On se vaan kumma juttu eipä uskoisi maailman onnellisemalta kansalta

Vai ollaanko kansana sitten onnellisia alkaa suuresti epäileen asian oikeaa puolta

Olemme aika pieni kansana mutta kun katsoo emme osaa silti tehdä kaikille ihmisille parempaa elämää

Emme voi kun ihmetellä moista riitapukarien laumaa joka Suomessa mellastaa kuka mikäkin mielessään

Mutta sitä tämä on ollut koko koronan ajan reilun kaksi vuotta sitten tekemällä tehtiin mm Ukrainan sotatila

Kaikille suunnille näillä on ollut isoja asioita lähes joka ihmiselle mutta kun ajetaan vain omaa etua ollaan nytkin siinä missä nyt olemme

Suomessa on toimiva hallitus jolla on ollut liiankin ryppyinen kausi jossa hallituskin on tehnyt parhaansa

Velkaa tosin on tullut mutta ilman sitä emme olisi selvitty mm koronan tuomasta kriisistä

Työtäkin on ollut tarjolla varmaankin ihan sopivalla määrin ja siinäkin ollaan aika hyvällä ladulla

Mutta se jota emme tarvitse on ainainen riitely kansan keskuudessa siitä ei ole kenellekkään minkään asteen hyötyä

Toisille se näyttää olevankin enemmän hupia mutta heillekkään siitä ei ole mitään hyötyä

Eletään nyt vaan laihassa sovussa ja lopetetaan tuo ylimääräinen mutina jota on lähes joka paikassa seommoro  tepivaari krjoitti Teuvo Mast

11 vastausta artikkeliin “On se vaan kumma juttu eipä uskoisi maailman onnellisemalta kansalta”

 1. On sanottu että on lottovoitto syntyä Suomeen, mutta ainakin minä tarvisin toisen pienen rahavoiton että olisi varaa elää täällä.

   1. Eikös näin sanonut Kokoomuksen Ssrkomaa? Hengissä pysyy 20 eurolla kun vaan käy juomassa vettä jossain julkisessa vessassa tms. Meinaan syömättä selviää, juomatta ei. 20 eurolla voi ostaa vaikka makarooneja joita voi syödä useitakin päivässä ja riittävät viikkoja.

  1. No sanotaan että pitää olla lottovoittaja kun asuu Suomessa terv tepivaari

 2. Jos valtionvelka jaetaan / nuppi vauvasta vaariin Suomessa se on tällä hetkellä n 25 000€.

  Minua se ei huoleta sillä ne jotka nyt syntyy tulee sen maksamaan. Tällä kaavallahan sitä valtio ottaa. Maksajat on vasta kasvamassa ja vaipppaikäisiä.

  Eniten vaivaa että siihen päälle pitää laskea paljon nyt ihmisillä on velkaa / nuppi varsinkin näiden lippispäisten ”mä haluun kaikki nyt ja velaksi” kohdalla. Kun se vouti tulee hakemaan saatavia ja alkaa mennä luottotiedot ei enää naurata.

  Kun raha ei liiku. Syntyy lisää työttömyyttä ja talous kärsii koko valtiossa. Tälleen lyhyesti, mutta näin.

  1. Valtionvelkaa vasn ei makseta koskasn kokonaan pois. Romanian kommunistidiktaattori Ceaucescu yritti tehdä niin, kävi huonosti. Velkaa toki maksetaan, mutta otetaan koko ajan uutta. Valtio ei ole mikään kansakainen joka haluaa sasda kainat maksettua ennen kuin jää eläkkeelle.

   Oleellista on sen sijaan pyrkiä pitämään lainanhoitokulut siedettävinä etteivät valtion rahat uppoa niihin. Nyt kun korot ovat nousseet uhkaavat korkomenot viedä miljardeja budjetista. Mutta toivotaan että ne korot taas laskisivat lähivuosina.

 3. Entä sitten itse en ole velkaa mihinkään suuntaan enkä aio velkaa tehdä terv tepivaari

 4. Kansan onnellisuudesta olen vahvasti sitä mieltä ettei kansa kerro totuutta siitä mitenkä onnellisia ovat
  Kun kuuntelee kansan syviä rivejä huomaa eron todellisuudessa kansa voi tänä päivänä huonosti
  Eikä näytä edes siltä mitä sanovat julki oman tilansa terv tepivaari

 5. Mielestäni se on mielenkiintoinen katsomuksellinen kysymys miettiä, miksi ihmiset voivat huonosti…

  Olen pitkälti samoilla linjoilla blogistin kanssa siitä, mitä ns. ”onnellisuuteen” tulee — miten ”onni” tulisi määritellä ja mitä se eri ihmisille merkitsee?

  En voi puhua toisten puolesta, mutta omasta puolesta voin sanoa, että itse voin pahoin joka kerta kuullessani jopa laadukkaiden kuuntelemieni musiikin erikois-ohjelmien mainoskatkoilla jotakin kaalimadon mainoksia, tai kun saan miessukupuoliselta viestin, jossa ehdotetaan treffejä, jotka itseäni eivät kiinnosta ja joista useita kertoja ole epäsuorasti kieltäytynyt. Samoin voin pahoin nähdessäni kanssaihmisiä, joiden asenne ja suhtautuminen omaan ihmisyyteen on seksualisoitu ja materialisoitunut omassa lihallisuudessa vellomiseksi pukeutumista ja huumorintajua/ asenteita/ harrastuksia myöden.
  Voin pahoin miettiessäni sitä tekopyhyyttä mikä piilee suomalaisten parisuhteiden kulissien takana kovin usein, ja mitä et tarvitse kaukaa etsiä kun menee vaan katsomaan netin lukuisille treffi-alustoille tai katsoo sovelluksissa olevien miesten määrää (joissakin jopa suoraa pystyy selaamaan varattuja ihmisiä, joista suurimman prosentuaalisen osuuden taitavat muodostaa miessukupuoliset).

  Suomalaisten ihmisten joukosta erottautumisen pelko sekä tarve tasapäistää muut samanlaisiksi mitä he itse ovat tai minkä kokevat totuudeksi ja hyväksi myös saa minut voimaan pahoin monella tasolla.

  Ahdasmielinen tiedollisuuteen rajoittuva yleinen kulttuuri-ilmapiiri, jossa harmaa toiminnallisuus, taloudellisuus sekä materialismi kaikissa muodoissaan tuntuvat jyränneen kaiken muun, saa minut voimaan henkisesti huonosti ja tarvitsemaan masennuslääkkeitä.

  Esimerkiksi.

 6. Kun ei arvosta itseään ei arvosta ketään ja voi sanoa että eipä se onnellisuutta tuo lisää terv tepivaari

Kommentoi