Wanhan Volvon katsastus.

Kävinpä tässä aamupäivällä Wanhan Volvoni katsastamassa.
Volvoni on 2006 mallinen V70 bifuel.
En ennakoinut mitenkään tilaisuutta; kaippa kertovat mitä pitääö tehdä.
Edellinen auto viipyi katsastuksessa yli puoli tuntia, omassani meni noin kymmenen minuuttia; lopputulos hyväksytty.
Yleensä katsuri kertoilee suullisesti vikojakin, vaan minulle sanoi. On ilo katsastaa näin hyväkuntoista autoa.

11 vastausta artikkeliin “Wanhan Volvon katsastus.”

 1. Toisilla on ”tuuria” ja onneksi auto kunnossa.
  Itselläni meni uusiksi, kun käsijarrun kahva nousi ”liikaa”, vaikka jarru piti hyvin, ja yhdessä jarruletkussa oli pieni halkeama.
  Onneksi oli helppo korjata.

 2. No ilmeisesti Kallen auto oli ainakin pesty ja vanha kuski tietää tutkimatta jos jotain vikaa ilmenisi.

  1. Niilo, kyllä autossa voi olla lukemattomia vikoja jota ei huomaa edes vanha kuski normiajossa

 3. Näinhän se Niilo on varsin hyvin tietää jos vikoja ilmenee ne kyllä tulee ajaessa esiin kokemus tuo sen tajun sitä ei kirjoista voi opetella terv tepivaari

 4. En ole omistanut muuta autoa kuin neliovinen datsun 120 A ja vuosimalli oli muistaakseni 1977. Kulki bensahöyryillä mutta moottoriöljyä piti lisätä koko ajan.

 5. Minua niin potutti viikko sitten kun ajattelin että haen katsastuksesta vikalistan. Mutta se perkule meni läpi heittämällä eikä ollut vikaa. Kyllä nyt ahdistaa kun olin aivan toisin suunnitellut.

  Mutta lienee tuo diesel-golf sen verran perusauto että ei sen tarvitse ihan koko ajan hajota.

 6. Ajelin vuosia Toyota Avensiksella, olisiko ollut mallia 2005, meni aina katsastuksesta läpi, takarekisterilapun lamppua kehotettiin pari kertaa uusimaan. Hyvät muistot jäi siitä autosta.

 7. Ajan auton Hatanpäällä olevaan katastushuoltoon. Käyvät listan lävitse ja testaavat. Siellä seinän takana katsastusasema, josa se järjestyy samalla. Ei vikoja, tarkistushuolto ja katsastusmaksu yht.150 € pakokaasumittauksineen.

 8. Itselläni kun sattuu olemaan Volvo juuri nyt, mutta kyllä se fakta vaan on ettei ne vanhat Volvot aina mene katsastuksesta läpi.

  Appiukko on ajanut Volvolla vuodesta 1968 lähtien ja viimeiseen 30 vuoteen ei hänkään ole tehnyt mitään katsastus remonttia ihan vaan syystä, että vikalistan hän on tuonut suoraan minulle tai olen katsonut etukäteen pitääkö jotain tehdä ja kyllä aika usein on pitänyt esim.koiraluut on ihan tunnettu ongelma Volvoissa, mutta halpoja ja helppoja vaihdella.

  Vanhoissa autoissa on se etu, että niihin pystyy itse tekemään periaatteessa ihan kaiken, ikävä kyllä ihmiset arvostavat kaiken maailman hiluvitkuttumia, jotka ovat usein korjauskelvottomia jo valmistettaessa ja aina joutuu uusimaan isomman kokonaisuuden.

 9. Uskokaa pois, mutta täällä meidän kylällä saa autonkin katsastettua, ei tarvii lähteä mihinhään kaupunkipaikkaan. Joitain palveluja tulee ja jotkut, varsinkin valtion palvelut lähtee. On semmoinenkin kummajainen, kuin valtion Alko. Ei sitäkään ihan joka kylässä, vaikka en minä ole käynyt.

 10. Minun seuraava autoni on joku tyylipuhdas muotopersoonallinen, luotettava, vanha auto.
  Ja niihin eivät kuulu mitkään näistä standardi tuulitunnelisukkuloista, jotka eivät ole edes oikean auton näköisiä saati joku ”pyörillä kulkeva sähkötuoli”.

  Täsä yksi hieno esimerkki:

  Rainer Mäkipää omistaa superharvinaisen Fiatin, joka on tehty osin puusta – Katso kuvat ainutlaatuisesta autokokoelmasta, joka uhkaa nyt pirstoutua: ”Olen suoraan sanoen pulassa”: https://www.aamulehti.fi/autojaliikenne/art-2000009099164.html?share=783c7a00282e5c265fd84392d1b793cb

Kommentoi