Terveyskeskukset joka kuntaan

Hesari kirjoittaa että pienimmässä terkkarissa tulevaisuudessa käy lääkäri kerran kuukaudessa.

Omalla kohdalla asia tuli pikkukunnassa käytännöksi jo n 15 vuotta sitten kun seurasin äitini käyntejä ja nykyisin ko paikka on suljettu kokonaan.

 

3 vastausta artikkeliin “Terveyskeskukset joka kuntaan”

  1. Vihreiden edustaja kertoi eilen että netin kautta kaikki hoituu ….🤔

  2. Etälääkäristä on ollut apua itselleni. Kaikkea ei voi sillä hoitaa, mutta paljon voi. Sallittakoon sekin optio, muttei pakoteta.

    Lääkäriä tai terveyskeskusta on aivan turha olla joka kunnassa. Esimerkiksi puheissa ollut terveysbussi on paljon parempi ratkaisu. Se myös tulisi siten lähemmäksi.

  3. Yhden luukun periaate? Juu hyvä sekin mutta onko joka kunnassa se yksi luukku. Sen luukun tehtävä tietenkin olisi kirjoittaa lähetteitä ja siihen tarvitaan lääkäri? Jos taas se yksi luukku on sotekeskuksessa niin sinne on sitten peräkylästä matkaa ja etänä voi olla vaikea määrittää hoidon tarvetta puhelimessa näkemättä potilasta? Pitkässä hoitosuhteessa omalääkäri vois palvella etänä tietyissä rajoissa.
    Itse varaan ajan verikokeisiin lääkärin hyväksynnällä ja itse saan tulokset joita osaan tulkita eli jos joku arvo ei ole rajoissa niin soitan ja varaan ajan lähempiin tutkimuksiin ja siinäkin tapauksessa lääkäri voi etänä määrätä rohtoa.
    Saas nähdä soteparannuksia ainakin isot ATK-systeemit tarvitaan ja sitten kai kuvayhteydellä lääkäri näkee ja kuulee potilaan? No sekin järjestelmä vie leijonanosan hoitorahoista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *