Venäjän armeija

Venäjän armeija operoi vanhalla kalustolla ja huonosti johdettuna. Ihmeaseet ja superjoukot loistavat poissaolollaan. Sen sijaan ohjuksia, rypälepommeja, thermobaarisia pommeja yms. riittää siviilien niskaan syydettäväksi. Venäjän armeijasta on tappamaan ja tuhoamaan mutta sodankäyntiin nykyaikaisia armeijoita vastaan siitä ei näytä olevan. Putin on kuin Mussolini jonka armeija kykeni nujertamaan Etiopian keihässoturit ja Albanian mutta joutui vaikeuksiin heti vähänkin kovemman vastuksen kohdattuaan. Vain ydinaseiden uhka estää Venäjän joukkojen täydellisen tuhon. Tappio voi silti tulla lopulta Ukrainaakin vastaan.

6 vastausta artikkeliin “Venäjän armeija”

 1. Venäjän joukot ovat kuitenkin edenneet varsin syvälle Ukrainan alueelle useilla suunnilla:
  – Krimiltä itään Mariupoliin, eristäen Ukrainan kokonaan Asovin mereltä.
  – Krimiltä länteen aivan Melitopolin kaupungin lähelle.
  – Pohjoisesta Kiovan esikaupunkeihin.
  – Idästä Kiovan esikaupunkeihin.
  – jne.

  Ei ollut kaukana menestys Kiovan lähellä sijaitsevan Antonovin lentokentän valloituksessa ja suuressa maahanlaskussa sinne. Venäjä suoritti sille kentälle helikopterimaahanlaskun ja ilmassa oli jo sinne matkalla 18 kuljetuskonetta ”laskuvarjojääkäreitä”, joiden oli tarkoitus laskeutua sille kentälle. Oli hilkulla ettei se onnistunut – ne kuljetuskoneet kääntyivät takaisin, paitsi yksi joka ammuttiin alas.

  Suurin mahdollinen virhe on vihollisen aliarvioiminen. Ryssät ryssivät tämän suurhyökkäyksen alun, mutta lopputulosta ei vielä tiedetä.

 2. Venäjä ei ole koskaan niin vahva kuin luullaan eikä niin heikko kuin luullaan. Fakta on kuitenkin, että sen konventionaalinen armeija on vanhanaikainen verrattuna lännen tekniikkaan.

  1. ”Venäjä ei ole koskaan niin vahva kuin luullaan eikä niin heikko kuin luullaan.”

   Juuri näin asia on. Venäjä on erittäin hyvä maskirovkassa.

   Ukrainan ja Venäjän välisessä sodassa Ukraina on teknillisesti alakynnessä, mutta henkisesti ylivoimainen.

 3. Venäjä saa tosiaan aikaiseksi paljon tuhoa, mutta tuho ei tarkoita tulosta.

  Informaatiosodan he hävisivät jo, vaikka pidettiin maailman huippuna. Siinäkin heillä oli meteliä ja resursseja hurjasti.

  Moukaria ja tikaria ei sovi verrata keskenään suoraan.

 4. maskirovka
  *
  https://en.wikipedia.org/wiki/Russian_military_deception

  Russian military deception, sometimes known as maskirovka (Russian: маскировка, lit. ’disguise'[1]), is a military doctrine developed from the start of the twentieth century. The doctrine covers a broad range of measures for military deception, from camouflage to denial and deception.

  Deceptive measures include concealment, imitation with decoys and dummies, manoeuvres intended to deceive, denial, and disinformation. The 1944 Soviet Military Encyclopedia refers to ”means of securing combat operations and the daily activities of forces; a complexity of measures, directed to mislead the enemy regarding the presence and disposition of forces…” Later versions of the doctrine also include strategic, political, and diplomatic means including manipulation of ”the facts”, situation, and perceptions to affect the media and opinion around the world, so as to achieve or facilitate tactical, strategic, national and international goals

  *
  Harhautus, naamiointi, petos

  Venäläinen sotilaallinen harhautus, joka tunnetaan joskus nimellä maskirovka (venäjäksi: маскировка, lyhenne ’naamio’), on sotilaallinen oppi, joka on kehitetty 1900-luvun alusta. Oppi kattaa laajan valikoiman sotilaallisen harhautus toimenpiteitä naamioinnista kieltämiseen ja petokseen.

 5. Venäjän maskirovkaa ovat olleet lähinnä puheet superaseista yms. Armata sammui Punaiselle torille eikä ole paljon sen jälkeen näkynyt. Animaatioita ym. on helppo tehdä pelotteeksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *