Hellettä piisaa

Nuorena aikanaan odotettiin että kesäloma osuisi parhaaseen hellejaksoon ? Niin tai joilla oli varaa matkustivat etelään.

Nyt tuskaillaan hellejaksolla eikä tarvi mennä mihinkään.

  • Vanhukset ovat vaaravyöhykkeessä maatessaan yli 30 asteen asunnoissa.
  • Sisäilman viilennys on vielä lapsen kengissä. Viilennyslaitteen ulkoyksikköä ei saa laittaa kerrostalon ulkoseinään ja parvekkeelle laitettuna se sitten pilaa parvekkeen käytön, – Olisko aika talojen rakennusvaiheessa ilmastoinnin rakentelussa huomioida ilmanvaihtokoneen viilennysmahdollisuus?

5 vastausta artikkeliin “Hellettä piisaa”

  1. ”Viilennyslaitteen ulkoyksikköä ei saa laittaa kerrostalon ulkoseinään”

    Tämä ei enää ole itsestään selvää. Muistaakseni Korkeimman oikeuden päätöksellä Ilmalämpöpumppujen asentamista ei saa enää noin vain kieltää. Tietysti asennus on tehtävä asianmukaisesti, ettei siitä tule haittaa. Esimerkiksi kondenssivesi on johdettava asianmukaisesti.

    1. Sen, mihin ulkoyksikön voi sijoittaa, määrää kaupungin rakennusvalvonta eikä taloyhtiön hallinto.

  2. Taloyhtiöni hallitus ja isännöitsijä määrittelivät ulkoyksikön paikaksi parvekkeen lattian. En lähtenyt riitauttamaan sillä jos se olisi taistelun jälkeen asennettu ulkoseinään olisin saanut toiset asukkaa katsomaan pitkin nokanvartta.Myös kunnan julkisivulautakunta voinee säännellä?

  3. Taloyhtiöllä on pitkälti sana tässä, mutta eivät saa toki lain ohi mennä. Parvekkeen lattialle se on itsellä pistetty, se on ihan yleinen ja keskimäärin eheä ratkaisu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *