Turvallisuus

EU-yhtenäinen turvallisuus mallia Macron.

EU-maiden yhtenäisyys olisi jotakin jos meillä olisi yhtenäinen ns Natopuolustus ja sitä kautta Suomikin voisi olla Natojäsen. Nyt on käynyt selväksi ettemme liity emmekä voi liittyä?

Toisaalta hieno ajatus että eläisimme yhteistyössä Venäjän kanssa, mutta näemme miten liittolaiset ovat huonossa hapessa?

 

5 vastausta artikkeliin “Turvallisuus”

  1. Macron esityksiä voivaan mielestäni kutsua taivaanrannan maalailuksi.

   Putin ja Venäjän armeijan johto varmaan naureskelee moisille esityksille.

   ****************************************************************************
   https://www.uusisuomi.fi/uutiset/emmanuel-macronilta-uusi-avaus-haluaa-kollektiivisen-turvan-euroopalle-rakennetaan-ensin-euroopassa-sitten-jaetaan-nato-liittolaisille/3c5729e7-8a93-4265-9983-b7b580a40792

   Euroopan parlamentille puhunut Macron totesi keskiviikkona, että unionin on rakennettava ”kollektiivisen turvallisuuden takeet” Euroopan mantereelle.
   ”Haluamme tasapainoa ja rauhaa, ennen kaikkea vuoropuhelua Venäjän kanssa. Toimimme yhdessä Venäjän kanssa, emme sitä vastaan tai sen sivussa”, Macron totesi puheessaan.

 1. Nyt on käynyt selväksi ettemme liity emmekä voi liittyä? [Kysymysmerkki väitelauseen perässä – miksi?]

  Onko käynyt?

  Jos, näin käynyt, niin mitä juuri nyt on tapahtunut, että näin päässyt tapahtumaan?

 2. Saksasta taitaa sentään löytyä oikeaa meininkiä.

  *****************************************************************************
  https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008551279.html
  .
  Baerbock sanoi, että jos Venäjä hyökkää Ukrainaan, Saksa on valmis kohdistamaan siihen sanktioita, joista se voi kärsiä taloudellisesti myös itse. Saksa on valmis maksamaan hintaa rauhasta Euroopassa, jos muu ei auta.
  .
  Maininta voisi tarkoittaa Nord Stream 2 -kaasuputken käyttöönoton perumista. Sen lupaprosessi on nyt joka tapauksessa jäissä, todennäköisesti kesään asti. Vihreät on johdonmukaisesti pitänyt kaasuputkea poliittisena ja tuomittavana hankkeena, toisin kuin suurin puolue sosiaalidemokraatit.

  ***
  ,
  ”Vihreät on johdonmukaisesti pitänyt kaasuputkea poliittisena ja tuomittavana hankkeena,..”
  ,
  Vihreet ovat virheitä Saksassakin …

 3. Venäjä ei hyökkää Ukrainaan mutta odottaa valmiina että pääsee auttamaan ja sitä apua ei saa antaa kukaan muu kuin venäjä. Sama koskee kaikkia entisiä alusmaita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *