Miksi Putin ei vain paina nappia?

Ajoittain keskusteltaessa Suomen puolustuksesta näkee kommentteja joissa julistetaan puolustautumisen olevan mahdotonta koska ”Venäjä voisi valloittaa Suomen joka tapauksessa parissa päivässä”,  keinona on joku ihmenapin painaminen. Kummasti vaan Venäjä kuitenkin kokoaa Ukrainan rajalle ihan perinteisiä joukkoja tankkeineen. Hävittäjiäkåän ei ole korvattu millään drooneilla. On sanonta jonka mukaan kenraalit valmistautuvat aina edelliseen sotaan. Jotkut taas näyttävät valmistautuvan niin kaukaisen tulevaisuuden sotaan että jättäisivät mielellään kaikki aseet hankkimatta koska ne ovat ”vanhanaikaisia”. Onneksi Suomessa ei olla tässä hötkyilty vaan on kehitetty Puolustusvoimia määrätietoisesti. Nyt näissä oloissa on paljon levollisempi mieli kun tietää että vakuutusmaksut on maksettu.

18 vastausta artikkeliin “Miksi Putin ei vain paina nappia?”

 1. Putin on ”koulukiusaaja”, narsisti joka pitää toisten kyykyttämisestä, Lavrov on samanlainen.

 2. Vanha sanonta pitää jos ei ole lukittu toinen ottaa sen omakseen niin Suomen pitää aina muistaa maan puolustusvoimat
  Ja tarpeellinen aseistuskin on oltava kunnossa jos joku muuta kertoo taitaa mennä hiukan harakoille terv tepivaari

 3. Kun poliittiseen johtoon pitää olla mulkku, niin ”neukkulassa” so on todistettu.

 4. Norppa: ”Onneksi Suomessa ei olla tässä hötkyilty vaan on kehitetty Puolustusvoimia määrätietoisesti.”

  Yleisesti ottaen olen samaa mieltä kanssasi Norppa:
  – Suomi ei ole luopunut asevelvollisuudesta, vaan merkittävälle määrälle ikäluokasta annetaan edes sotilaan peruskoulutus.
  – Puolustusmateriaalia on hankittu lähestulkoon kohtuullisen hyvin (Hornetit; Leopardit; Panssarihaupitseja K-9; Olalta ammuttavia ilmatorjuntaohjuksia Stinger; Lyhyen kantaman panssarintorjuntaohjuksia NLAW; jne).
  – On panostettu signaalitiedusteluun ja kybertaistelukykyyn.

  Valitettavasti ne yllämainitut hyvät asiat ovat vain savuverho piilottamassa suuria puutteita, jotka johtuvat siitä, että Suomen puolustusmäärärahat ovat olleet kymmeniä vuosia aivan liian alhaisella tasolla (karkeasti 1,5% BKTstä).

  On varsin ikävää luetella Suomen maanpuolustuksen puutteita, mutta minusta niitä on pakko luetella, jotta puutteita korjattaisiin:
  – Suomen maavoimilla ei ole jatkuvaa puolustusvalmiutta yllätyshyökkäyksen varalta (ja mitä todennäköisimmin imperialistien roistovaltio Venäjä tekee yllätyshyökkäyksen). Esimerkiksi juhlapyhinä ja ikäluokan vaihtuessa ei ole käytännöllisesti katsoen ketään pistämässä hanttiin kun Venäjä taas hyökkää Suomen kimppuun, yrittäen jälleen valloittaa koko Suomen.
  – Suomi ei valitettavasti ole liittynyt demokraattisten maiden puolustusliiton NATO jäseneksi, joten Suomi ei voi odottaa mitään merkittävää apua kun Venäjä taas hyökkää Suomen kimppuun.
  – Suomella on erittäin vähäinen määrä erilaisia ohjuksia varastossa, joten ne loppuvat alta aikayksikön, kun emme ole NATOn jäsenmaa.

  1. Suomessa on vankka puolustusvoima ja sellasena se pitää myös pitää kuuluuko siihen vieraan apu johon ei pidä luottaa
   Ainoa joka Suomea puolustaa on omat asevoimat ja niiden kunto pitää olla ajan tasalla aina joka asiassa terv tepivaari

 5. Puutteitakin on, mutta emme sentään onneksi ole kuin ennen talvisotaa tai edes niin kuin Ukraina. Tuohon puutelistaan lisäisin vielä ohjustentorjunta ohjukset. Meitä voisi ilmeisen esteettä ammuskella Iskandereilla. Ainoa vastakeino kai olisi yrittää hävittäjien ilmasta maahan ohjuksilla yrittää tuhota ohjusten lähtöpaikkoja. Ruotsi hankki Patriot-järjestelmän mutta ei taida olla Suomen listalla vielä.

  Tulevaisuudessa ohjustentorjunta tulee ehkä olemaan helpompaa ja halvempaa. Israelissa on jo koekäytössä laseriin perustuva järjestelmä mutta sen käyttöönotossa mennee vielä vuosia. Drooneja sillä on jo pudotettu. Suomen tilaamien F-35 hävittäjien yksi etu on että niissä on riittävä sähköntuotanto laseria varten.

  Mutta blogin pontti oli tietty se että varsin tavallisin asein sotia yhä käydään ja toisiin maihin hyökätään. Venäjä varsinkin nojaa vielä paljolti vanhaan tekniikkaan.

  1. Niin, ballististen ohjusten torjuntakyky puuttuu.

   Sitä puutetta olisi mahdollista lieventää materiaalin hajavarastoinnilla. Jos olisi runsaasti pieniä varastoja niin, ne eivät olisi riittävän herkullisia maaleja ohjuksille.

   Siksi Suomeen pitää perustaa uudelleen Suojeluskunnat Puolustusvoimain komentajan alaiseksi puolustushaaraksi. Suojeluskuntalaisille henkilökohtaiset aseet patruunoineen koteihinsa hyviin asekaappeihin ja raskaat aseet (myös NLAWit ja Stingerit) läheisten suojeluskuntatalojen asevarastoihin.

 6. Tulette huomaamaan, kuinka kova jätkä Biden todella on pehmeästä kuorestaan huolimatta. Hän on täysin peloton kaikissa liemissä keitetty kovanaama.
  Hän on ladellut Putinille suorat sanat, mitä on jo tehty vetämällä Putinilta matto alta miltään yllätykseltä.
  Lisäksi hän on ladannut kaikki aseet, taloudelliset ja Putinin henkiöön kohdistuvat seurauksineen.
  Mitään sotaa ei tule, vaan Putin miettii nyt, mikä on paras tapa säilyttää kasvonsa Biden tarjoamista vaihtoehdoista.
  Putinin bluffi sortuu, eikä kukaan paina nappia. Kukaan ei ole Putinin puolella missään paitsi oligarkkilauma ja osa sotapäälliköistä.

  1. Tiedätkö Heikki mitä ”karhu” tekee, kun se kokee reviirinsä uhatuksi….SE HYÖKKÄÄ.

   1. Kaikki on vain Putinin henkilökulttiin rakennettua pluffia. Ja nyt on vain kysymys siitä, miten Putin sen jotenkin säilyttää.
    Mitään karhua ei ole, sekin on pluffia.
    Puolet asevoimistakin on ”pahvinukkeja”, osa vanhentuneita, näyteikkunassa vain pieni osa vaarallisia.
    Pahimmat ovat sukellusveneet, mutta kaikki nekin Nato on tunnistettu.
    Putinilla ei ole muuta kuin hävittävää. Karhu on kintuistaan raudoissa.

    1. Heikki,– nyt ei ole kysymyksessä sukunimikaimasi Sulon tarhakarhusta.

 7. Tuskin toi hyökkää vaan käyttää tätä kiristys ja pianostuskeinona länttä kohtaan. Vaan ei länsi taipunut. Taisi olla äijälle yllätys. Sinne ne joukot jäävät pitkäksi aikaa niiku uhkaamaan. Hyökkäys olisi typeryyttä.

  1. Niin jäävät, mitä todennäköisimmin, mutta niin jäävät Natolaisetkin. Ja sekö Putinia vituttaa.
   Putin herätti, kiitos, koko Euroopan varautumaan, ettei valepukki yllätä enää housut kintuissa.
   Mutta sanktiot saattavat laueta, jos se ei vetäydy.

 8. Venäjä väitti eilen että Yhdysvaltojen sukellusvene on ollut Kuriilien saaren tuntumassa ja he ovat pakottaneet sen sieltä pois. Tieto on maskirovkaa. Siellä ei ole ollut mitään sukellusvenettä tiedottaa Yhdysvallat. Tämä on tyypillistä valeuutisointia Venäjältä. Voivat omassa maassaan ”kertoa” kuinka heitä mukamas uhataan, näitä ”uutisia” tulee varmasti lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *