Muuttoliike

No jopa SDP haluaa lisää maahanmuuttoa ja työllisyysasteen kohovan 80%.
Ukrainan maahanmuuttajat taitavat vähitellen valua helsingin seudulle, mutta miksi sillä siellä heidän ylläpitonsa tulee yhä kalliimmaksi? No jospa työllistyisivät?
Suurin muuttoliike on suomessa kuitenkin taivaaseen: Kirjoittaa Timo Aro.

https://www.valkeakoskensanomat.fi/puheenvuoro/art-2000009205308.html

19 vastausta artikkeliin “Muuttoliike”

 1. Meillä on työvoimapula ja iso työttömyys.
  Ongelma on siinä, että työpaikat ja työttömät eivät osu yksiin joko ammattitaidon, kokemuksen, asuinpaikan tai muun syy takia.
  Jostain syystä tuon osumattomuuden syitä ja korjauskeinoja ei tosiasiassa vakavasti yritetä hoitaa, vaan jauhetaan kaikenlaista mantraa.

  1. Miten sen hoidat esimerkiksi Sahalahden Saarioisten osalta ? Se on vertailukelpoinen kymmeniin muuhin työllistymis/tyttömyyden perussyihin.
   Syy on varmaan ”loisivista” työttömistä, vai mitä ?

 2. Kyllä Suomestakin sodan jaloista menivät mm Ruotsiin ei pitäisi olla mikään ihme terv tepivaari

 3. SDP korostaa myös koulutusta ja se toimii myös Sahalahden tapauksessa, mutta siihen tarvitaan työnantaja joka ilmoittaa mitä koulutusta jne. Miksi muuten työnantaja hylkää valmiin teollisuustilan ja osaavan henkilöstön?

 4. Varsinainen ongelma taitaa olla siinä, että punavihreät haluavat Suomessa olevan paljon työttömiä, jotka äänestävät heitä. Ei mitään väliä sillä miten paljon Suomi velkaantuu.

  Kokoomus haluaa ”heikentää” työttömyysturvaa siksi, että terveet työttömät hakeutuisivat aloille, joilla on suuri työvoimapula. On täysin kestämätöntä, että vaikka Suomessa on suuri työvoimapula, niin samaan aikaan meillä on suuri joukko työttömyysturvaa, asumistukea, jne. nauttivaa porukkaa, jotka eivät ole valmiita vaihtamaan alaa ja/tai paikkakuntaa.

  Niille työttömyyteen tyytyville olisi itselleenkin parempi päästä oikeaan ansiotyöhön, vetelehtimisen sijaan.

 5. Juhani on oikeilla vesillä. Työkykyisen ja -ikäisen ihmisen paikka on töissä, siitä ei ole kahta sanaa. Kun se tapahtuu, meillä on taatusti riittävästi resursseja tarjota parasta mahdollista tukea ja hoitoa niille jotka eivät edellisiä kriteerejä täytä.

  Kuten aina ennen olen sanonut: minulla ei ole mitään vastaan maahanmuuttoa, maahanmuuttajia tai uusia ystäviä kaukaa maailmalta. Haluan vain, että meillä on maahanmuuttopolitiikka joka on reilua, eduksi niin kotosuomalaisille kuin uusillekin ystäville ja perustuu faktoihin.

  Persujen sokea maahanmuuttoviha ja vasemmiston sokea maahanmuuttorakkaus ovat molemmat surkeita vastauksia.

 6. Pääosin paskapuhetta ja juuri kokoomuslaisten yrittäjäpersujen suista.
  Teollisuudessa on tapahtunut valtava murros parissa vuosikymmenessä ja tapahtuu edelleen. Tehtaita lopetetaan, siirrytään ulkomaille ja suurenmpiin yksiköihin ja saneerausta saneerausten perään ( Sahalahti, Finnair…..) Ja, näistäkö niitä työhaluttomia syntyy ? Ei, vaan työhaluisia mielin määrin kymmenille paikkakunnille, joille ei löydy kokoomuslaisia palkan maksajia, vaan syyttäjiä lusmulijoista.

  Maahanmuutto, nyt ukrainaiset, voivat osin auttaa, mutta se ei ratkaise muuta kuin harjan vartta heiluttavia, ei ammattilaisia eri aloilla.

  1. … ajatelkaa muuten, paljonko syntyy oheistappioita jostakin Sahalahdesta jne. jonka vaikutus heijastuu koko perheeseen, alueen kauppiaisiin, palveluihin, veroihin, kiinteistöjen arvoon, lomailijoihin, jne.. Se on suunnaton ja sataa vain plussina yrityksille, Muille tappiota tappioiden perään.

 7. SDPn koulutuspolitiikka on apu jos saa toteutua ei toki auta heti huomenna sillä koulutus vie aikansa ja vaatii yhteistyötä työnantajista alkaen.
  Itse pääsin työhön kiinni oppisopimuksella ja se oli 1957 jolloin työnantaja huolehti työvoimastaan eikä huudellut työvoimapulasta syytellen työttömiä…

    1. … ja ne ölyliekkaukset maan jaloillaan pitää.
     ? Ei, vaan päinvastoin, lisää kurjuutta olisi tiedossa, mikäli niin hullu hallitus pääsisi valtaan.
     Maltilla saneeraukset tehdään ja veroja roimasti ylös siellä, missä ei taloudellista vahinkoa synny.
     Niillä vastoin investoidaan lisää.

 8. Pm Marin tapaa tänään Puolan virkaveljen. Pääministerin tehtävä on olla myös ulkopolitiikassa mukana sillä pieni maamme tarvii laajempaa kontaktipintaa. Onneksi Marin tunnetaan myös niissä piireissä kielitaitoisena taitajana.
  Puola on kohdannut maahanmuuton ylitarjonnan ja ymmärtää meidän raja-aitamme tarpeellisuuden.
  https://www.is.fi/politiikka/art-2000009214159.html

  1. Marinin kielitaito ei nyt erikoinen ole, hyvä englanti, tyydyttävä ruotsi ja huono saksa.

 9. Ehkäpä tämä asia pitäisi vain lyödä numeroiksi että loppuu puolin ja toisin naljailu.

  Otetaan kaikki demareita äänestäneet ja katsotaan paljonko he maksoivat viime vuonna veroja. Sitten kaikki kokoomusta äänestäneet ja sama lukema.

  Eihän tuo toki mahdollista ole mutta olisipa hauska ajatus. Aivan uusi asia tapeltavaksi.

Kommentoi