”kirje”, näin saadaan syy likvitoida nämä ”petolliset kenraalit”…🤔

 7. Suuret puolustusmenot ja niitä uskotellaan tarpeellisiksi kertomalla eri uhkakuvia.

Kommentoi