Hoivapalvelut

Se ikäluokka joka jatkoi sukua sodasta selvittyään ja rakensi tämän maan lapsineen hyvinvointiyhteiskunnaksi, on joutumassa jonon viimeiseksi rakennettasessa sotehyvinvointipalveluja?
Vielä muistan ajan jolloin kaikki työ tehtiin lähes käsivoimin ja me muksut olimme työssä mukana kukin voimiemme mukaan.
Se tärkein sotevalmistelu lienee tehty johtajat ja alijohtaja valittu lautakuntineen, mutta nyt ei olekaan sitten voimavaroja panna asioita kuntoon?
Kunnat laiminlöivät jo vuosia hoivapalvelut ja myivät hoidettavansa halvimmalla ottaneille, niinkuin ennen köyhälistön orvoksi jääneet.
Vielä pitäisi hallituksen pinnistää vaikka hidasteena on kepun iltalypsy ja pelko kokoomuksen tulevista leikkauslistoista?
Näikö maamme hyvinvoinnin rakentajat muistetaan?
https://www.aamulehti.fi/lukijalta/art-2000009255524.html
Linkki kannattaa lukaista

14 vastausta artikkeliin “Hoivapalvelut”

 1. Tämä on ihan asiaa – mutta on pöhköä väittää että juuri seniorit joutuvat tunaroinnin maksajiksi. Kyllä me kaikki joudumme. Ei se lasten ja nuorten hoivakaan kovin hääppöisellä tasolla ole, ja kuinka moni työikäinen päätyy työkyvyttömäksi vaan koska ei saa hoitoa kun sitä tarvii.

  On tuhoisaa pistää sukupolvi toisiaan vastaan tässä, kun pitäisi jokaisen sukupolven liittoutua yhteen vaatimaan parempaa.

 2. Surkeat sopimukset, huono palvelu, huonoilla palkoilla ja työolosuhteilla.
  Eikö hyvin toimeentulevilla lapsilla perheineen ole enää mitään vastuuta mistään muusta kuin bemaristaan ja ökytaloistaan ?
  Sanoi Kiuru mitä tahansa, hommahan lähti vasta käyntiin ja se vaatii resursseja.
  Entisessä ei ollut mitään hyvää paitsi ”Espereiden” taloudelliseen voittoon.

  1. Onhan se ihan kauheeta että yritys tuottaa taloudellista voittoa, mutta kerrohan nyt,että mistä löydät rahat 20-30% hinnankorotuksiin jos julkinen sektori tuottaa vastaisuudessa palvelut?

   Eikä puhuta ihan pikkurahoista kun vielä huomioidaan ikärakenne niin todellisuudessa nykykustannuksiin verrattuna korotukset ovat vielä merkittävästi korkeammat

   1. Oletko lukenut tuon HS/KKV:n näkemyksen julkisista hankinnoista ?
    Se kertoo, että ostoissa olisi kirveellä töitä.
    Se avaa, kuinka kalliilla ostetaan huonoa palvelua ja materiaalia.

    1. Olen kyllä lukenut ja se on pelkkää asiaa, mutta ei se kuitenkaan muuta sitä että rahaa tarvitaan vääjäämättä lisää ja sitä tarvitaan paljon.

     Se, että uskottelee itselleen julkisen pystyvän tuottamaan laadukkaammat palvelut edullisemmin on kyllä täydellinen harha.

      1. Parempi ostaminen ja parempi johtaminen ovat totta kai toivottavaa asioita molemmat.

       Toisaalta on tehty lainsäädäntöä, joka automaattisesti nostaa kustannuksia, eikä yksityinen voi toimia tappiollisesti, joten se mitä nyt nähdään yksityisen sektorin irtisanoessa sopimuksia hoivapalveluissa on siihen suora seuraus.

       Samaa lainsäädäntöä on myös tulossa lisää, ellei seuraava hallitus tee erittäin merkittäviä korjauksia sote-uudistuksen, tai pikimminkin asia on niin, että korjaukset on pakko tehdä

 3. No ei ole oikein jos lapsiasi rasitat ei siinä mitään monen lapset asuu jopa eripuolilla maapalloa
  Eivät ne lapset kykene aina oleen paikalla jos sattuu jotain
  Tuo yksityinen puoli on kilpailutuksen aikaan saamaa ja kun he tekevät tarjouksen joka onkin halvin palvelukin onkin sen mukaista
  Selvällä tekstillä he tekivät niin halvan hinnan ettei se kata kuluja
  Voi sanoa että paluuta vaivaisten talo aikaan terv tepivaari

   1. Mutta mutta asian ydin olikin vain rahan saannissa mutta kun toiset saa eläkettä enempi kun lapset palkkaa
    Mutta mutta onkohan loppuun asti mietitty ei mielestäni terv tepivaari

 4. Kyllä sitä julkisetkin hoivapaikat ovat olleet surkeassa jamassa.

  Eiköhän se pidä lähteä että hoidon pitää olla hyvää, teki sen kuka vaan. Ja jos joku herhiläinen ei saa hyvää hoitoa tehtyä, diili poikki ja korvausvaatimukset tulille.

Kommentoi