Verkohyökkäykset

Kiristäjät voivat iskeä terveydenhoitoon?

Miten hoidetaan potilasta jonka tiedot ovat ties missä?

Lääkärit lienee tuskailleet jonkun Apotin kanssa saati sitten että se vielä vaikeutuu?

En tunne alaa mutta maallikkona voin huolestua kiireisenä potilaana jos lääkäri taistelee tietokoneen kanssa saamatta tietojani sovitusta toimenpiteestä.

https://www.is.fi/digitoday/tietoturva/art-2000009162522.html

 

2 vastausta artikkeliin “Verkohyökkäykset”

  1. Nyt on jo se tilanne ettei kaikkien sairaaloiden järjestelmät todellakaan ”keskustele” keskenään ja siksi ei aina potilaan tietoja saada.

    Mitähän se meinasi jos järjestelmät todella lakkaisi toimimasta

  2. Terveydenhoidon järjestelmiin on maailmalla tehty verkkohyökkäyksiä. Suomessa varautuminen on parempaa. Paljon suurempi vaara potilasturvallisuudelle tulee järjestelmistä itsessään. Tiedon rakentamat järjestelmät ovat antaneet esim. Lahdessa potilaille toisten reseptejä, ja tiedämme että Apotti on aiheuttanut hengenvaarallisia tilanteita.

    Hyökkäys terveydenhuollon järjestelmiin ei ole hyökkääjien ykköskohde, lukuisistakin syistä. Sen lopullinen teho jäisi kuitenkin kriittisen infran osalta rajalliseksi ja jos taas tarkoitus olisi rahastaa kiristysohjelmilla, joka ikinen alan ammattilainen siinä kohtaa jättää työnsä kesken ja lähtee metsästämään syyllisiä. On kirjoittamaton sääntö että terveydenhuoltoon ei saa hyökätä. Jos joku sen tekee niin saa niskaansa koko ammattikunnan. Näin on tapahtunut.

Kommentoi