Raha ei haise: Tutkija Anna Rajala sai Suomen Akatemialta 254 465 euroa paskan tutkimiseen

”Kun kokeilee tehdä tiedettä ”julkitehdyn ulosteen politiikka kaupunkikuvassa, taiteessa ja bioetiikassa”, mutta

vastaakin camp-henkisesti 300 000 €:n aktiviteettituella, oppii et aina kannattaa yrittää. Eikä € parempaakaan käyttöä ole.

hs.fi
Tiede | ”Ulosteen politiikkaa” tutkiva Anna Rajala sai jättimäisen rahoituksen tutkimukselleen…
Tutkija Anna Rajalan mielestä ulostamisesta ei puhuta tarpeeksi vakavasti.” – Jari Sarasvuon Twiitti 9.5.2022.
————————————————————–
Rajalan hankekuvauksessa sanotaan muun muassa: ”Tutkimus keskittyy julkiseksi ja julkisesti tehtyyn ulosteeseen sekä sen herättämiin eettisiin, poliittisiin ja oikeudenmukaisuuskysymyksiin. Uloste on poliittista ja eettistä, koska se on kaikelle elämälle keskeistä ja ehdotonta..”
Lähteet: Twitter.
Helsingin Sanomat 8.5.2022 :”Ulosteen politiikkaa” tutkiva Anna Rajala sai jättimäisen rahoituksen tutkimukselleen Suomen Akatemialta:” Ajattelin, että ei tällaista tule kukaan rahoittamaan.”
Hankamäki blogi  8.10.2022 ”Multicultitaurus  tiedecus rahatonsiis”
Suomen Akatemia.

15 vastausta artikkeliin “Raha ei haise: Tutkija Anna Rajala sai Suomen Akatemialta 254 465 euroa paskan tutkimiseen”

 1. http://jukkahankamaki.blogspot.com/

  Suomen Akatemian rahoituskäytännöistä on tehty melkoinen velociraptors (suom.”nopea varas”) vakavasti otettavien tieteenharjoittajien luoliin ja kammioihin.

  Nyt asia myös tunnustetaan avoimesti: yliopistossa tehdään paskatutkimusta Suomen Akatemian rahoilla.

  Raha ja paska ovat psykoanalyyttisesti ekvivalentteja, ja samaan tapaan akateemisten tutkimusten rahoittajat saavat rahansa takaisin: paskoina tutkimuksina.

  Kyseisellä tutkimussuunnitelmalla (mainoksella) sivuutettiin 454 kilpailevaa hakemusta, joten ”asiantuntijoiden” joukossa täytyy olla kaaderillinen vääryystieilijöiden edustajia, jotka eivät erota kepposta tieteestä.

 2. No ennen otettiin näyte tulitikkuaskiin ja vietiin kunnan terveydenhoitajalle joka määräsi matokuurin jos oli matoja näytteessä.
  Tutkimisen kustannus jäi epäselväksi.

 3. Paska on luomuinta luomua. Itselläni ei raa´at vihannekset esim paprika, meinaa sulaa elimistössä vaan tulee ulosteen mukana punaisena ulos.

 4. ”Anna Rajala. Kotitipaikka: Syntynyt Imatralla, kasvanut Hämeenlinnassa, asuu Kalevassa Tampereella.

  Ikä: 36 vuotta.

  Työ: 1.9.2022 alkaen Suomen Akatemian tutkijatohtori Tampereen yliopiston yhteiskuntatieteiden tiedekunnassa. Tutkii seuraavat kolme vuotta ulosteeseen liittyviä eettisiä, poliittisia ja oikeudenmukaisuuskysymyksiä. Tutkimuksen otsikko on: ”Julkitehdyn ulosteen politiikka kaupunkikuvassa, taiteessa ja bioetiikassa”.

  2008: Valmistui fysioterapeutiksi Pirkanmaan ammattikorkeakoulusta Piramkista (nykyisin Tamk).

  2011: Englantiin työhakuun, mutta päätyi opiskelemaan.

  2013: Filosofian maisterin tutkinto, University College London.

  2021: Väitöskirja tarkastettiin Brightonin yliopistossa.” – Tiedot ovat Aamulehden artikkelista 15.8.2022.

  ”Sanokaamme sana ”sivistys” hyvin hiljaa, etteivät apinat nauraisi.” – Pakinoitsija Aapeli.

  1. Kyllä tuolla apurahalla itsensä muutaman vuoden elättää ja tuloksena on turha paskajuttu.

 5. Paljonkohan sitten jää sitä oikeata työsarkaa ennen eläkkeelle pääsyä? No opiskelu kannattaa aina…

 6. Vielä asian sivusta: Raha ei haise. Todettakoon ettei se haise enää myöskään Valkeakoskella.

 7. Tieteen rahoitukselle olisi käyttöä. Suomen akatemia tekee kaikkensa tieteen tuhoamiseksi. Se on sääli, sillä nyt jos koska tarvittaisiin luonnontieteiden ja tieteellisen metodin renessanssia.

  Mihin pääset jos viet puolet humanistien rahoituksesta? Puoli matkaa paratiisiin.

  1. Tampereen Yliopisto on taistellut riippumattoman tutkimuksen ja yritys sponsoroidun tytkimuksen välillä sekä myös hallintojärjestelmän yritysedustuksen välillä.
   Riuppumattoman perustutkimustyön tuloksia ei voi heti ulosmitata taloudellisesti. Ne saattavat tulla yhdistetyksi jossakin vaiheessa johinkin muuhun esim. epidomologiseen vaiheeseen kuten korona oli.

 8. Näin vaikeina aikoina varmaan niin meillä kuin maailmalla — ja maailmantähdet meillä vierailuillaan rahastavat kikkareisilla jutuillansa, kuten ilmeisesti tämä emeritus Jordan Petterinpoika keikalla Suomessa rahasti mm. nepotismilla perinteiseen konservatiivis-amerikkalaiseen malliin:

  https://youtu.be/RQkXjiHZv9Q
  / Keskinkertainen Jordan Peterson rahasti | Heikelä & Koskelo 23 minuuttia

  Kaikenmoista kökkärettä kökkäreestä.

 9. https://www.vahtera.blog/post/suomen-akatemia-tutkimusta-ja-h%C3%B6mpp%C3%A4%C3%A4

  19.7.2021.Suomen Akatemia – tutkimusta ja hömppää.

  Professori Matti Virenin ironinen neuvo Twitterissä niille, jotka eivät halua tehdä töitä:”Perusta jääkaappeja eskimoille-yhdistys. Runoile yhdistyksen tavoitteeksi rasismin vähentäminen, naisiin kohdistuvan syrjinnän poistaminen, kansainvälisyys, EU-yhteistyö, ilmastonmuutos ja tasa-arvo.”

  Tutkimus-ja tuotekehitysmäärä (Suomi) vuodelta 2019 oli 6,7 miljardia euroa. Tutkimus-ja tuotekehitystehtävissä työskenteli tuolloin kaikkiaan 76 200 henkilöä, joista yrityksissä puolet. Suomen tutkimus-kehitys-ja innovaatiomenot ovat noin 2,8 prosenttia bruttokansantuotteesta. Tavoitteeksi on asetettu 4 prosenttia vuoteen 2030 mennessä.

  Koskaan ei tutkita maahanmuuton kustannuksia, maahanmuutosta seuranneen rikollisuuden ja raiskausten vaikutuksia suomalaiseen yhteiskuntaan, eläkeläisten elämän hankaloitumista taitetun indeksin takia, jne, jne.
  Eivätkö nämä kiinnosta ketään vai eikö Akatemia rahoittaisi tällaisia tutkimuksia.

Kommentoi