Työttömänä olon ankeus

Työtön yritti piristää päiväänsä tekemällä huumorilla höystetyn työhakemuksen ja seurauksena saattaa olla työttömyyspäivärahan menetys. Työttömällä ei saa olla huumoria. Niin se työhakemus jos ei ole tarjolla alan työtä haettavaksi niin pitää olla valmis hakemaan muun alan työtä. Voiko kirvesmies hakea johtajan pestiä tai ATK-asiantuntijan työtä?
https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009259485.html
Itselläkin kokemusta täyttäen 6 kk työtön työtön työtön ja se oli kirjoitettava lomakkeelle joka päivä edes yhtäläisyysmerkit eivät kelvanneet. Sen urakan jälkeen pääsin eläkkeelle.
Niin voiko työtön työllistyä jos ei ole alan työtä tarjolla – auttaako jos työttömyyskorvauksen määrää / aikaa leikataan? Entä jos matkojen päästä tarjotaan lyhyt pesti, niin miten kuljet ko matkan ellei ole julkisen liikenteen yhteyttä?
– Tuleva hallitus näyttänee miten temppu tehdään?

5 vastausta artikkeliin “Työttömänä olon ankeus”

  1. Miksi tavallinen tyyppi ei voi hakea tehtävään johon vaaditaan enemmän koulutusta? Eikös Suomessa me kaikki olla samalla viivalla…?

  2. Olihan tässä juttu jostain petteristä, joka hakee kaikkia ylemmän johtotason duuneja ilman toivoakaan saada sellainen.

  3. Minullakin oli hirtehishuumori mielessä kun aina illalla kirjoitin työtön sanan viralliseen paperiin sillä olinhan kolannut lunta omakotitaloni pihassa ja kirveellä haljellut polttopuita takkani lämmittämiseen. Niitä en tohtinut kirjoittaa… Työtarjouksia ei tullut eikä ollut virallista velvoitetta hakea, mutta piti olla saatavilla jos jne. sillä nimi oli työvoimatoimiston listoilla. Se oli aikaa jolloin työnantajat ulkoistivat vanhemman kokeneen väkensä.

  4. Kun avustan näitä maahanmuuttajia aina ajoin. Eräs oli todella innolla hakenut töitä, ihan oikealla yrittämisellä – mutta eihän kukaan maahanmuuttajaa palkkaa, se on nyt selvä. Sitten oli käynyt TE-toimistolla ja kertonut että oli päässyt oman osaamisalansa yhdistysprojektiin auttamaan ja oli sitä tehnyt kunnes töitä löytyy, että pysyy osaaminen. Noh, ei muuta kun helvetinmoiset haukut sieltä ja karenssi, vielä toisen kerran toinen kaveri kutsui sieltä ja haukkui pataluhaksi.

    Toinen tapaus puolestaan oli omin rahoin mennyt yliopiston järjestämille viikon mittaisille kielikursseille että oppisi suomea. Kuten muistan aina muistuttaa, mehän EMME tarjoa suomen kielen opetusta maahanmuuttajille (osaamista kyllä vaadimme…). Sama tapaus, karenssi ja haukut.

    Että kyllä sitä huumoria piisaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *