Pitääkö palkalla elää ilman tukia

Ihmisiä patistellaan työn perässä taajamiin joissa elintaso asumiskuluineen nousee niin että palkasta ei jää voita leivän päälle.

Verojen kevennys on se helpoin tie, mutta sehän hyödyttää eniten niitä jotka muutenkin pärjäävät ja pienen palkan veronkevennys ei ole autuaaksi tekevä.

Hesarissa aiheesta:

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000008984796.html

12 vastausta artikkeliin “Pitääkö palkalla elää ilman tukia”

    1. Se, että ollaan joukossa nuukimmasta päästä, ei todellakaan todista löysyyden puutetta.
      Ne muut ovat vain olleet vielä löysempiä.

  1. Jos palkalla ei tule toimeen pitänee vaihtaa alaa sellaseen jossa myös maksetaan sellasta palkkaa jolla tulee toimeen terv tepivaari

  2. Alan vaihto toki saattaa olla vaihtoehto, vaan ei minulle mene jakeluun, että kaikkien pitäisi tukea itsensä sinne, missä eläminen on kallista ja sittenvaatia tukiaisia asumiseen.

    1. Joo samalla linjalla olen juhak kanssa kokonaan eri juttu miksi sielläkin pitää asua keskellä kalleinta aluetta terv tepivaari

  3. Asuntomarkkina on rikki.

    Sitä on pyritty korjaamaan hajottamalla sitä lisää.

    Omituisesta syystä tai toisesta tilanne on pysynyt huonona.

    Rahan heittäminen kaivoon ei tätä ongelmaa korjaa. Siitä on lähes kiitettävä yksimielisyys asuntomarkkinaa ymmärtävien eksperttien toimesta. Itse asiassa rahaa pitäisi heittää merkittävästi vähemmän asuntobisnekseen.

    1. Ei kai?
      Mitenkäs se ay-liike sitten saa tuloja, jos ei asunto-osingoilla enää…

  4. Osa meni asian sivuun:
    – Hyvin koulutettu ei elä ilman tukia hesassa.
    Itse lähdin sieltä 1960-luvun alussa juuri samasta syystä eli asia ei ole mitenkään korjaantunut 60 vuoteen, ei myöskään palkkakehitys huomioiden hesan kalleuden kaikkineen.
    – Omistusasuntoa ei pysty palkansaaja hankkimaan ja vuokra-asuntoja on liian vähän. Erilaisilla kannustinloukkujen puruilla kuvitellaan että sinne saataisiin riittävästi sitä työvoimaa. Ne jotka menevät tulevat pettymään. Ei ole työvoimapula vaan on palkanmaksupula.

  5. Mistä kertoo se, kun Helsingistä tulee korkeasti koulutettua hyväpalkkaista väkeä tänne maaseudun rauhaan. Ostavat vanhoja maalaistaloja täältäkin katsoen ihan syrjäseuduilta. Tiedän nyt useammankin tapauksen, eivätkä varmasti elä maanviljelyksellä. Saattavat viljellä ihan sitä perinteistä omavaraviljelyä, ja jos ne lähtökohdat ovat riittävän taloudellisia, esimerkiksi oman asunnon myynnistä jne. Saattaa olla hyväkin ajankohta tulla asumiskustannuksia pakoon, vaikka kulut ne ovat täälläkin.

  6. Etenkin Helsingissä on pumpattu ilmaa asuntojen hintoihin ja siten myös vuokriin jo vuosikymmenten ajan. Jokaisella paskiaisella on sormensa piirakassa joten piirakkaa pitää koko ajan kasvattaa.

    Yksikään pala betonia, yksikään ikkunalasi, yksikään kirvesmiehen työtunti, yksikään neliö maata ei objektiivisin mittarein maksa senttiäkään enempää Helsingissä ökynurkissa kuin vaikkapa täällä Tampereen Multisillassa.

    Ero on siinä, että täällä, kuten pääosassa Suomen kylänpahasia, on markkinatalous määrittämässä asuntojen arvon. Toki täälläkin on hintoja keinotekoisesti paisuttavia tekijöitä, kuten sosiaalisesti vuokratut asunnot, mutta ne ovat varsin pieniä puliveivauksia, jolloin hinnassa on ilmaa prosentteja, ei kymmeniä prosentteja.

    Tuen lappaamisen pitää loppua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *