Työvoimapula otsikoissa

Vanhenevat suomalaiset loppuvat?

Meidät eläkeläiset potkittiin pois työvoimasta kun firmat halusivat säästää ns työvoimakuluissa?

Nyt siitä on kulunut tovi ja ensin valitettiin ettei saada osaavaa työvoimaa?

Nyt uutisoidaan ettei saada työntekijöitä? Taustalle jätetään asian ydin sillä työttömiä on mutta heille ei haluta maksaa palkkaa jolla tulisi toimeen. Toki työtön tulisi ensin ko työpaikalla kouluttaa/perehdyttää kyseiseen tehtävään.

Pitäisikö yhä enenevässä määrin osa palkasta maksaa sosiaaliapuna toisaalta asumistukien määrä on jo nyt räjähtänyt käsiin. Miten käy asuntosijoittajalle jos vuokralaisella ei ole varaa maksaa siitä pienestä palkasta vuokraansa?

4 vastausta artikkeliin “Työvoimapula otsikoissa”

 1. Kyllähän työntekijöitä saadaan, eriasia on maksetaanko niille kilpailukykyistä palkkaa…

 2. Yhdessä vaiheessa työantaja puoli potki vanhempaa väkeä ulos surutta
  Nyt ollaan siinä että meillä olisi mukamas työvoimasta pulaa mutteipa samalla kerrota paljonko on työttömänä n 40 vuotiaita Suomessa omaa väestöä
  Asia on lähinnä siitä kiinni kun työväen pitäisi tehdä työtä talkoilla eikä sillä tule toimeen
  nyt tuodaan työvoimaa kieltä osaamatta Suomeen ja se ei mielestäni ole oikeasti kenenkään etujen mukaista terv tepivaari

 3. Eräs kansainvälinen firma joka Tampereella työllistää aika paljon mainostaa todella isolla rahalla työpaikkoja ja mahdollisuuksia tienvarsimainoksissa ja muissa medioissa.

  Samaan aikaan he uhkailevat nykyisiä työntekijöitään potkuilla, tekevät typeriä pätkäsopimuksia ja muutenkin heikentävät työhyvinvointia.

  En turhaan käytä aikaani etsimään järkeä. Ei sitä ole.

Kommentoi