Kersantiksi ja patterinjohtajaksi 40 päivässä

Missä armeijassa voi 40 päivän koulutuksella saada kersantin arvon ja päästä patterinjohtajaksi?

Jos veikkasit Ruotsin armeijaa niin väärin meni. Vastaus on Venäjän armeijassa!

Tämän päivän Hesarissa oli juttu jossa Venäjän armeijan reserviläinen kertoi koulutuksestaan. Hän oli opiskellut yliopistossa jossa opiskeluihin sisältyy myös sotilaallista koulutusta. Sitä oli annettu hänelle 40 päivää jonka jälkeen hän oli saanut kersantin arvon ja Grad-raketinheitinpatterin johtajan tehtävän. Gradista hän kertoi ymmärtävänsä melko vähän. Kaikenlisäksi koulutuksessa olleet olivat olleet humanisteja joille matematiikka ei ollut se vahvin alue. Siinä porukka sitten oli pähkäillyt ammusten lentoratoja sun muuta.

Eipä ihme että Venäjä haalii kasaan kaikenkarvaisia Wagner- palkkasotureita, syyrialaisia ja tsetseenejä. Paitsi että reservien liikekannallepano voisi herättää vastustusta voidaan kysyä millaisia sotilaita sieltä edes löytyisi.

6 vastausta artikkeliin “Kersantiksi ja patterinjohtajaksi 40 päivässä”

  1. Lujaa LADA laatua. Niinhän se meni 1 maailmansodassa jotta Englannissa upseereiksi valittiin yhteiskunnan kermaa, aatelisia ja herroja. Se kostautui sitten taistelukentillä.

  2. Ja minäkin sain pidemmän koulutuksen sekä lopussa meinattiin ylentää korpiksi sain kieltäytyä joten se siitä…

  3. Neukkulassa tehtiin upseereita ihan samalla lailla – ei päivääkään oikeaa sotilaskoulutusta, mutta pääsi upseeriksi.

    Nykyisin Putin ylentää kenraaliksi kaverinsa, joka ei ole saanut oikeaa koulutusta esimerkiksi kadettikoulua vastaavassa laitoksessa. On myös Putinin nimittämä marsalkka, joka ei ole koskaan johtanut minkäänlaista sotilasjoukkoa.

  4. Muuten, kommunistipropagandassa väitetään, että Stalin tapatti 1930-luvulla parhaat komentajansa – sekin on täysin valhetta. Parhaat komentajat tapatti tai ajoi maanpakoon jo Lenin. Stalinin tapattamat olivat pääsääntöisesti roskasakkia, eivät oikeita komentajia, vaan esimerkiksi keskitysleirien vartijoiden johtajia.
    https://jput.fi/Puhdistukset_puna.htm

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *